TEMA PREWEDDING YANG ANDA RASA MENARIK - Contest Cik Selamah Kundang

>> Wednesday, November 3, 2010

Aku berjalan blog ko tadi selamah~~~ Teringat yang aku tak wat lagi entri khas contest ko ni. Sebagai kawan yang mungkin jadi laki ko..who knows..aku menunjukkan rasa sayang seraya meyapot la cotest ko ini. Kena plak masih lagi valid tarikh tutupnya. Aku baca dh syarat, so here I go;

1. Tema yang aku cadangkan ni takdela specific, tapi sebenarnya lebih indah kalau ia ada kaitan dengan pasangan. Tak kira la kaitan dengan keja, first date, first dinner, hobi dan sebagainya. Contoh kalau dua-dua suka main boling, amek gambar sambil main boling la. Time lagi setengah jam nak tutup tu cara gak. Oleh kerana pre-wedding, takde la nak kena pkai baju pengantin kan? Tapi kalau pakai apa salahnya. Kalau laki tu suka main bola, buat kat padang bola. Kena ada props kawan-kawan gelecek ke.

Pose paling best kalau si laki macam kena bentes dengan kawan dia, then yang pompuan kat tepi macam buat muka "ahhhhh..." kerisauan. Haaa...

2. Tema kat sekolah adalah yang paling simple, mudah dan sangat memorable. Kena plak kalau dua2 satu sekolah dulu. Leh amek gambar kat tempat-tempat kenangan macam tempat dating dulu-dulu ke. Dan macam-macam gak la yang boleh buat ngan sekolah ni. Contoh wedding aku sendiri;


Aku nak pass link, tak jumpa plak kat blog aku ni..kat flickr plak, pro account aku tak renew, leh tengok 200 gambar pertama je..huhhu..Tapi byk la benda leh wat kat sekolah ni. Ketuk ketampi, kena denda sume aku ada buat masa kawin aku tempoh hari.

3. Wat byk tempat..tak perlu tema, tapi tempat sume best2. Sekolah sekejap, padang sekejap, taman permainan sekejap, kedai makan pn boleh. Byk la sebenanrya. Kat Penang tu ko carik tempat2 yang menarik. Lagi gambar kat sini.


Ok, dah bagi idea. Takde rule takleh bagi lebih dari satu kan? Ekekekeke.

9 comments:

cik selamah kundang November 3, 2010 at 9:12 AM  

tq hemy sbb sapot.hehe.comel je kt playground ko dgn cembam.btw,nice idea.tambah idea props lg

Dearie Pearls November 3, 2010 at 9:33 AM  

comelnya gambar dlm kelas tu...
sweet jek...

LORD ZARA 札拉 November 3, 2010 at 10:41 AM  

aku kalau boleh bukan setakat nak kawen kat sekolah, malam pertama kat skolah gak bleh?

ha ha ha~

*mampus*

HEMY November 3, 2010 at 11:14 AM  

thanks pearls

zara, apasal takleh plak...boleh je..mintak izin pengetua tau...ahahaha

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o November 3, 2010 at 11:31 AM  

aku boleh join tak... pengtua tu pakcik aku

Kniedaz November 3, 2010 at 11:43 AM  

hehe..bagus idea2 org muda ni..kalau zaman dulu..atas pelamin tu je la tangkap gambarnya..xde pre-wedding suma..takpe..bg idea byk2 kot2 akak nak wat gambar anniversary plak nanti muahahaha

HEMY November 3, 2010 at 2:52 PM  

leh je brutal solo...ko tolong cek la kot diorg tak ikut sunah

kniedaz, jgn tak buat kak..siap ngan anak2 lagi kali ni

eT November 3, 2010 at 4:27 PM  

kreatip...urmmm...nk kn fikir tema yer...

.s.o.f.i.a. November 3, 2010 at 5:04 PM  

sweet + kretip..... suka!!!

good luck!

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP