Jadi pelakon/artis memang best. Leh wat sume bendaaa~~

>> Tuesday, August 17, 2010


Just finished watching one of the movie that I've copied from my friend. The Rebound. I'm not sure what kind of movie it was when I looked at it in my drive by it's name. I know the guy by his face, but not his name and the leading actress, Catherine Zeta Jones. It's about a simple guy who has his degree but still couldn't find the right job, living with his parents and working in a coffeeshop.

Catherine found out her husband was cheating on her and fucking some other girl in her video tape. They divorced. That was when he met this guy, asked him to be his nanny for his 2 kids and they started to fall in love. But somehow, Catherine freaked out, they broke up and this guy tried to be more of a man with more things he could achieved.

They met again accidentally after 5 years in a dining store and they magnet started to work it's field once more. I learn one thing from this movie. "If you love something, having to let go now doesn't mean you won't have it in the future". There's always a possibility and you just need to hold on to it.



Jadi pelakon atau artis sangat best kan? Aku rasa dalam dunia ni jadi pelakon sangat best. Kalau ko nak jadi pilot, mesti ko akan rasa bosan kan lama-lama kerja yang sama. Tapi jadi pelakon ko leh jadi macam-macam. Jadi pilot, perenang, sharp shooter, askar guerila dan macam-macam lagi. Betul tak?

Leh jadi macam-macam watak. Jahat, samseng, kaki pompuan, alim, yang tertindas, yang menindas dan macam-macam lagi. Ko leh express perasaan-perasaan yang tak pernah terpikir korang nak express dengan berlakon.

Jadi pelakon leh cium-cium, peluk-peluk and orang takleh nak marah ke, maki ke atau kritik. Sebab atas lesen berlakon. Tapi Nabil raja lawak peluk Irma Hasmie, orang pi hentam dia..kelakar gile. Apa beza pn tak tau...still peluk gak. Nak kata yang satu dalam tv depan orang ramai, berlakon pun sama. Sebab tu wa cakap lu, jadi pelakon bestttt~~~~

Jadi Pelakon leh masuk night club apa sume tu. Haaa..orang tak kata apa. Nanti bila kena cerca ke apa diorang akan jawab "itu untuk dakwah juge. Nak bagitau camne hidup orang yang gi disko". Kira cam nak bagi meseg pada penonton. Ok la kan. Tapi dapat la rasa disko and orang tak kata apa..tak kena tangkap lagi kauuu~~. Memang bestttt~~

Jadi artis jugak leh dapat banyak anugerah. Leh jadi belia contoh lagi. Takyah susah-susah cipta mesin parut kelapa yang lebih efisyen ke, takyah susah-susah nak belajar pandai-pandai dapat PHD dalam masa 2 tahun ke, 21A SPM ke..tak payah. Haaa..best kan~~

Jadi artis, leh dapat duit banyaaaakkkk~~~~~ (kalau laku la). Leh travel macam-macam tempat.Then kalau jadi pape, atau sudah sampai ajal..ramaaaaaiiii akan tau and ramai juga yang akan beri sedekah al-fatihah. Alhamdulillah..syukurrr.

Sebab tu Ronaldo yang jongang tu bila ditanya selain jadi pemain bola sepak, apa perkerjaan yang dia mungkin ceburi. Dia jawab porno actor..Ekekeke...




Aku pun...

17 comments:

Ann August 17, 2010 at 1:33 PM  

ronaldo brazil tu? bukan dia gemuk ke...huhu

LORD ZARA 札拉 August 17, 2010 at 1:34 PM  

kalau cristiano ronaldo aku percaya lagi~

hehehe~

zonaku August 17, 2010 at 1:38 PM  

huhuuuu....
alamat nampak gigi jer laaaa

HEMY August 17, 2010 at 1:49 PM  

ahahaha..dem..suma komen pasal ronalda..

best tu zonaku..awek2 porn tu kena geget ngan gigi dia..fuh...klimaks..ahahaha

*~ aRaBeLLa ~* August 17, 2010 at 2:26 PM  

fuhhh..aku ingatkan ko maksudkan my christiano..saspen taw! hakhakhak

hazman aka species1980 August 17, 2010 at 2:29 PM  

Nampak cam best je yea.. jadi artis...

PnConfused August 17, 2010 at 2:40 PM  

ronaldo???





hahahahaha..... xselera aiiii!!!

Masy August 17, 2010 at 3:48 PM  

ada hati gak nk jadi porn star. hahahahaha

Yunus Badawi August 17, 2010 at 3:55 PM  

eh dah lama ke ko jadi porno actor? hehehe

larikkssss

Ku Tak Sempurna August 17, 2010 at 4:31 PM  

kita skrg ni pun sbnrnya adalah pelakon... pelakon di atas pentas dunia...

.
.

cewah... ayat tak menahan ;D


.
.


bila kita nak berlakon sama bang... ;P

Nia August 17, 2010 at 11:36 PM  

jadi pelakon kena selalu kawal emosi sendiri time berlakon. kalau tengah sedih, tapi terpaksa berlakon watak kelakar..payah jugak tu..huhu

Pocket August 18, 2010 at 1:43 AM  

jadi pelakon memang besh kalau kat barat!!
sebab nyer kat saner diorang memang amik full study in what are the character they're trying to produce, if u're suppose to be a killer, then they'll get some pro in guns and heavy artillery to teach u how to hold guns and of course to shoot properly. (Remember matrix? ever watched the making vdo clip?)

setakat usop aslam nyer movie yg dok goyang jer pistol dlm pilemtempatan tu, tak der feel sangat kot.

filem Ali yg will smith belakon tu,
dia actually kena tambah berat utk jadi heavy weight boxer.. pergh.. mesti pas tu dah pandai boxing seseket.. heheh.. besh kan!!

i wonder, kalau nak jadi porno star.. nak kena training camner yer?

fndrocka August 18, 2010 at 6:30 AM  

tapi apaasal aku tgk pelakon mesia berlakon jd polis tp macam main kejar2 ja..tak feel langsung.

tapi betul gak lah..pengalaman pelakon ni macam2...cuma byk sgt berlakon cinta2 kalau kat mesia.

pasal nabil tu betul gak eh ckp kau..kalau nak kondem nabil..kondem lah skali rosyam nor..dan plakkon lain

Mak Su August 18, 2010 at 10:08 AM  

mmg betul, pelakon/artis mcm dapat lesen auto utk semua menda, selain dari itu, orang agung2kan.... huhuhu, sohih, dunia hampir kiamat

syah shah August 18, 2010 at 10:45 AM  

bukan pelakon je, penyanyi pon lebey kurang... sebab dalam video klip pon besa ada gak buat gitu... hahahahah :P :P

HEMY August 18, 2010 at 11:04 AM  

memang best hazman

masy : kalau halal..apa salahnya..ahahahaha

YB : baru 4 bulan ...hehe

KTS : fuh..ayat...bunga2

Nia : heee..tu kena profesional

pocket : memang betul pocket. kat msia ni asal siap je kadang rasa. sakit ati je tgok jalan citer tak masuk akal..part lawan2 tak usah citer la

fndrocka : sbb diorang nye latihan mmg polis sentri je..hahaha

mak su : best kan maksu..hehehehe..

syahshah : vid klip luar negara ye la kot..sini tak sangat

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP