Hisap rokok masuk syurga??

>> Tuesday, September 7, 2010

Masuk pejabat pagi-pagi terus menuju ke meja rakan mencari sesuatu yang patut ditinggalkan buat aku. Kawan sorang sedang tekun bekerja dan aku lihat satu kotak yang tidak asing lagi dalam bakul sampah dekat kaki meja beliau. Oh, kotak rokok yang katon punya tu. Besar nya gambar paru-paru rosak. Gambar mayat yang dibukak dada tu kasi nampak paru-paru rosak..

Gerun...Uuuuu~~~~

Ada tulisan atas kotak "Rokok penyumbang terbesar Kanser Paru-paru". Lalu terlintas la kat pale otak aku. Oh, patutlah orang masih isap rokok walaupun dah tau bahaya. Walaupun dah nampak gambar kerosakan dan akibat merokok. Walaupun dah tau yang ia mengurangkan stamina dan mungkin juga mati pucuk. Dan the worst, walaupun memang senang dapat kanser!!!

Sebab pa?

Kanser shahid kecil. So, isap rokok dapat kanser...dapat shahid kecil, senang masuk syurga.

Hmmm??~~~

Hehehe
Gelak sendirian


Terima kasih pada poj dan  Rieya Mjay kerana kesudian mem'follow' blog aku yang humble tapi comel ini yeee..selamat hari raya

11 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr September 7, 2010 at 9:27 PM  

suria aka gudang garam laki kaww..

cepat mati kalo isap rokok tu

HEMY September 7, 2010 at 9:43 PM  

haha..ko nak balik kampung bila ni GKSB?

ekekekeke!!!!!

*~ aRaBeLLa ~* September 7, 2010 at 10:52 PM  

shahid kecil apenye ..cari penyakit namanye..

HEMY September 8, 2010 at 5:59 AM  

kih kih

kanser, mati terbakar tu antara shahid kecil bella..tp cari penyakit kanser tu sendiri tak tau la..

ahaahha

syah shah September 8, 2010 at 9:55 AM  

kalo hikutkan, kebanyakan mufti kata merokok itu haram..

kanser kalu tak dicari sendiri, ye laa buleh dapat syahid kecil... ini memang sendiri tempah bala... nak syahid taik kucing dia laaa... Huh.

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP