Banyak benda wat ngan laptop. Special thanks to Encik Pagoh

>> Tuesday, November 2, 2010

Lately aku ada banyak benda yg aku buat kat umah ni. Balik dari keje je..memang la mengadap laptop. Aktiviti nya satu je, Ngadap laptop. Tapi benda yang dibuat dengan laptop tu banyak. Skang ni macam kena buat jadual macam sekolah dulu. Yang ada kotak-kotak masa dan subjek tu kan. Kena buat camtula kot. Untuk mendisiplinkan penggunaan masa aku. Cewah.macam penting bunyi.

Skang ni aktiviti laptop aku;

1. Main game. Aku dh start main balik Warcraft DOTA tu lepas download map baru AI version 1.52. Memang addicted kalau korang main sebab setiap kali main hero lain. Jadi cara main lain and tak penah bosan. Tinggal lama gak sebelum start balik ni. 

2. Edit gambar untuk album kawin belah aku. Hehehehe. Memang tak selesai lagi. Dok tunda-tunda. Alaaa..korang leh tengok album tu pun kalau raya or bertandang ke umah aku.Which is takde lagi or tak dok sama lagi..So due date aku adalah duduk umah sendiri. Huhu.

3. Edit gambar utk letak blog and share. Ni utk gambar-gambar baru yg aku amek. kadang tu nk transfer masuk laptop pn lambat. Ahahaha..gile malas. Dok main game le katakan

4. Blogging. Nak kena tggu gambar atau stat wat citer dengan cara mengingati benda-benda menarik masa lampau. Hehehe. Tp sbnrya sll sebab tnggu item no 3 tu la. Gambar terbaru. Akaun flickr pro aku plak dah expired. Tapi mana yang sempat la. Blog je kan..suka2. Bukan untuk cari duit. Hehehe

5. Baca komik online. Skang ni tengah layan komik online jepun Katekyo Hitman Reborn. Komik dia antara top 10 macam One Piece, Naruto dan Bleach. Tapi aku tak tau mana kekuatan komik Hitman Reborn ni. So aku baca dari awal start minggu lepas..skang ni dh masuk chapter 249 haaa...

6. Surfing. Ni aktiviti lain la. Fantasy Premier League, Facebook dan lain2. Korang mesti kata leh sambil2..masalahnya mmg susah skit. Komik online aku baca tu bila load satu chapter terus..aku scroll-scroll terus klik bila abeh baca untk chapter berikutnya. Memang la akan sangkut kat tab komik tu tak gi tab lain


Haaa..banyakkan aktiviti dengan laptop aku ni. Terima kasih tak terhingga pada housemate aku yang baru saja dapat lesen keta beliau lepas lulus cemerlang ujian kereta tempoh hari. Pagoh tengah tunggu slip gaji 3 bulan nak angkat sebijik lagi Vios umah ni. Ehehehe. Mekasih ye Pagoh bagi aku pakai laptop ni macam laptop sendiri. Aku jaga elok tau. Siap bersihkan skrin sekali sekala. 

Hee..So, nak tolong aku buatkan jadual laptop aku? Ekekekeke. Masa yang aku ada plak selalunya weekdays - 10 malam dan ke atas. Weekend susah nk cakap sebab kadang balik kampung. Pagi setiap hari weekdays plak bergantung pada tahap mengantuk atau hasutan saitanirojim. Ekekekeke.

Takpe, nanti aku manage untuk dunia online yang lebih mantoppp. Ni dah dapat meja yang aku bli dari zonaku, memudahkan aku untuk online dengan selesa. Takdela nak meniarap sampai sengal tulang belakang aku. Eheehehee.

7 comments:

zonaku November 2, 2010 at 3:32 AM  

terharu aku bila meja y aku jual tu blh byk berjasa pada ko.....

libatkan tulang belakang lak tu.... mmg penting punya part tu...


heheehehehe.....

zella y November 2, 2010 at 9:11 AM  

byk betol aktiviti laptop ko ye... kurus laptop ko nanti....hehehhe

Masy November 2, 2010 at 9:40 AM  

aktiviti laptop ni penat weh. ko rabun kan? patut laaa....~

Erina Asmawani November 2, 2010 at 9:40 AM  

ko samela ngan adik ngan abg aku..gila dota ngan komik online...kalo men game tu ley tahan berjam2..sigh

syah shah November 2, 2010 at 9:52 AM  

kalo dah start baca komik online tu memang takleh buat menda lain laa... ko sangkuttt berjam-jam kat situ je sampai penat... hohohohohoh :D :D

HEMY November 2, 2010 at 10:09 AM  

mekasih jual kat aku murah zonaku

zella..biar sama kurus ngan tuan dia..adil

masy : au tgh guna permata hijrah la ni..dn konsep rehatkan mata..

erina : aku ajak depa main sama kat fradoo boleh?

syahshah : ekekeke..tu la..berhari2 plak tu...kena yg byk chapter

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP