Surprise untuk si diaaaa~~~

Lepas belek-belek rega, tengok kaktus apa sume tu, kami bergerak ke destinasi seterusnya. Ingat nak cari vegetable market..rupanya sama je nama dengan KEA Farm. Haaa..ada dalam peta pamplet yang kami dapat. So kami ke KEA Farm. Untuk hari pertama memang just gi usha rega n barang-barang je. Beli dia hari esoknya then terus balik. Baru la segar lagi sayur n buah yang bakal dibeli tu.


Nak senang jumpa KEA Farm ni, korang carik je Equatorial Hotel yang besar kat atas tu. Dia memang dekat dah ngan KEA Farm dan Rose Centre. Aku pun tak tau dua nama ni refer pada tempat yang sama ke tak. Sampai je kami belek rega strawberi kering. Berbaloi lak rega kat situ. Kat Agrofarm 8 hengget 200gm. Kat KEA Farm ni 500gm seploh ringgit. Haaaa~~

Ni rupa dia..memang macam pasar la. Aku jumpa satu kedai yang salesperson dia gadis indon. Aku pun guna la kuasa charming aku kan. Mintak beli strawbery kering 2 kilo.

"Adik..kasi la timbang lebih2 sikit dik..beli banyak ni"
"Ye bang..saya memang timbang lebih ni"

Bila aku tengok dia timbang..setiap satu tu dia timbang 600 gram beb!!! Maknanya 4 bekas 2.4kg tu..fuhhh..aku kata dah kan aku ada kuasa charming.

"Fuhh..memang lebih betul dia bagi", kata aku kat Cembam
"Ye ah..wahhhhh"
"Ada guna dapat laki charming"
"hampeh"

Then aku tanya adik tu bila bukak pasar sebab nak beli sayur n terus balik. Dia kata kul 8.30 dan dia pun akan ada kat pasar pagi tu instead jaga kedai. Adik tu suh carik dia je esoknya. Ok lah..then kami ronda2 kedai lain sume. Macam2 ada..keychain cantik2..tapi korang mesti muak dah dapat keychain..so tak beli lah..lalalalala~~~

Then Cembam belek baju t-shirt. Aku mintak dia tunggu jap kat kedai tu sebab nak recce satu kedai besar ada tulis "market sayur" kot situ best. So aku tinggal kejap Cembam kat kedai t-shirt. Sekali terlama plak. Dia siap call dah sebab nak tanya pendapat beli t-shirt.

"Ok sat lagi..5minit"

Tau sebab apa aku lambat?? Jeng jeng jeng!!!

My Nyai Cembam

My Nyai Cembam

Hehehe..surpriseeeeee!!!! Aku gi beli bunga ros untuk Cembam ku. Nak decorate ngan bunga2 lain lambat plak. Dia nak sediakan bunga ros tu pun dh makan masa. Wa nak wat surprise..tapi tknak la smpi kena tunggu plak. Hehehe..Dengan penuh romantiknya aku bagi bunga kat wife ku. Dapat kiss pipi..err..tapi tu pun kena mintak la..ahahahaha~~~

Citer beli belah di KEA Farm akan menyusul nanti. Stay tuneeee~~~

Comments

Masy said…
klu bg kat hotel, besau kemungkinan ko x payah mintak. hueheheheheh
Erina Asmawani said…
sambung komen kak masy..lebih dari kiss pp pun cembam ley bagi..muaahhhahaha..opss! terlebey suday..haha
~wAniE~ said…
hehe...tu la nk smbg komen d atas...tp takut terlebih pulak...haha
Ann said…
cantiknyer ros tu....
HEMY said…
Masy, Erina n Wanie..hmm..bagus korang bertiga ni..mmg threesome..ahahahaha

Ann : mmg cantekkk n freshhh

cik selamah kundang : auchhh~~~ really~~~ ahh...blush!!
Kniedaz said…
kiss time tu jugak ke kiss kt bilik? ngeeee
zonaku said…
hehehhhee.... blk tu xyah dah cari budak eja A.Y.A.m kan?
Mak Su said…
alalala, so sweet
HEMY said…
kniedaz:time tu jugak la saya mintak...hehehe

ahaha..dem zonaku

marlena n mak su : aishhh~~~~ blushhh
zella y said…
sweetnyer...

p/s:aku nak key chain!! ;p
zonaku said…
aku belajar ngan penyuk... sila marah dia yer!!!
Ku Tak Sempurna said…
bunga ni nak wat pe??

tu soalan pertama yg aku akan tnya klu org bg aku bunga..

then,

aku suh org tu yg bwk bunga tu
tak kuasa ai!

.
.


.
.
err.. adakah aku tak serupa perempuan lain yg berjiwa perempuan??

apakah?? :)

err.. bukankah bg duit lebih bermakna..

hahahaha.. memang material gurl :D
HEMY said…
haah..bg aku pun takde makna sangat..kang kering..tapi kadang buat apa salahnya..ehehehehe
k.e.r.i. said…
muka ganas hati taman jugak ko ni rupanya.
haha