Syurga itu kan bawah tapak kaki suami~~ Apa anda boleh lihat?

>> Thursday, August 26, 2010


Bila tengok je title, first thing kena tau..bawah tapak kaki suami tu bukan bermaksud, korang isteri-isteri kena pijak ngan laki korang pun dikira dapat syurga. Islam itu bukan menyusahkan ye. Pada yang masih boleh bersabar bila memang betul-betul bawah tapak kaki suami..MasyaAllah, aku tak dapat nk bayangkan ganjaran yang Allah akan berikan pada isteri-isteri yang begitu taat ke tahap begitu sekali. Tapi, sebaik2nya cuba untuk mendapatkan khidmat nasihat Jabatan Agama Islam ye.

Ok, back to the topic. Apa yang korang nampak dari gambar ni?? Dan apa korang rasa aku cuba nak sampaikan? 

Senario : Petang hari, lepas asar. Warung kopi yang semuanya lelaki, tengah tengok gusti..meja bukanlah meja yang duduk untuk 4 orang, sebaliknya meja panjang yang boleh orang duduk sampai 20 orang. Tiada maksud privasi bersama teman bila duduk camni ye.

Aku bagi hint dah pada tajuk. Itupun kalau ada yang nak jawab. Oh, gambar bukan diambil masa bulan puasa ye.

11 comments:

Jard The Great August 26, 2010 at 11:58 AM  

menemani suami tinguk gusti?

zella y August 26, 2010 at 12:05 PM  

cube share hobi suami....hehehhe

LORD ZARA 札拉 August 26, 2010 at 12:28 PM  

sentiasa bersama suami walaupun di mana sahaja?

err, makcik tu masih pakai helmet kura2~

comel!

XD

zonaku August 26, 2010 at 12:41 PM  

err...

nk tanya dulu...

pic ni bulan posa ker x????

zonaku August 26, 2010 at 12:42 PM  

dan satu lagi... secara AM,kalau ke jabatan agama, pasti isteri disuruh bersabar n redha dgn suami.....


jarang la dapat setel kes secara segera... selalu kene tangguh n isteri sentiasa salah di mata pegawai jabatan agama y rata rata adalah lelaki..



ini fakta!

cik selamah kundang August 26, 2010 at 12:59 PM  

ewei.ni bulan posa ke tak.kalo bulan posa maknya apa benda laki dia buat,bini dia buat gok.tp kan...cam tak logik gk.pakcik tu pakai serban.xbaiknye aku

HEMY August 26, 2010 at 1:24 PM  

op course la bukan bulan pose...aku yg amek tu camne leh lepak gak situ..ahahahaha

oh..cmtu ye zonaku..tp kalau dah lebam2 muka..takkan la suh sabar lagi..

bardboo August 26, 2010 at 2:10 PM  

suaminya kata "jgn letak helmet, nnt hilang"

dan isteriny pon munueurt shj..huhu...

Fiza Z. Abidin August 26, 2010 at 2:10 PM  

sb isteri tak tau bwk motor..so tunggu jelah husband habis tgk gusti? :P

zonaku August 26, 2010 at 2:43 PM  

yuppp..

disepak diterajang almost di baling ngan seterika dalam keadaan mengandung di halau sehelai sepinggang di tengah malam

aduan pejabat agama, jawapan ialah isteri menaikkan kemarahan suami, tak baik.. kene balik ke rumah suami. dikata juga akan derhaka kalau x balik...

sian kan?

HEMY August 26, 2010 at 3:20 PM  

oh..sungguh gampang la macam tu zonaku..haishhh!!!~~

tu yg buat orang salah faham dengan agama kita. macam diskriminasi wanita kan?

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP