Aku seekor saka

>> Thursday, August 12, 2010

Aku pun kurang arif aku ni sebenarnya keturunan jin kah, syaitan kah...tapi yang pasti susur galur aku lebih mudah dikenali dengan panggilan saka. Yee..mesti korang sume pernah dengar punye. Kami saka clan selalunya mendampingi sesiapa yang memang mahukan kami. So, pes of all, jangan salahkan kami yang mendampingi, sebab yang menyeru dan yang mencari adalah kamu semua umat manusia sendiri ye.

Gambar kredit to muhdhazrie.wordpress.com

Aku pun pelik la pehal korang geng manusia ni sanggup cari kitorang, bagi kami minum darah straight dari jari kelingking apa sume untuk melindungi korang. Hahahaha!! Memang syirik korang ni. Tapi syirik dan saka adalah saudara karib. HIEHIEHIEHIE~~. Ada yang sanggup redah hutan, gua..dan yang paling best gi Mekah sebab nak bawak kami balik. Baik gi Indon bawak balik bibik lagi bagus. Tp kami OK je, mahukan serbis kami..sure. Boleh je. Kami saka ada gak pikir nak wat facebook account, korang leh LIKE, leh pilih mana yang korang nak dari gambar-gambar. Tapi proposal aku ni kena tolak masa mensyuarat Saka-saka Bulanan. Presiden kami cakap better lay-low. Sebab kang senang je imam-imam, ustaz-ustaz nak target kita. Detail sume dalam tu. So, ada betul juge kan

Time diperlukan sonok je tuan-tuan kami. Suh jaga kebun, jaga sawah, jaga umah. Tapi bila nak mati, baru nak hegeh-hegeh buang kami. Apa ke kacang lupakan kulit, jenis apa la manusia ni. Habis madu saka dibuang. Dem yu!! Ko berani amek kitorang jadi pendamping, tapi tak bagi tau family. Bila nak mati, aku plak yang susah payah nak pilih waris ko. Dah la sah-sah kena rejek. Orang muda skang mana ada nak saka-saka pa sume. Hantu raya sume tu..mana nye nak.

Diorang bukan gi kebun dah skang. Kebun-kebun mak bapak diorang sume diorang jual. Sanggup tipu kata mak bapak diorang dah mati. Kami saka pn tak kejam cam diorang, taknak la weh jadi pendamping diorang ni. Kang asik dapat tugasan dajal musuh diorang je. Kena plak di antar nye kat syeikh-syeikh suh dajal, sia-sia je aku kena buang laut.

Pastu yang tak puas hatinya siap panggil ustaz nak buang aku. Amvoi~~~ Bukan kami pinta nak mendamping. Tuan kami tu yang cari kami. Last-last kami lah suh keluar la, nak dibuang la. Sakit hati kami tau. Ingat saka takde perasaan. Ramai dah kawan aku yang diperbodohkan. Ada ke mereka disuruh wat perjanjian tunggu jagung tumbuh..jagung rebus plak tu. Cilake je kan korang. Kadang ada gak lalu depan umah arwah Pak Sarip tu. Kawan aku si Chombi tu dok nyangkung tengok tempat jagung rebus tu ditanam.

"Weh Chombi!! Udah-udah la tu. Mana boleh nye nak tumbuh pokok jagungnyeeee..Udah direbus jagungnye. Deme perbodohkan kamu je Chombi"
"Oitt..Sakirap!! Lama tak jumpa"
"Memang le lama..dah ko tercongok bodoh je tunggu kat situ"
"Aleee..mana teman tau. Ustaz tu perbodohkan teman. Teman tak check plak jagung tu rebus ke idok. Tau2 kena sign agreement. Aku kena bond dah beb. Naik court tu kalau tak ikut agreement. Kena lokap kang. Tu takpe lagi. Kalau kena humban kat dalam jumrah, hari-hari nunggu kena lempor batu yeop!!!~~~"

Tengok!!! Ate tak kesian ke kome ngan kawan aku tu. Tu baru sekor. Ramai lagi yang kena macam tu. Tu yang ada geng-geng kami, macam geng Bajang yang dah mula improvise syarat-syarat agreement mereka dengan manusia. Korang takleh la nak buang Bajang la ni. Jangan harap. Haaa..amek sekali, selamanya la dia dok dalam susur galur keturunan korang sebagai pendamping.

Kadang-kadang kami ni nakal gak. Kalau tak kantoi ok la..kalau kantoi..teruk kena marah ngan tuan kami. Tau apa yang kami buat time nakal? Haaa..kami menyerupai muka tuan kami...then time tuan kami takde umah, kami akan menghampiri isteri tuan kami tu...isteri tuan-tuan kami ni selalu tak syak pape. Kang dah lama, rahsia terdedah..baru la nak marah-marah histeria apa sume. Jijik ke kami? Alahh...yang upah kami lagi jijik.

Geng-geng klan lain yang jadi pendamping kasi nampak cantik sume tu..lagi laris. Haaa..yang ni kalu, keturunan skang pun masih lagi carik-carik nak kasi body tetap unggul..cantik sepanjang masa. Haaa..yang ni lagi sakit ati. Cantik nak..bila nak mati baru hegeh-hegeh nak mintak buang. Dasar manusia

Ok lah, aku nak kena gi jaga sawah plak. Time-time musim menuai ni kang ada tikus apa sume tu, pencuri..aku le jaga. Sat lagi dah siap sume tu, leh la dapat santapan pulut kuning ayam golek kampung. Nyum nyum. Korang pose la ye...hehehehe

19 comments:

syah shah August 12, 2010 at 3:13 PM  

Bulan Ramadhan ni bukan ke ko kene ikat sebulan?? Hohohohohohoh :P :P

Nael August 12, 2010 at 3:19 PM  

Hehehehe... kelakar!!... "dem yu".. buat aku tergelak!!

Masy August 12, 2010 at 3:21 PM  

hahahah!!

ni mesti si saka buat scheduled entry ni, dah tau nk kene ikat bulan2 puasa ni kan. hihi~

abbyjanjan August 12, 2010 at 3:31 PM  

hahaha...membingungkan...salam hangat...

Mohd Shahrul Hafizi August 12, 2010 at 3:40 PM  

Hahaha. Mentang-mentang bulan puasa ni takda hantu.

bARdbOO August 12, 2010 at 3:42 PM  

terbaik ar entry ko!!

eh mmg kalo org nak buang saka ada yg suh g tunggu jgg tumbuh ke? aku xtau la..so mau tny nie..jwaab2...

HEMY August 12, 2010 at 3:51 PM  

syahshah : AKU TAK DIIKAT..SAKA TETAP ADA DALAM DIRI ANDAAAA!!~~

Nael : =]

Masy : HEHEHE...RAHSIA..MUNGKIN SKEJUL..MUNGKIN BUKANNNN~~~

Abbyjanjan : selamat

ShahrulHafizi : sapa kata takde?? toleh blkg sat

Bardboo : memang ada..tp sll yang leh buang cara ni hantu raya

Ku Tak Sempurna August 12, 2010 at 4:32 PM  

buat aar facebook... buat aar


.
.

tp pastikan letak muka asli wokeh... jgn nak cilok2 gmbr artis industan atau korea..


muahahaha... sengal

HEMY August 12, 2010 at 5:29 PM  

tak larat ko nk ngadapa wajah geng-geng saka aku

LORD ZARA 札拉 August 12, 2010 at 7:55 PM  

ada plak kamu kena ikat sat lagi bro!

haip!!

arsaili August 12, 2010 at 10:45 PM  

salam ramadan dan selamat berpuasa

CAHAYA August 13, 2010 at 12:50 AM  

apekah? saka? ape entri ni?

kak ina kl August 13, 2010 at 8:16 AM  

salam dan selamat berpuasa...kamu duk area equine jj tu ker?

akak taulah tempat tu..saka..tak berani sebutlah..serammmmmmmmmmmm

HEMY August 13, 2010 at 10:47 AM  

kau tolong la lepaskan aku kalau aku kena ikat zara

arsaili, salam ramadhan

cahaya : ni salah satu entry repek rapuk aku..tak penah baca ek yg sblum ni aku seekor lebah apa sume tu..ehehe

kak ina kl : yep..meh le datang umah..buke sama..tp kak ina lak bawak juadah..mwaahahaha

Mak Su August 13, 2010 at 11:04 AM  

aiyo, entri jujur dari seekor saka ;)

zonaku August 13, 2010 at 12:16 PM  

seb bek ko buat entri ni...
aku dh lupa dah nama saka ni....

tq!

sure ke saka x diikat???? bukan satu geng ker ngan hantu setan pe semua tu??????? dem!

HEMY August 13, 2010 at 3:32 PM  

rasanya cam tak..entahlah...aku pun tak pasti..

PnConfused August 14, 2010 at 4:33 PM  

ko sebuah saka pon xpasti diikat ke tak??

cer ko cek betul2..


:)

Mohd Shahrul Hafizi August 15, 2010 at 10:04 PM  

Ko salah orang la. Aku pun ada bela gak. Cuba ko tengok bawah katil ko.

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP