Berak senyap2..bungkus surat kabar, masuk plastik dan homerun!!

>> Monday, July 12, 2010

Thanks to yong.abdullah, shag, merduwaty dan Totyati kerana sudi follow blog ni. Harapnya korang dapat apa yang korang nak dengan memfolow blog aku ni..=]

I don't have a laptop remember. Pagoh, my generous housemate whom let me use his laptop all this while after mine was stolen months ago had to use it and bring it to his hometown. Tomorrow I might be able to use it as usual. Hehehehe..Tak betah without a laptop at home. I want to watch Initial D anime till the last episode. I have 3 series with me..hehe.


Ada orang yang punya masalah penghadaman. Ada yang terlalu cepat penghadamannya, ada yang susah sangat sampai kan nak melepaskan seru tu dah macam nak lahirkan anak sulung. Aku, alhamdulillah..dikurniakan Allah tubuh badan yang sihat walaupun kecil comel. Kalau aku makan..dalam sejam, yang lama tu akan berteriak mahu keluar. Punya bagus sistem penghadaman Allah bagi aku pinjam, kadang tu aku boleh mintak mereka ni kuar..in case nak naik bas ke kan. Tknak la terasa nak berak dalam bas. Jadi aku leh je tanpa rasa nak berak, masuk bilik air dan seru. Wahahaha~~

Aku ada sorang kawan masa kat kolej dulu, bila aku ajak gi surau dia berat sikit. Tapi aku tau, bukan sebab malas dari riak mukanya. Satu hari tu dia gi ngan aku ke surau untuk berjemaah maghrib.Habis semayang aku toleh belakang dia dah takde. Laju sungguh. Sampai kat bilik aku tengok dia tengah semayang. Pergh..alim betol ni..terus wat sembahyang sunat. Rupanya dia batal air sembahyang. Kentot time semayang. Kih kih. Kelakar..tapi sian gak.

Selalunya bila dia amek semayang dari bilik..smpai surau dia akan amek semayang lagi. Kalau dia semayang kat bilik tu...dia kena berdiri macam nak semayang dulu..pastu nanti kentut..dia berdiri lagi..kentut lagi..then baru dia kuar amek semayang lagi..berdiri...tak kuar dah..baru leh semayang ngan tenang. Susah gak kan. Sapa kata kentut tu asyik?? Haaaa~~~

Masa kecik dulu..bila kami pindah umah..ntah apa silapnya, walaupun aku dah ingatkan abah..umah tu dibuat, tak pulak disiapkan dulu tandasnya. Jadi..dah la tunggu umah siap, takde tandas. Tandas kami masa tu, pokok kelapa tumbang yang melintangi parit. Haaa..berak la kami di atas tu. Bukannya sungai pun..tak mengalir..jadi jangan nak ngada2 plak berenang yeee..ahahaha!!!

Paling horror bila tengah malam nak terberak...DEMMMM!!! Nak kuar tak berani. Nak bangunkan mak pun..sian campur memang kena suruh gi sendiri. Dah la takde letrik masa tu rumah..ada lampu pelita je. Jadi, kami gunakan teknik yang kami warisi turun temurun. Amek surat khabar yang tebal sikit. Dok belakang almari skit..lepas lah di atas surat kabar itu ye..ahahahaha!!! Yearkghhh!!! tapi nak wat camne..takut siottt..memang takde tandas masalahnya.

Dah selesai..masukkan plastik. Buang jauh-jauh masuk kebun..ahahahaha!! Homerun!!!

Bila diingat2kan...yeargkh...tapi kelakar gak..Ahahahahaha!!! Sebab tu..nak buat umah, sila la wat jambannya dulu yeee. Macam tu gak kawin..Nak buat masjid, buat tandas dulu yeeeee~~~

9 comments:

IERA HAJERAH AZMAN July 12, 2010 at 9:37 PM  

hahahaha. kelakar. teringat rumah nenek dulu2 jamban kat luar.sangat horror ok!

Lelaki Memang Suka Game Kejar-Mengejar, Tapi Aku Lagi Suka Balik UTM Lewat.

bARdbOO July 13, 2010 at 8:17 AM  

pergh, mantap tu!!! jgn salah baling dh la..hehe...

Ku Tak Sempurna July 13, 2010 at 8:53 AM  

wakakakaka... mulut aku takleh tutup baca ini entri... wakakakaka

.
.

adakah ko masih menggunakan teknik yg ko warisi turun temurun tu sekarang??


hakhakhak :P

zella y July 13, 2010 at 8:57 AM  

umah nenek aku jamban kat luar klu aku sakit perut aku msti kejut nenek aku sbb mak aku sendiri pun takut nak kluar umah hehehehehhe

Yunus Badawi July 13, 2010 at 10:36 AM  

Aku pun pernah berak atas batang kayu yg tumbang. Siap ayam tunggu lagi tu hahaha

HEMY July 13, 2010 at 11:04 AM  

hahaha...kita je tau pengalaman dia kan YB...ahahaha!!!

KTS : skang dah tak berapa seram...lagipun tandas dh kat dalam umah..hehehe

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP