Sukan Asia yang mendukacitakan daku

>> Monday, November 22, 2010

Sepanjang weekend kali ni aku layan astro dan main game serta mengedit gambar. Ni semua sebab aku lepak umah adik aku kat Shah Alam. Mak dan adik bongsu aku ada kat situ. So aku lepak la situ konon wat teman mak aku. Hehehe. Masa aku smpai-smpi, game sepak takraw antara Thailand dengan Malaysia tengah berlangsung. Semangat aku menontonnya. Tergaru-garu kaki aku gatal nak melibas semula. Lepas kawin, aku dh tak main takraw sebab tempat aku biasa main tu dah takde yang main. Tu sebab jadi lebih aktif tenis tu.

Time tengok tu memang riuh juge la aku dan adik ipar aku tu. Mak aku plak dok kata Malaysia berlagak, poyo kalau dapat markah. Sebenarnya dia merujuk pada gesture saikologi yang selalu pemain kita buat untuk kasi down opponent tu. Yang dok meraikan sakan depan net tu. Takraw mmg kuat main saikologi. Kalau take kena gaya, kalah sebab saiko je la ko.

Aku tengok 2 regu kita kecundang. Arghhh..tensi aku. Malam tu aku tengok regu lelaki badminton kita plak main. Pergh..first set menang. Pun aku sapot sungguh-sungguh. Tapi akhirnya tewas juge...demmm!!! Aku continue dengan editing album kawin aku.

Malam tadi siap edit, aku rempit ke Plaza Masalam untuk antar printing dengan moto kapcai adik ipar aku. Cuba gak rempit sebab nak tengok Chong Wei main lawan Lin Dan. Second set tu menang. Tapi something fishy skit about Lin Dan. Lain je la Lin Dan main masa 2nd set. Nampak reserve tenaga je main. Tapi, sangkaan aku memang tepat. Start je set ketiga, berubah gile gile corak permainan Lin Dan. Abih tercicir Datuk Chong Wei. Main net, kena muka plak Lin Dan ketuk shuttle tu. Huwaaa..penat gak bagi sokongan. Tapi nk buat macam mana, Lin Dan lebih gagah.

Haish..itula citer weekend aku. Tengok game sumenya kalah. Time nak tgok Skuasy aku keluar plak dengan mak aku dan adik2 aku. Haishhhh lagi sekali.

6 comments:

zella y November 22, 2010 at 1:14 PM  

aku pon layan waktu lin dan ngan chong wei main...mmg lin dan nk simpan tenanga sbb rubber set dia pulun habis... smpai terjatuh2 chong wei...sian plak aku nengok hahaha

LORD ZARA 札拉 November 22, 2010 at 1:40 PM  

huhuhu~

kalah bermaruah ok lagi~

>.<

Mak Su November 22, 2010 at 1:42 PM  

paksu pun lyn, dia pun pemain takraw (domestik) time bujang2... frust ngan keputusan

arianna adrizal November 22, 2010 at 5:19 PM  

eh printing kat situ murah ek??

HEMY November 22, 2010 at 5:28 PM  

zella y : tuh le..sedih pilu aku tgok weh

yep..yg pnting menentang habis2an zara

mak su, mmg betul la apa yg coach thailand ckap dlm akhbar msia takleh lwan depa

anne : tak tau la aku..tp tu je yg aku leh pi pas keje sbb bukak smpi kul 10 malam

moment November 22, 2010 at 10:00 PM  

aku tgk jugak badminton tu...
tapi half je, terus masuk bilik smbg wat keje...

klu aku tgk, mesti aku frust sbb kalah...

tp aku bijak gi wat keje, sbb keje aku siap! huhu

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP