Warkah dari ibu..eh..meseg


Aku lepak luar, lobi masa angin tengah bertiup galak, kepulan awan hitam yang mula berarak menutupi ruang angkasa tempat aku cari makan ni. Aku malas nak masuk balik amek kamera aku, so aku guna je la kamera 2MP aku (handset) ni. 

 Masih ada harapan di hujung sana

Esok raya haji. Tahun ni sambut ngn famili aku mcam biasa gak. Raya tengah-tengah, Hari Rabu. Susah tu. Nak amek cuti sebelum dan selepas pun macam tak best sebab 24-27 ni dh amek cuti. Bulan 12 pun macam kena amek cuti banyak gak. So, sudahnya aku dan Cembam raya asing2. Nak ikut, patutnya umah aku sebab Raya Puasa first dapat ke dia tahun ni. Tapi sebab Cembam ada masuk bahagian utk korban kat kampung, jadi takpelah. Raya kat umah orang tua masing-masing.

Masih tak tau dapat sekolah mana. Tapi macam-macam pelan dah aku pikirkan dalam kepala ni untuk semua jenis occasion. Pelan angkut barang dari Kemaman, konvoi dengan wife aku. Sume-sume tu lah. Macam tak caya plak leh dok sama. Ekekeke. Alhamdulillah. Jangan la dapat sekolah jauh dari area sini. Can't wait to start our 'real marriage life'.

Sebelum pergi surau aku dapat meseg dari mak;

Tahun ini...Besok Raya Aji.
Dalam acara memasak...
Sendirian dgn diam seribu kate..
Dari kul 3  solt mlm smpi skrg..
Tp ati mama tnag..
Smbil menugu ank2 ku blek.
Ya Alloh lancrkn prmudhkn pejalann ank2 ku..
Amin...

Sweet kan?~~ Ok mak, tunggu anakanda mu balik ye~~

Comments

joegrimjow said…
handset pon lawa amek gambo

slamat hari raya
zonaku said…
indahnya alam......



itu doa ibu untuk anak2nya..... *terharu*
~wAniE~ said…
sweet gile mak ko..kalo mak ak..x da nyer nk msej2..tepon terus..direct..haha
Pocket said…
mak pocket pun tak SMS indah sebegitu..
so rasa beruntunglah..
(Mak pocket cuma kata bebenda indah gitu masa pocket tido.. ari tu terdengah!! heheh)
Masy said…
Sendirian dgn diam seribu kate.. <-- perrghh terkedu seribu bahasa aku dibuatnye. hohohohhoho
syah shah said…
kalau mak aku memang takde la mesej bunga-bunga bahasa gitu... dia suma kasik scientific stats aje... hahahahah :P :P
arianna adrizal said…
sweet tu sweet la. tp kalau aku da bergenang da ayaq mata..
PnConfused said…
mak aku tak reti der ber msg2...
Jaja said…
ishk terasa nak nangis bacer msg mak ko..selamat hr raya qurban
anwar said…
:) aku berada disisimu ketika gambar tersebut diambil..
Kniedaz said…
mak akak tak reti menggunakan khidmat pesanan ringkas..lebih suka miss call kami je..hehe kami tukang call balik..selamat berumahtangga yg sebenar-benarnya :)
Mak Su said…
selamat hari raya haji :)
Frodo Baggins said…
kalau kene dgn wa ...

harus merembes !