Aiya~~~ Apa jenis manusia la.

Ada yang beri cadangan untuk face to face or one on one, be frank cuba diskus pasal pe'el lahabau minah susah-la-mau-cakap di tempat cari makan aku tu. Actually lepas kami (aku dan team lead ku) diskas pasal beliau di luar sambil menjemur badan kami untuk defrost..Team Lead ku pn ajak la minah ni untuk sessi one one one dalam sebuah bilik. Aku masa tu mmg dh log off..terus balik.

Di rumah, aku dapat call dari team lead ku berkogsi natijah dari sesi tadi.


"Dia cakap dia tak hepi dalam team ni. Dia kata kita diskriminasi dia. Racist"
"Abah dia. Dulu Amoi A (bukan nama sebenar) tu elok je keje ngan kita. Dah memang perangai lahabau..cari alasan"
"Dia kata kita selalu lepak2 sama kat luar apa sume tu. Dengan dia citer pasal keje"
"What the fart? takde kene mengena pun. Pe masalah saitan ni? Takkan nak ajak pergi sembahyang. Nak lepak luar sama-sama nak sembang apa ngan dia??"
"Tu la pasal beb. Aku cakap takde kene mengena pn pasal keja kita sembangkan"
"then?"
"Aku tembak la sume masalah dia. Dengan datang lambatnya, Ahad tu aku yang kena telefon dia tanya pasal keje..sume-sume la. Then dia mengaku la dia ada salah, dia kena improve"
"Bagus ar tu..."
"Rehat 15 minit siap beb. Tunggu dia selesai nangis2 air mata. Dem...betul la kata Pak Ariel (bukan nama sebenar). Tu senjata dia beb"

Susahkan. Hari esoknya dan semalam, sama gak datang 11.30..then kuar lunch. Aku amek keputusan 30hb ni aku keje dari rumah. Biar la dia amek cuti. Wat sakit ati je kalau dia yg keje dari rumah. Ntah keje ntah idak, then cuti tak luak. Baik aku je standby kat umah, cuti tak luak.

Semalam bila team lead ku tanya pasal keje yang perlu dibincang, dia cakap "esok pagi la". Aku kat tepi tu rasa nak paling je "pagi??hahaha..wak lu..ye ke pagi?". Sebab pa? Bila dia dtang kul 11.30 semalam and ditanya pasal keje dia jawab "afternoon la". Of course la afternoon ngok dah kul bape. Syial kan?

Then bila aku cakap aku keje 30hb dari rumah, dia terus kata "Ok la..i take replacement leave". Haishhh!! Wa rasa nak kata "fcuk you la..u don't deserve it". Tapi nama pun puasa kan. Menahan diri dari lapar dahaga dan segalanya. Aku pun rasa panas start pose ni. Memang saja menduga ni. So aku cool je. Lagipun aku hormat team lead aku. Dia tak kata apa pun.


Tapi kelakar kan. Dia minah atau orang panggil Ah Su, pompuan, umur tua dari kami, chinese. Mak aih, tak ke banyak kontra tu. Ada ke pertikai kitorang lepak luar amek angen selalu macam discriminate dia. Apa ke bengap. Kami lepak luar panas badan sblum nak gi sembahyang. Takkan nak ajak gi sembahyang. Lagipun nak citer apa ngan kau...?? Aiyaaaa..mou gou chow waaaa~~~~ Lagipun, our relationship is as a professional team mates. Professioal peers. Being a friend?? No way laaaa~~~ I'm not racist, I have lots of chinese friends that are worth being friend but she's not gonna be one of it if she keep being like that.

Haish...banyak pahala harapnya aku menahan sabar ni..Hehe!! Tak respect langsung pada team lead. Tapi takpe..mulai esok aku nak start hone my knowledge on her part of task. Later if I can do all that, there's no reason for her to be there. By giving her the feeling that "nah..it's OK not having you", perhaps she would come into her sense.

=]

Comments

kalau daku, memang ku confront depan2~

by hook or by crook.

settle lagi baik dari timbul benda2 tak best (eg fitnah) pada diri kita~
~wAniE~ said…
waahhh kalo ak..x tahu bh tahan diri mcm ko ke x...mau ku sepak2 amoi tu..huhu
Amoi tu sangap sama lu der. Hahaha. Sabar-sabar. Bawak mengucap.
Masy said…
aku baca dgn perasaan amarah jadi baik aku jgn komen. hehehe kuci kuci kuciiiii sambil geletek dagu sndiri~
zella y said…
cube ko ckp je ngan dia...br padan muka hahahha
green said…
takutnye nak praktikal nnti..lepas raya wohh..

kan best kalu kat tempat ko..ade back up..kekekeke
syah shah said…
kenkadang orang cenggini ko kena sound tepat, cakap keras dan tegas, baru dia paham... TApi kalu tak insap jugak lepas tu, tatau laaa...
Kniedaz said…
hoh..susahkan keje ngan org camni..kat sini pun ada gak tapi tula..bila cakap depan tak makan saman pun..perangai camtu jugak..abis camno?
HEMY said…
susah skit nak setel..yg buat cmtu kena team lead..kalau dia buat hal ngan aku ye la..aku confront depan2

takpela..ari ni dia masuk awal skit 20 minit..harapnya berterusan
anwar said…
cakap kat team lead kau.. amik aku ganti tempat amoi tu.. heheheheheh
Mak Su said…
tak tentu halalah ahso tu, tak relevan langsung nak cry2, ntah hape hape ntah, kan
Yunus Badawi said…
Pening jadi team lead ni. Aku kesian kat dia dapat team member yg lahabau mcm tu.
zonaku said…
aku pulak rasa marah.....

dapat ke aku.. alamat kurus pahala posa aku.....


sabar nul.... aku risau ko backhand dia jer lps ni
bARdbOO said…
aduyai..mau nanges2 bagai plak..huhu..
bARdbOO said…
aduyai..mau nanges2 bagai plak..huhu..