Rumah PM Iran - Ahmadinejad dan Wanita pertama Iran

>> Tuesday, November 2, 2010

Terpanggil untuk share/ulang tayang entri yang aku baca dari blog Faisal Tehrani. Gambar-gambar kunjungan ke rumah Presiden Iran - Ahmadinejad, selaku ketua negara yang kini merupakan salah satu negara yang berani nak face to face la orang kata dengan Amerika yang jahanam tu.



Ini adalah rumah beliau di Narmak, Timur Tehran


Sangat zuhud kan rumah beliau. Seperti rakyat biasa je. Takde sofa yang dibuat dari kayu jati mewah, mahupun almari hiasan pinggan mangkuku apa sume tu. Takde..None. Hanya permaidani simple dan bersila je yang datang.

Keluarga beliau terdiri dari 2 orang anak lelaki dan seorang anak perempuan. Isteri beliau selaku wanita pertama Iran masih lagi mengajar sebagai seorang guru.

MasyaAllah..beza kan dengan negara kita


Credit to blog Faisal Tehrani

15 comments:

Masy November 2, 2010 at 11:09 AM  

klu ade pon pemimpin mesia yg mirip mcm beliau ni - Tuan Guru Nik Aziz je. yg lain?

....

bola golf adalah barang keperluan mereka. heh.

HEMY November 2, 2010 at 11:12 AM  

tu belum yg shopping sakan tu..aku sangka baik duit sendiri la kan..bukan duit rakyatt

citahrudin November 2, 2010 at 11:23 AM  

kak sama nama...selain dari bola golf, spenda mahal-mahal jugak menjadik satu keperluan..

me3n November 2, 2010 at 11:32 AM  

Ku terharu baca entri nih. Ini barulah pemimpin yang betul!

cik selamah kundang November 2, 2010 at 11:42 AM  

sangat beza.agree with masy.TGNANM ja yg camni

syah shah November 2, 2010 at 12:19 PM  

kaaannn... aku sangat hormat pada beliau ini... aku pun tak sezuhud beliau...

Erina Asmawani November 2, 2010 at 12:58 PM  

kagumnya.sgt merendah diri..kagum2..respect!

Kniedaz November 2, 2010 at 1:12 PM  

kagum dengan beliau...zaman skang susah nak cari manusia seperti itu..semuanya mengejar kebendaan..even kita pun..sentiasa tak cukup

HEMY November 2, 2010 at 1:22 PM  

PM Iran and Palestin tak silap yang umah dia macam ni je zuhudnya...sangat hebat la karisma beliau

PnConfused November 2, 2010 at 1:31 PM  

aku pi umah TGNA kat kg lalat klate.. gini ar....

syah shah November 2, 2010 at 1:58 PM  

PM Palestine? Are you sure? Hammas ke Fatah? Hammas mungkin, Fatah aku kurang kepastian... Hehehe :D :D

Ann November 2, 2010 at 8:49 PM  

haji hadi awang pun sama jgak....makan beralaskn tikar jer

jauh tol ngn najib n rosmah

Pocket November 3, 2010 at 12:44 AM  

tapi kan,
kalau la kita ni bisnes juta juta,
kita selaku lelaki buleh ker naik kancil lagi?
tak teringin ker nak naik BiEmDabelyiu?
tak teringin ker nak duk semi-d
kalau sndiri tak teringin,
surely the wife will.

yes yes, PM palestine memang orang yg tak makan wit rakyat kot. that is why rumah dia pun pinjaman 30 tahun sendiri bayar ngan gaji sebagai PM punya...

tapi PM kita bukan ada bisnes sndiri ker?
(bisnes tu melibatkan duit rakyat ker tak.. yg ni pocket tak nak komen lah)

PS: tapi bebaru ni pocket ada tengok junk mail pasal belanja orang besar besar kat luar negeri .. agak interesting jgak.. first class tu naik kapal terobang!! hotel mahal tu!! suite lagi!! claim kat saper yer tu?

HEMY November 3, 2010 at 3:30 PM  

tuh la pocket...aku sangka baik sume tu duit sendiri la....sedangkan zaman rasulullah..(aku tak ingat sahabat baginda atau baginda sendiri), sggup nyalakan lampu pelita lain kalau cerita hal peribadi sbb minyak yg lagi satu tu duit rakyat

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP