Pasaraya Sri Kassim Sungai Besar..lagi berbaloi dari Tesco dll

>> Sunday, August 22, 2010




Kredit gambar diambil dari laman web Sri Kassim

Hari ni aku temankan mak pergi Sungai Besar untuk membeli barang-barang keperluan dapur dan sedikit persediaan raya. Mak nak buat popia mini untuk besan2 beliau. So, nak beli bilis la barang sekilo dua untuk dijadikan inti. Kat Sungai Besar ni dah mula naik. Even yang dari Sungkai pun mai sini beli kain2 ela. Macam Nilai gak skit. Tapi tak la sebesar Nilai dengan kain semata2. Kedai baru pun dh banyak bukak. Nak raya nanti mesti lagi jem dari tahun-tahun lepas.

Kat Sungai Besar gak, tempat yang akan dituju oleh kebanyakan penduduk sini untuk beli barang keperluan adalah Pasaraya Sri Kassim. Sini ada Billion, tapi orang lebih menuju ke Pasaraya Sri Kassim ni. Barangnya lagi murah. Twister tu sebotol RM5.60 je, memang lagi murah dari Jusco yang dh kira sale. Banyak lagi barang yg aku dapati lagi murah dari Tesco, Giant atau Jusco.

Tadi aku pergi tengah sale Twisties tu RM1.10 je, aku beli smpi 4 yang berbeza perisa. Mister Potato RM2.90 je tadi yang dalam container tu. Tp yang stok lama la. Yang wrapping lama. Abah pegi beli 100 plus smpi sedozen sebab dia jual RM2.49 je.F&N nye air RM2.10..memang berbaloi la. Banyak gak beli barang. Siap patah balik bila abah kata "rugi plak tak beli twister tu..wat sahur best". So beli 4 botol..hehehe.

Tadi pn aku tengok khemah-khemah jualan biskut, kacang, jeruk dan baju raya dan sume yang berkaitan raya dah mula dipasang di sepanjang-panjang hentian bas tu. Memang jem juge la Pekan Sungai Besar ni nanti.

18 comments:

LORD ZARA 札拉 August 22, 2010 at 5:32 PM  

kat tempat aku pun ada supermarket yg lagi murah dari pasar2 raya yg besaq2 tu~

;)

AiTotYati August 22, 2010 at 6:12 PM  

salam,

oh awak org sg besar ke?

saya org sabak bernam tapi takde kt sabak bernam. kehkeh
:D

PnConfused August 22, 2010 at 6:20 PM  

makcik akupon slalu bawak kitorg p situ kalo blk umah dia..


heheheheh...


:)

Anonymous,  August 22, 2010 at 6:43 PM  

I was looking for some information and was searching on Bing UK for it. I visited each of the top 5 pages that came up but didn’t get any relevant result... I then luckily found your diamond forum in the dirt and thought to check it out. This is what I was looking for

Cheers peeps at hasnulefendi.blogspot.com and keep this good effort up.

[URL=http://www.iron-science.co.uk/]bodybuilding[/URL] [URL=http://www.iron-science.co.uk/]Sports Supplements[/URL] [URL=http://www.iron-science.co.uk/]bodybuilding supplements[/URL] [URL=http://www.iron-science.co.uk/]Sports Nutrition[/URL]

Jard The Great August 22, 2010 at 7:06 PM  

pasar chowkit ttp pilihan aku.. ehehehe

nurlailie izani August 22, 2010 at 8:36 PM  

dh stat shopping ke?? br plan nk stat mggu depan, sbb cuti panjang..nuzul quran sampai merdeka...mmg btol2 merdeka nk shopping...lg3 dpt gaji dis week...heheheh

nurlailie izani August 22, 2010 at 8:36 PM  

dh stat shopping ke?? br plan nk stat mggu depan, sbb cuti panjang..nuzul quran sampai merdeka...mmg btol2 merdeka nk shopping...lg3 dpt gaji dis week...heheheh

zonaku August 22, 2010 at 10:30 PM  

thn ni ko beraya mana????

~wAniE~ August 23, 2010 at 3:40 AM  

waaaahhh mcm bess je...aritu parents ak p tanjung karang uruskan haji dorg..singgah pasar basah kt situ...mak ak ckp byk ikan segar..sgt teruja nk beli...pas nie kalo ak ckp pasal supermarket nie kt mak ak...msti sngup je die ke sg besar tu...hehe

Masy August 23, 2010 at 8:36 AM  

twisties.. twister.. naik pening pale aku.. hahahah

arianna adrizal August 23, 2010 at 9:06 AM  

dulu selalu family aku pegi sana beli kain buat baju raya..

syah shah August 23, 2010 at 10:00 AM  

dah gile lama tak singgah sungai besar sejak-sejak ada hiway... kalu dak dulu kecik-kecik, musti singgah sebelum teruskan perjalanan balik kampung... heheheheh :D :D

cik selamah kundang August 23, 2010 at 10:19 AM  

kadang2 bila dok familiar kedai hebat2,kita lupa kedai camni lg buat duit kita jimat.brg dia kadang okey ja.

ザ-sylver-shooter August 23, 2010 at 12:51 PM  

lor..twisties wat sahur kenyang ke.

Yunus Badawi August 23, 2010 at 2:58 PM  

nanti seminggu lagi sebelum raya saya nak ke sana. Beli kuih raya kat Simpang 5 terus ke Sg Besar. Ko tolong beritahu Kasim supaya buat sale masa tu sbb aku nak borong mcm2 ni hehehe

Anonymous,  January 30, 2013 at 2:23 AM  

I think the admin of this web site is genuinely working hard for
his website, because here every stuff is quality based material.
My page: startupfact.com

Anonymous,  February 7, 2013 at 9:27 AM  

I hаѵe bееn surfing online gгeater than 3 hourѕ tοԁay,
but I never ԁiscovereԁ anу fasсinatіng artісle like
yours. It is loѵely worth ѕufficient for mе.
In mу view, if аll ωebsite ownеrs anԁ bloggers made good content mateгial as you
ρrobably did, the net shall be much moгe helρful than ever befoгe.


Also viѕit my pagе veloura reviews
Take a look at my webpage veloura, veloura cream, veloura reviews, anti aging veloura, anti aging cream veloura, bellagenix, bellagenix veloura, veloura cream, veloura &, bellagenix & veloura, veloura et bellagenix

Anonymous,  June 15, 2013 at 5:10 AM  

Heу Thегe. I discovеred your weblog usіng mѕn.
That is a very neatly writtеn article. I will be sure to boοκmark it
and come bаck to learn extra оf your useful
infοrmation. Thanks fοг the post. Ι'll certainly comeback.

my homepage ... weight loss methods (fitnessvictory.com)

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP