Sumpah ayah..saya pn tak tau citer apa ni?!!

>> Tuesday, October 19, 2010

Malam seusai majlis pertunangan Along, kami sekeluarga lepak-lepak macam biasa. Ada yang online, ada yang tengok TV, ada yang mengunyah dan macam-mcam lagi. Aku terus transfer gambar-gambar yang diambil ke dalam laptop. 

Ayah kemudian tanya "Ada movie baru?"

Aku terus ON hard disk yang aku bawak tu dan kami duduk kat cushion sambil membelek arkib movies yang aku ada.


"Huh..ni sume movie ni? Banyak movie"
"Hehehe..ayah nak movie yang camne?"
"Yg macam NCIS penyiasatan tu"
"TV series takde yoh. Ada movie je...saya punya banyak kung-fu2 lawan-lawan. Yang tembak-tembak nak ayah?"
"Boleh la"

Jadi kami duduk la sambil ctrl+click mana movies yang ayah nak copy. Mana yang tajuk cam best ayah akan tanya la citer apa. So, aku akan citer la sinopsis dia. Kalau berkenan kami copy la ke dalam hardisk ayah plak. Tapi mana yang aku pn tak tau citer apa tu yang payah skit. Pakat copy je. Yang camni, kami terpaksa la bukak tgok movie tu to see best ke idak, sapa pelakon sume tu.

Yang bahaya nye..kot tetiba bukak citer lain ke kan..mana aku tau. Aku copy je.

"Ni citer apa ni?"
"Entah ayah. Meh kita tengok. Err..tapi kalau lain jadinya sumpah yah, saya pun tak bukak lagi...mwahahahahaaha". Aku bergurau sambil nebes kat ayah mertua aku..hahahahahaha!!!

Tapi sesi copy berjalan lancar, lebih or dekat 50 rasanya movies yang ayah amek. Dia minat yg askar-askar and penyiasatan je. AKu nye citer byk yg fighting. Aku nye arkib movie basic dia adalah movie-movie yg worth nk tgok byk kali. Kalau penyiasatan nk tgok bnyk kali watpe dah tau jalan citer. Tapi yang fighting ni syiokk..Kadang aku blajar skit2 movement dia. Hehehehe

Tiada movie yang tersalah tayang dalam proses copy ini. Sekian...ahahahaha

8 comments:

LORD ZARA 札拉 October 19, 2010 at 11:39 AM  

ye ke?

movie yg rakam sendiri ada?

ROFLOL!

larik~~

❀aRaBeLLa❀ October 19, 2010 at 1:45 PM  

alah ingat bebetul dah kantoi..

HEMY October 19, 2010 at 2:05 PM  

ada zara.mahu?hehehe

bella..suke kau ye aku kantoi

syah shah October 19, 2010 at 3:11 PM  

baca title ingatkan ko memang kantoi... kikikikik :P :P

kalu ada muvi gitu-gitu ko kena label siap-siap, pastu sorok dalam folder yang paling orang tak syak...


takkkk... aku tak buat cemitu... incik Firdaus yang buat... aku tukang tengok je... muahahahahah :P :P :P

HEMY October 19, 2010 at 4:03 PM  

syah syah : hahaha...dem..terus guna nama incit firdaus

Masy October 19, 2010 at 5:07 PM  

ooooooooooo syah shah, ade folder cite best2 eh.. ape lg, kongsi2 ah HAHAHAHAHAHAHHAHAHAH

Pocket October 19, 2010 at 6:31 PM  

movie yang pendek tu,
yg ending nyer dah tahu tu,
yang props nyer tak banyak tu,

ada tak?
hahahah

pocket pernah kantul.
tapi entah kenapa dia buat tak nampak icon yang terang benderang tu.ohh..

buat buat taknampak?
nampak tp tak nak tegur?
hahahah takuuut

syah shah October 20, 2010 at 11:08 AM  

Hemy & Masy : PC kat umah dah crash, tengah tunggu PC baru sampai... Pastu baru buat koleksyen baru... Nanti kita share eh?? Muahahahahahahahah :P :P

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP