Transnasional memang sucks!!! Panas hati aircond pn tak guneeee

>> Saturday, August 7, 2010

Berjumpa wife di Kemaman kali ni begitu menyakitkan hati dan jiwa. Rasa panas satu badan!!!


Opsss~~ Jangan spekulasi dulu. Pada yang ternampak status FB aku mungkin tau yang aku sebenarnya panas ati ngan servis Transnasional!!! yes!! Bas yang aku ambik untuk ke Kemaman kali ni. Time nak beli tiket Transnasional tempoh hari di Bukit Jalil sebenarnya teringat pasal entri Joe..tapi sebab aku malas nak cari lagi kat kaunter lain, nak gi keje plak pastu kan. Time plak dah cun 7.30 petang.

Aku amik 7.30 sebab kalau boleh nak smpi Kuantan tu awal skit, wife aku leh amek awal sikit sebab nak ke Kemaman balik lepas tu. Aku ni ye ye la sharp 6 petang aku chow dari opis, park keta kat park n ride Putrajaya. Sempat beli tiket kamis mlm minggu depannya nak berpuasa ngn kuarga mertua aku, amek tiket ERL turun Bandar Tasik Selatan. Turun je dari ERL aku dengan pantas berjalan untuk catch up LRT ke Bukit Jalil.

Memang every minutes counted. ERL kul 6 and 6.30..so kul 6 punya aku tak sempat. Memang short setengah jam dah situ. Tp alhamdulillah LRT datang tepat pada waktu yang diperlukan. Berpeluh-peluh beb smpi Bukit Jalil tu.

Tp bas bertolak sharp. Cume..bermulanya masalah. Amek orang kat Putra Station besa la..peak hour orang blik keja..aku tak kisah..memang jem le. Tapi, rupanya dia gi masuk jalan gombak yang dari bulatan pahang tu..memang lalu pekan-pekan kecik. Tak lalu highway yang memang lagi mudah dan pantas. Apa kedek sangat ngan tol padahal customer bayar.

Sejam setengah tak smpi lagi tol gombak. amek orang kat gombak tu pun dh stuck kat jem. Memang sakit ati gileee!!!!! Dahla masa beli tiket aku siap tanya dia amek orang kat mana..takde plak kata gombak ada amek orang...bangsat!!!

Pastu, dah la lambat..siap berenti rehat plak kat Temerloh!!! B**i!!!! Orang nak ke Kuantan je weh...bukan nye Kemaman ke, Kelantan ke weh. 3 jam patut dah smpi, ni dia pergi berenti rehat plak.

IMG_1674

Memang sucks!!!!! Aku rasa nak curah air 7Up aku atas seat saja kasi busuk ke, toreh seat tu ke kan...tp takde pisau plak..Bangkai!! 7Up tu pulak sayang..lagipun haus. Memang dem gile babi!! Sampai Kuantan kul 12.30 tengah malam. 5 jam!!!!!

Transnasional sucks!!

Transnasional lahabau!!

Transnasional memang tak best!!

Panas hati punggung sume2 sepanjang jalan. Aircond yang sejuk tu tak rasa sebab panas hati..nak tidur memang takleh. Panas hati..Sudahnya amek tiket punya awal, terkejar-kejar berpeluh-peluh..last-last sampai punya la lambat. 

My worst ever bus journey!!!~~ Thanks to Transnasional!!!

5 comments:

Mohd Shahrul Hafizi August 8, 2010 at 1:40 AM  

Aku dah serik dgn Transnasional. Better naik bas lain walaupun sedikit mahal. Dorang tak kejar keuntungan sangat tetapi mementingkan customer. Peace!

PnConfused August 8, 2010 at 7:38 AM  

sampai 5jam...


aku pernah travelpas subuh from kuantan, smpi titiwangsa kul 8, attend kelas... breakfast sme... kul 1, drive blk ke kuantan, kul 3 sampai...



hohohohohoho.... gile tertekan tahap nk blg kusyen kan... sabor2..tarbiyah tuh nak masuk madrasah ramadhan

fnd selalu naik transnasional August 8, 2010 at 4:08 PM  

Dorg memang amik org kat mana2 yg suka..hah

Ann August 8, 2010 at 6:21 PM  

aku pnh naik bas trans kuantn-kl...jap jer smp. lalu highway la

ke driver tu yg mmandai ubh haluan?

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP