Mata lelaki, kemahuan dan cara mengatasi..mungkin la..

>> Wednesday, July 14, 2010

Jard citer pasal kecurangan pompuan...sebab-sebab mungkinnya benda tu jadi. Ianya fakta, tapi mungkin betul atau mungkin tidak. Aku pun nak citers something pasal lelaki. Ni dari pandangan dan pengalaman aku lah. Betul atau tak, pandai2 la pilih. 

Betul. Laki suka tengok pompuan cantik. Dahi licin orang kata. Skang ni plak akhir zaman, kami suka tengok yang seksi la of course. Aku tk ingat sapa tanya aku, bini aku kot. Dia tanya "laki skang suka yang chubby-chubby ye?", sambil menunjuk pada satu kapel yang mana laki nye kurus n awek nya gempal. Aku jawab;

"ye kot..tapi kami suka yg boobs besar sbnrya..tapi taknak la besar sangattt~~ Kadang pompuan chubby ni mmg la tak ada curve macam model..tp ada boobs tu kot. Satu daya tarikan yg besar tuh. Kalau gempal tp boobs kecik..tak nais ah. Takpun jadi la rembat mana ada...sebab ada laki kapel bukan sebab cinta and nak kawen..stok geli2 orang kata"

 
Credit to AceejayFotografi

Tapi kadang mmg ada laki yg suka gadis gempal..mmg ada. And ada yang memang tak kisah pun gempal ke, sepet ke cacat ke..Dia lebih pentingkan hati budi. Ini dah diklasifikasi pandangan hati..bukan mata. 

Bila dah kawin, lumrahnya laki akan rasa nak pasang lain. And of course 99% tu rasa nak pasang lain atas dasar kemahuan. Bukan untuk membimbing ke apa ke lah yang suci niatnya. Lebih pada rasa nak memiliki someone else yang cantik pule. (errr..tp yang kena madu dengan org yg lagi jauh huduh tu..no komen)

Sesama laki yg kawin akan duduk lepak2 then ternampak gadis cun memuah kau memang mantapp lalu. Pasti akan ada ayat kuar "fuh...kalau dapat kat aku..bla bla bla". Hampir pasti. Camne pun korang nak kupas and pusing pasal perangai laki yg "mata keranjang", asasnya tetap sama. Pompuan lak susah...bila tau dia ada aset, ada something nak tunjuk..rambut plak rebonding..lurus itam. "alaa..rugi la buat penat-penat 300 hengget tak tunjuk". Maka gadis yg memang pakai tudung sejak kecik ni pn bukak tudung. Ada yg bukak seminggu sekali (aku penah jumpa). Ada yang iman kuat sikit..bukak kat bilik je..tp amek gambar letak profile pic Facebook.

 
Ada aset..takkan wa tak tunjuk kan..takkan simpan stor..baik wa tunjuk. credit to google.

Aku skang tengah cuba menjitukan diri untuk tidak terjerumus pada hidup poligami. (Jujur nih OK..sangat jujur). Cuba utk appreciate hidup dan bini aku tu semampu aku. Jadi nih aku nak bagi tips skit kat laki ye bila kita dijamu ngan nikmat mata yang mengiurkan.

1. Pergh..seksi sialll...skirt pendek tu!!!! - Balik tu korang beli la skirt pendek..suar jeans pendek bagi kat wife pakai. "Yang..pakai tiap hari Rabu ek..ngiawwww". Buleh kan.

2. Bini aku tak seksi dh la..flabby plak lagi - tak reti-reti..bawak la london weight management ke. Kalau perut dia flabby sebab bagi anak kat ko, nak komplen lebih2 ke?? Bayangkan ek..pas bersalin la contoh..penat dah ni bini kasi badan slim habess..kita plak bila dh cmtu..mengaumm la kan. Bedal. Dah ngandung lagi..tak ke penat nak slim tu dok bedal balik. Jadi kalau nk body instead of baby, korang tau kan nk wat cane =]


credit to google

3. Bini aku cantik..bini aku best (seraya mengurut dada) - Ini boleh dilakukan kalau dh terlalu asyik tengok pompuan lain sambil memuji..kena plak beramai2 ngan kawan2 lain. Puji bini sendiri lagi bagus. Sah2 milik ko.

4. Bini pulak bila laki dh kuar modal beli mcam2. Beautiful yang rega 2 ribu, london weight management apa sume tu..tak gunakan plak. Yang ni susah la aku nk citer. Mulut jahatnya..memang patut la kena madu. Suami ajak joging..malas..nak layan Diari Shahir. SUsah la wa nak kata apa dah.

Bila tengok pompuan lain seksi. Kena ingat..seksi tu sementara..dosa plak tu. Macam takde maruah pn ada (tp still best tengok). Kita dok ingat best sangat dapat dia kan. Tp tak tau pn perangai dia cane. Kot kuat bebel, queen control, mintak itu ini. Time tu ko nak buat apa? Asal bukak mulut je romen?? Hahaha..try le sedara. Kalau tak, takkan la artis ramai cerai. Diorang lupa kot kawin tu untuk selama2nya.

Kadang ex-wife dia punya lawa kita dok tgok kat TV siap kuar ayat "dapat kat aku sebulan tak kuar bilik". Tu le masalahnya..untuk sebulan je stok? Sebab tu laki tu gi cari artis lain plak yang lebih cun. Yang artis lain ni plak tak pikir. Kalau dia leh tinggal bini dia untuk dia..tak ke in the future dia leh kena benda yang sama. Haishh...pelik tol la. Nak kat bebal..pandai.



credit to google

Kalau kawin sekadar untuk nafsu dan keinginan..haha. Bayar seplo hinggit kat Lorong Haji Taib tu lah. Sama je dosa nye nanti bila ko kawin tak tunai tanggungjawab, bercerai lagi, tak bagi nafkah. Kawin kuar ratus ribu, glamer. Nak kawin ngan anak dato', yang kaya raya..tak ke dah tau bila kaya lagi senang carik lain. Kawin yg cm aku ni sudah. Bahagia insyaAllah (boleh?).

Tp nak buat camne, bak kata wisdom "kawan ngan tukang besi..bau besi. Kalau ngan penjual minyak wangi, bau wangi". Dulu aku tak stuju. Apsal plak, kita leh je kwan ngan sapa2..tak semestinya terjebak. Tapi kata2 tu tak tulis pun kawan ngan tukang besi masuk kat bara api utk leburkan besi. Ye tak? Jadi yg aku nampak maksudnya..contoh ko dunia artis..jadi bau artis..susah nak kuar dari norma biasa. Diorang cari laki kaya..secara tak langsung laki kaya juga yang cuba mengetuk pintu hati sebab dh ko golongan tu. Sebab tu aku susah nak caya artis bukan kaki clubbing, mabuk2. Sebab hidup artis memang cmtu. Banyak sangat gambar kat tenet korang kuar2 clubbing.

Kita sume tau..tapi buat2 tak tau. APa2 pun..renung2kan. Nasha Aziz sangat comel dalam drama dia jadi wedding planner tu. (tetibe plak).


Credit to RizuanRichie.com

11 comments:

paan July 14, 2010 at 11:36 AM  

pergh , entri panas...tapi menarik...

Masy July 14, 2010 at 11:36 AM  

senang ckp.. mende klu nak jadi (poligami kaa zina pelacor tepi jalan ka), buat camne pon akan jadi gak.. manusia kan mmg x penahnye puas.

so.. tebal2kan iman.. renung2kan dan selamat beramal jelah hehehhehe

xazryx July 14, 2010 at 12:47 PM  

ssh nk cari laki yg pandang hati nihh .klu x masakan ade pembuangan bayi .tol x ?

Kniedaz July 14, 2010 at 1:22 PM  

ahaha..akak kalau kat umah hubby cubit spare tyre akak selamba je kata..eeeiii abg punya spare tyre lagi banyak..hahahahaha...so..takla tertekan sangat nk slim selalu..tapi kekadang tu risau gak melihat tahap kenaikan ni..huhu..pasal lelaki n mata tu, ala biasala..janji kita tau hati laki kita

HEMY July 14, 2010 at 1:25 PM  

paan : =]

Masy : memang tak penah puas..betul.

xaryx : yep..tu sume keinginan

kniedaz: kih kih..kalau laki kita pn sama lari body..tak kisah le..hehe. kira adil la

Fiza Z. Abidin July 14, 2010 at 2:35 PM  

dulu penah dgr ustaz kt kursus kawen ckp org lelaki ni suka tgk keindahan. jd para isteri jgn lah nak marah suami tak tentu pasal sb b4 kawen pun suami kite dok tgk2 kita jugak.

lps kawen, si isteri pun kene lah juga pandai berhias utk suami kt rumah, pendek kata apa yg dia npk kt luar rumah tu dia bleh dpt kt dlm rumah secara halal.

para suami pun harus igt, lps kawen isteri pun byk tanggungjwb..bg anak, bagi suami makan, kemas umah, memasak etc..etc..

pendek kata..sesama ingat & mengingati kn.. :)

HEMY July 14, 2010 at 3:20 PM  

betul tu..kena tolerate..nk bini cam yg kat luar..kena la tolong bini tu..huhu

Jard The Great July 14, 2010 at 5:58 PM  

hehe... baru dpt bc entri kamu neh.. nak kopipes sedikit petikan dalam entri ko neh.. akan ku kreditkan

dextrike July 15, 2010 at 12:34 AM  

Dia lebih pentingkan hati budi. Ini dah diklasifikasi pandangan hati..bukan mata. <---ssh nye nak cr laki cam ni zaman skang :(

Erina Asmawani July 15, 2010 at 9:44 PM  

ngiawwww! sukelah aku baca entry ni, pandangan iklhas yg tulus lagi mulus dari seorg lelaki. I learnt something new. Hmmm..lelaki dgn mata keanjang mmg tak dpat dipisahkan kan..(certain lelaki kot..ke semua?)

HEMY July 15, 2010 at 10:51 PM  

kalau ko jumpa pun dayah..dah berpunya..macam aku...ekekekeke

erina..bagus juge ko baca entri ni kan?? dlm 200 ribu mungkin la 1 yang tak

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP