Along tunang doh~~~~ Dalam hati ada kolam ikan kap warna warni

>> Monday, October 18, 2010

Weekend lepas aku  WWW...tp kali ni balik umah in-law kat Seberang Takir Telaga Daing nu. Along aku nak bertunang. Aku selaku tuan rumah baru, cuba la untuk datang dan memeriahkan majlis. Memang meriah punye ada aku. AHahahahaha!!!

- Equipment kamera aku dah kasi siap perasap untuk amek gambar along aku tuh.
- Hard disk yang mengandungi bermacam cerita pun bawak untuk ayah mertua yang nak citer-citer baru. Sambil buat terapi beliau akan menonton movie.
- CD lagu2 maher zain wife ku suh burn pun bawak, aku amek je dari dalam keta..tak sempat
- DVD kosong acik mintak pun bawak, tapi bawak dua je..upanya nak banyak.

Fuh..lengkap dan ingat semua benda. Sampai KT awal pagi, wife ku amek dan terus tido balik pas subuh. Bus lag beb. Bangun tu buat apa yang patut. Masak2 kita serah kat tentera wanita la. Aku tolong angkat-angkat mana yg patut. Oh, aku tolong gubah daun sireh. Ekekekeke. Aku baru pegang daun tu mak mertua aku kata aku pandai gubah dah..ahahahaha..so sweet betol la mak mertua aku ni.

Zamiah's engagement

Ni la rupa gubahan aku. Ada jarum pin dengan gabus tu je pun. Nak kasi kuat..aku lilit dengan ranting sireh tu terus..tak ke cun tu..ahaahaha. Bunga tu, bunga buah putat kat luar. Tapi final product dia, bunga tu letak kat tepi, atas ranting tu..then tambah bunga tengah2 dia. Hehehe. Aku dah tertido masa ni.

Zamiah's engagement

Bila kuarga yg berkunjung dah datang sume, kami ajak makan dulu. Then barulah buleh bincang dengan hati tenang kan. Teringat time aku tunang dulu. Takut2 nak amek gambar sendiri masa tu. Sebab memang senyap je mcam dalam surau time aku dulu. Hahahaha. Nak amek gambar pn takut. Tapi since aku tuan umah kan..aku amek gambar byk la kali ni. Untung Along. Hehehehe.

Lepas abeh dok sembang sume tu, Along kuar utk agenda sarung cincin. Sempat amek sume shot penting walaupun laju je depa sarung cincin. Tak amek tahu org amek gambar langsung. Takde nya nak berenti kejap ke hape. Sebaik potograper handal. Ekekekeke.

Zamiah's engagement

Hehehe..wajah Along dengan bunga mekar di taman hati riang ria kelip-kelip cinta. Wahhh~~~ thu diaaaa~~~~. Semoga dimudahkan sampai la tarikh bersejarah nikoh nanti ye. Planned date adalah 4 Disember. Hmm hmmm..kena balik ganu byk la ni. Si Aima nye kenduri plak lagi.

Lagi gambar aku share kat efendism nye blog kot. Saja nek kan trafik. Tu pn kalau ada yg nk tengok. Ada buffered earning situ. Dem..letak buffered kat blog yg tak aktif.

13 comments:

Erina Asmawani October 18, 2010 at 8:32 PM  

sama cam muka cembam lah..hehe..tw, congratz along ;)

ehek..comel je ko gubah sirih tu kan ;D

zella y October 19, 2010 at 8:54 AM  

congrats ye...

wah..pandai gak ko menggubah ye...hahhahahah

syah shah October 19, 2010 at 9:18 AM  

pandai ko menggubah... sebbek aku da kawen... kalo dak aku nak suh ko gubah gak... hahahahahah :P :P

HEMY October 19, 2010 at 10:20 AM  

LOrd zara, syah shah and zella y : thanks

erina " mmg iras gak along ni ngn cembam aku

Mak Su October 19, 2010 at 10:35 AM  

wah .. tahniah along! hepi hepi selalu ! :)

Masy October 19, 2010 at 3:51 PM  

mmg iras abes. jgn salah tunang dah la. ngahahahhaah

congrates la along :)

HEMY October 19, 2010 at 4:04 PM  

mekasih on behalf of along pada yg congrated her..

tu la masy..mmg iras..tu kadang aku tersalah pegang tu..ahahahaha

Anonymous,  October 22, 2010 at 3:55 PM  

ok lah tu abang ngoh gambar

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP