Memuahnya Iftar melaporkan~~

>> Wednesday, September 1, 2010

Memuahnya Iftar

Buat yang tertunggu-tunggu.

Memang memuah Iftar Isnin lepas walaupun ada 5 orang je, tapi 5 orang tu dah cukup power rangers dah..Aku drive kuar dari opis jam 6 petang. Alhamdulillah..tak berapa jem sebab ramai yg amek cuti Isnin tu rasanya. Sampai Shah Alam aku ke Bazaar dulu depan PKNS. Montok suh beli ayam golek, tapi takde..so beli ayam percik 3 ketul.

Tp yg best ada satu gerai tu panggil pelanggan dia beli air...

"Haa..Kelly Clarkson..mari la beli!!", seraya memetik begitu bersahaja nama awek yang lalu depan dia suh beli air.

Aku yang berspek itam kacak, lalu la depan gerai dia. Then abang tu panggil "Brad Pitt..Haa..Abang Brad Pitt..beli air!!".  Ishy..malu le temannn~~ Dah la betul plak tu nama aku..camne leh tau pn ntah la. Sebelum ni ada la orang samakan aku dengan Brad Pitt..tapi takdela cakap kuat-kuat..Haishh!!~~ malu aku. Tapi tak beli pn air kat tempat abang tu.

Smpi kat masjid elok-elok je azan maghrib..sumbat tamar dulu, minum air teh bunga gua beli...fuhh...besttt~~ Alhamdulillah. Aku beli tapai ubi gak..bedal dulu tapai then gi solat. Dewan utama rupanya tak digunakan, tapi sebaliknya ruang kuliah atau kelas tu dibuat dewan utama sembahyang. Belah bawah..Memudahkan jemaah nak cepat-cepat kejar solat lepas makan.

Kuar dari semayang, aku tengok Erina, Manje ngan Montok sudah tibai makanan-makanan masjid sediakan. Patut untuk Palestin tu..tapi depa tibai!! Ahahaha!! Then terus ke padang belakang Hotel Blue Wave merangkap belakang masjid gak untuk berbuka lebih decent. Ramai gak buka kat padang tu. Lighting cun, memang memuah la nak amek gambar.

IMG_2422

Ni le Memuah chronies yang sempat berbuka bersama petang isnin tempoh hari

Kalau selama ni aku makan nasi puteh ngan lauk je, culture shock juge la isnin tu. Dengan bubur lambuknya, nasi masjid, kek Wafa topping melimpah ruah (alamak..baru ingat tertinggal kat peti sejuk adik aku), popia goreng, puding, Caramel Bastard, Ayam percik, Pizza 2 jenis, Chicken wing dan macam-macam lagi. Perghh!!~~ Baru buka camtu dh azan Isyak..jadi plan nk terawih terkubur...ekekeke!!!

Habis makan-makan sessi bergambar laaa~~ Banyak gak gambar..ada benda menarik kami buat time-time imam punye suara berkumandang semayang terawih tu..Tapi aku aplod yg ni dulu lah. Sekurang-kurangnya kami takde la bercumbu-cumbu cium-cium macam kapel-kapel kat situ. Cam syial. Punya kuat bacaan ayat suci dari masjid tu, depa leh cium2 plak. Cuak gak aku dok situ..kot gempa bumi tak pilih kapel tu je. Haishhh!!~~~ Kalau aku ada zoom lense lama dh amek gambar depa.

IMG_2441

Haa..ni baru salah satu aksi awal yang dilakukan..banyak lagiii~~~

Back to the story..abeh penat bergambar dengan macam-macam isu yang akan aku citer detail entri berikutnya, perut pun dah hadam dek pose-pose maut, kami ke Fradoo. Layan Lai Chi Kang...dapat kad raya dari Erina and Manje..Yeahhh!!~~ Sakan borak citer hantu la, citer keta pintas Aima lah dan pelbagai lagi, tepat jam 12 kami beransur. Dapat nenas dan betik dari Wafa.

Senang citer..rugi lah sapa tak mai..eekeekekeke!!! Haaa..aku tengah tulis kad raya..sapa nak bagi alamat kat soulzeshifter@gmail.com ye...

21 comments:

zonaku September 1, 2010 at 12:31 PM  

aku la itu yang tertunggu2 entri dr geng memuahhhss.......



mesti korang rindukan aku kannn???????

psssttt, nak kad raya gak!

moment September 1, 2010 at 12:34 PM  

*joe - kan hemy dah buat entry khas.. huhu msa jumpa tu, kitorg asyik sebut psl ko.. terputus tak lidah ko coz tergigit2? kikiki

more pic pls... uhuk!~

moment September 1, 2010 at 12:34 PM  
This comment has been removed by the author.
Mr PenyuBiru September 1, 2010 at 12:35 PM  

gambar last tu,mesti keri cuba melakukan sesuatu yg tak senonoh tu.tu pasal kena tendang.hehe

moment September 1, 2010 at 12:36 PM  

eh ko! makin jelas la 'kemalaikattan' gamba ni... lepas ni masuk youtube la nih!

Masy September 1, 2010 at 12:40 PM  

byk giler malaikat dtg amek pic cium2 kapel kat situ. eh tp apsal aku x pasan eh? deymmmm~ hahaha

(nmpk sgt khusyuk belek mknan)

nak gambau HOMAIGOD lggggg

HEMY September 1, 2010 at 12:59 PM  

Joe : bak kata manje, aku dah post special entry dah utk iftar bersama tu..mu dok ke sini weh...dah post kat FB lagi

zonaku : aku ada mintak alamat kat ko..tp nombor lama ko kot

penyu : keri cuba nak imamkan erina terawih..tp erina terajang

Masy : homaigooddd..kena edit skit gambar kali ni..malam..sayang lak kalau uplod tak cantik

Erina Asmawani September 1, 2010 at 12:59 PM  

yeayyyyyy! HOMAIGOD! HOMAIGODD! aku teruja melihat kechantikan2 gambr2 yg bley wat poskad ari raya ni..hee..suke2! loh..ade ke org cium2? nape x gtau? ley cuci mate skali..lalala

cian adik HOMAIGOD kena layan kerenah aku wat aksi last tu. Bahaha..mesti pas malam tu demam dia kebah.Lawak la bila ingat balik kesarcatican kite wat nama2 tu..haha

Kak Zona! Saya rinduuuuu akak! huhu

zonaku September 1, 2010 at 1:12 PM  

heheehheee.... terima kasih sebab rindukan aku.......



er ker aku dah reply alamat aku??? jap aku bg lg sekali

HEMY September 1, 2010 at 1:16 PM  

Erina : ekekeke..kalau takde keri..aku pn tak mai le..takde laki..aku tgh cuba dapatkan geng memuah lelaki yang angker ni...

zonaku, aku dah dapat dah alamat ko

LORD ZARA 札拉 September 1, 2010 at 1:35 PM  

huwaa!
ada Keri!
ada Keri!
aku nak jumpa Keri!
Keri la satu2nya geng memuah (dalam list tu), yang wish aku guna SMS.

sobs.
aku nak kad raya~
nak juga~
huhuhuhuhu~

kenapa kamu tulis Caramel Bastard?
Custard la wei!
Dush3~

HEMY September 1, 2010 at 2:02 PM  

aku takde nombor kamu..camne nk wish sms..hehehehe...

bagilah alamat

*~ aRaBeLLa ~* September 1, 2010 at 2:04 PM  

tolong dapatkan ramai sket geng memuah lelaki..ni bebalik muke ko-keri..ko -keri,ko-keri...hahaha

LaiLiE iZaNi September 1, 2010 at 2:17 PM  

gle best even 5org jek...gmbr last 2 mcm real...hehehe

Jard The Great September 1, 2010 at 2:26 PM  

ku mampu senyum je la.. ehehehe

HEMY September 1, 2010 at 2:46 PM  

bella: ko nak yg single eh..nanti la aku carik dan ramaikan lagi..ahahaha

lailie : kih kih..mmg real pun

Jard : aku nmpk ko snyum jard..gambar pasni lagi best2

cik selamah kundang September 1, 2010 at 2:54 PM  

pergh.siap tendang kot.ni berbuka ke berlawan weh.haha.

aim-a September 1, 2010 at 9:48 PM  

aku sgt jeles ok. puasa ade lagi ni..tak mo buat second version ke? kehkehkeh :P

aku stuju ngan bella...ramaikan lelaki2 yg single2 okey...hahaha :P

gambo cun woooooooooooooooooooo!!!!

Super Nia Hana September 5, 2010 at 3:23 PM  

wahaha..semua pic sgt smart ok..especially yg tendangan padu maut tuh
hihihi

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP