Ceritera Raya Haji aku

>> Friday, November 19, 2010

Malam Hari Raya Haji tahun ni lain sedikit. Disebabkan Raya Haji yang jatuh di tengah-tengah weekdays yakni Rabu, ramai juga yang tak balik ke kampung untuk menyambutnya. Aku? Disebabkan rumah orang tua aku 2jam setengah perjalanan sahaja dari KL, jadi aku pakat balik malam raya la dengan adik aku. SO, malam raya tu masih lagi main Tenis sambi bertakbir dalam hati atau ketika duduk di tepi berehat. Ehehehe.


Aku berpasangan dengan kawan merangkap cikgu aku yg mula2 memperkenalkan tenis dlm hidup aku. Aku penah serve sekuat hati dan terkena tepat kat kepala beliau. Berpinar juga la beliau. Tapi lepas pada peristiwa tu, aku makin bagus main. Dah boleh control mana arah serve aku. Jadi "takkan pisang berbuah 2 kali" la..hehehe

Masa game ketiga, aku serve mcm besa. Cuba try buat Ace serve yang tak mampu untuk dikembalikan pada pihak lawan. Sekali tu masa aku serve, at the moment of contact dengan bola, aku punya grip terpusing. Baru je habis aku swing raket aku, tau2 ada bunyi BUP!! Errr....

Kawan aku merangkap cikgu tu terkena bola first serve yang aku hayun sekuat hati dekat bahagian rahang kanan beliau. Masa tu aku panik beb!! Aku terus pergi dapatkan member aku tu. Gelak kecil, tapi dalam hati punya la risau sambil bertanya "alamak Gulabev, sori Gulabev. Dem. Grip terpusing beb". Masa tu kawan aku tu senyap je sambil pegang rahang beliau.

Kawan yg lain hulurkan krim utk sapu. Tapi krim tu panas weh. But OK la, dia kembangkan kapilari darah ko, jadi takde bengkak la nnt. Cuma panas je. Lama skit baru kawan aku tu bersuara. "Dem, aku dok blkg skit dah. Ingatkan pisang tak berbuah dua kali".

Ye..kawan yang kena tu adalah org yang sama kena tahun lepas. Bukan Raya Haji je stahun sekali, tapi rupanya kena penangan serbis partner sendiri pn setahun sekali. Tapi kami tetap menang game tu. Pagi raya aku anta SMS mintak mahap. Huhu


Bayang la beb. Aku hayun raket dengan lentik, menginjak ke udara dengan ayu macam gambar atas ni..then BAMM!! Tak lepas pergi sebelah jaring, tapi kena rahang kawan aku. Fuh..sakit beb. SIyessss~~

Maafkan aku wahai kawan~~

7 comments:

Masy November 19, 2010 at 6:46 PM  

giler ahhhh.. klu kene gigi mau patah agaknye

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr November 19, 2010 at 7:03 PM  

aduhhhh...

sakitt oii..

terasa sampai sini...

zonaku November 19, 2010 at 11:34 PM  

x lepas net pun?????


kuat tu! jarak dekat!


seb bek bila jumpa ko aktiviti utama adalah posing, kalau bersukan alamat aku dok tepi jadi penonton sambil pegang perisai la gamaknya.....


hehehehehheheheheehehheheeee

kEy November 20, 2010 at 12:15 AM  

hahaha!
dah bley bawak ke sukan asia ni....;;P

syah shah November 20, 2010 at 9:10 AM  

pergghhh... sebbek tak terkuar soket rahang beliau... kih kih kih kih

seram ah men tenis ngan ko... muahahahahah :P :P :P

Aus MeLankoLik November 20, 2010 at 1:30 PM  

hahahak , itupun dikire berkorban , hahaa

PnConfused November 20, 2010 at 2:43 PM  

pengganas...

len kali ko ajak dia men congkak jerlahh.. xbahaya.... kih3

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP