Memmuah lagi~~~ memang memuahhhh abess

>> Sunday, July 11, 2010

Aku kat Kemaman..umah sewa wife ku. Dia tidor dah. Kami dah tertido kejap dah pun sebelum isyak sambil layan Astro kat ruang tamu. Penat..walaupun cuma spend masa kat East Coast Mall 5 jam lebey..jalan2 makan2 n tengok wayang..tapi besa la. Bila sampai umah mesti penat.

Aku sempat singgah Cherating n gi rendam kan badan. First time jumpa obor-obor besar..Aku nak amek gambar, kamera kat Cembam...takpe la...aku semat je dalam otak camne ghupe dia..ungu2 pun ada..huhu. 

Letak lagi sikit gambar. Sorry le Memmuah semuaaa~~ Memang tak berapa nak sempat. Housemate ku plak tengah pakai laptop yang diberi pinjam kat aku minggu ni. Aku mana ada laptop sendiri dah. So aku upload mana yang sempat. Tak edit pun. Kecuali crop mana patut.

Memmuah chronies

Aku rasa korang dah tengok dah gambar ni kat Flickr aku. Tapi just tak publish kan lagi kat blog kan?? Hehhee.kira bagi aku citer dulu la ni ek?? Mekasihhhh~~~ Gambar ni diambik lepas habes wayang Eclipse kat Uptown Damansara. Alhamdulillah dengan kamera 7D aku yang masih tak bernama ni, aku mampu la amek gambar cun dengan mood cahaya yg mmg aku nak.  Ni la gambar gadis2 memmuah bertujuh malam tu.Cun gak deretan tu..tinggi rendahnya cantik juge. Dalam sume-sume ni, pada yang baru n tak tau..meh la aku kasi senang keje korang..dari kiri tu, berpunya, takde, takde kot, berpunya, takde, berpunya, takde. Haaa..pandai2 la korang nak ejas..aku dah bagi can. Tapi warning!!! Dont hurt them..I'm gonna hunt for you in my wolf form..mwahahahaha!!!

Memmuah chronies

Ni plak gambar terakhir malam tu..nampak cantik skit tempat ni ngan lampu dia. Sebenarnya aku suh diorang masing2 dok atas tembok tu...tapi di sini korang leh nampak la mana yang tak mampu. Wafa memang taknak..aku tau..aku ngerti wafa. Tabah ye Erina sebab setelah berkali-kali mencuba..kau nyata tau yang kau memang berat dan graviti sangat sayangkan kau..mwahahahaha!!!

Kelaka la tengok Jard..tetiba teringat yang dia dok ajak melompat lepas makan..ahahahaha!!! Bukan taknak amek gambar lompat Jard, tapi cahaya tak cukup..aku takleh nk set shutter speed laju. Nanti tak cantik la blur-blur. Lain kali kita try. Mungkin Jard tak puas hati dengn performance lompatan beliau. Mwahahaha..Camne performance beliau??nnt aku aplod yeeee

Apapun..memang best dapat jumpa korang sume. Tapi bukan mudah juge utk status aku. And satu masa nanti mungkin tak jumpa dah sume. Bila korang dah kawin..hmm~~ ntah buleh ntah idak lah ye. Masa tu aku create la blog memuah..kita sama2 tulis kisah kita dalam tu. Cara untuk kita keep in touch lagi dengan sume. Kadang kita nak buat something yang simple, tak bermaksud ia sesimple itu pada orang lain.

Aku suke lepak blog2 korang..bak kata entri Wafa dan Erina, kita punya latar belakang yang berlainan. Bayangkan la ntah camne bukak bisnes resort sama2..hmmm..Aku serah bab wat air kat Erina, Zonaku jaga bhgian receptionist, Wafa bahagian sumber bahan mentah, Jard bahagian souvenir, Keri of course fotografi, Aima jadi PR..marketing, Bella..emmm..ko aku tugaskan ko utk train budak2 baru..n last but not least..Masy??? Bahagian customer complaint. Aku serah kat ko utk maki mana yang patut. Ini sume berdasarkan latar belakang kita ye..tak puas hati??tanya2.sila tanya kenapa..mwahahaha!!! Aku tkyah la tanya apa..ni entri aku. Ahahaha!!

Memmuaaahhh!!!! Sayang korang!!

Oh, pada yang tertanya-tanya. Geng Memmuah ni sebenarnya asas dia adalah bloggers yang aku penah jumpa, selalu jumpa and selalu berkunjung ke blog aku ni. So, soklan camne nak join tu..sebenarnya nak jawab pun segan. Macam la hebat sangat geng. Memmuah is just my appreciation to those who appreciates me in return =]

17 comments:

green July 11, 2010 at 12:33 AM  

uish..bestnye die..
dah brape entry dah ko cter pasal geng memuah eh..jeles woo..

Erina Asmawani July 11, 2010 at 12:38 AM  

Memmauuuahhh! Sayang ko dan lelain juga! ;)

huu..nape sume org wat entry sedih2 ni..even entry ko ni ada berunsur lawak & tak menyedihkan pon, tapi bile abis baca aku tetibe sedih (T_T). Namanye banyak hormon testosteron, tapi ciwek melampau. Haha.InsyaAllah, our friendship will remain. Aminnn..idea ko tuk wat blog memuah u aku sgt sokong! sukaa...Heee.Imajinasi ko tuk kite wat resort tu sgt comel hokey. Hotel memuah.Hoho

P/s: Ni sume gara2 pas makan, kalo sbelum makan kompem aku ley duduk posing anggun atas tembok tu lah. ;p

moment July 11, 2010 at 3:39 AM  

epps! erina, pompuan mengandung xelok lompat2..huhu

tembok tu kotor tau.. tu ko tgk yg naik semua pki bju gelap..kehkehkeh

owh ko pun sudah mula mengalami kesulitan eh? igt lancar dan licin je...=D

zonaku July 11, 2010 at 7:49 AM  

oooo..... nk sok aku panjat ke bagai... time aku selebet blh laaaa.. kan ko kata aku cantik mlm tu.....

tp aku sangat suka bab buka resort tu sesama......

ada brani nk realisasikan????


tp bab job scope masy tu x blh blah....

*~ aRaBeLLa ~* July 11, 2010 at 7:56 AM  

wahhh menariks tu nak buka resort...wehh nak tengok gambor lompat2!

aim-a July 11, 2010 at 8:21 AM  

Dont hurt them..I'm gonna hunt for you in my wolf form..mwahahahaha!!!ko mmg jacob laaa..hahaha

very nice ntry..bak kata ena..touching dowh!!!

insyaallah..kalau dah berumahtangga pun aku akan cuba gath ngan korang n korang pun taw!

blog memuah???wahh!!! i like!!!

resort???aku rase pekeje cemerlang adelah kak masy sbb sure takkan ade org berani nak complaint.hahahahaha

saya syg korang semua!!! :D

PnConfused July 11, 2010 at 8:58 AM  

korangkannn.. ms aku kt KL dlu xnak ajak aku amek gambooo sesama.. ehh.. gath sesama.. skang aku dh jauh, dh selebet..... lagiklaaa xnak ajak..


kataku merajuk sambil selet ingus kt zonaku... hahahah.. :P

HEMY July 11, 2010 at 11:00 AM  

Green, bukan ko part of it ke? tapi just kita tak penah dapat jumpaa

Erina : kalau ko rasa touching tu..mknanya sampai la perasaan aku serap dalam entri ni..cewahhh

moment : ekkekekeke..oh..ok..aku terima la alasan tu..kiki

zonaku : ada rezeki apa salahnya kot terealisasi kannn

bella : dapat ku upload ada la nanti

aim-a : kita leh try aima..tp once dah kawin ke..baru tau the obstacle..tp masa tu aku leh faham la the reason

pn confused : tu salahkan diorg ek..kita mungkin tak kenal lagi masa tu

shinawawa : ekekee..sort of

PnConfused July 11, 2010 at 11:37 AM  

sbb ko ada kamera.. tuh aku nk salahkan ko jugakkkkkkkkkkkkkkkkk

Kniedaz July 12, 2010 at 10:52 AM  

^_^

Tak dapat jumpa tapi jumpa di alam maya pun oke gaks...

Masy July 12, 2010 at 11:02 AM  

kami mau lagi!!! (pic ye)

tOm July 12, 2010 at 11:05 AM  

da macam adik bradik da korang ni..

Mak Su July 12, 2010 at 11:49 AM  

jumpa obor2? obor2 tu kawan sepanbob kan... ;p

alahai, maksu lompat ni, kat area sg congkak, tak amik gamba maksu ker? hihihi

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr July 12, 2010 at 5:12 PM  

memang sempoi la ampa suma nowh..

smoga berpanjangan tali persahabatan ni

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP