Redang Island!! Rugi tak pergi...baek pergi sebelum jadi mahall~~~

Baru balik dari Pulau Redang. Pergh..sengal badan aku snorkeling tak ingat dunia..berenang bak ikan kayu yg baru blajar berenang..ngahahaha~~~. Aku share citer secara random je la ye. Feri aku diberitahu oleh agen pukul 10. 9.30 sampai jeti Syahbandar dah. Tapi kaunter masih tutup. Bila bukak plak kul 10 lebey setelah diberitahu lagi sekali oleh agen tunda 10.30, akak kaunter kata nama aku book kul 9 punya. Lepas sudahhh~~. Harammm. Aku dok harap ada kosong n leh naik..alhmamdulillah ada.mujur. Kalau tak mmg call agen cancel je.

Tak mabuk laut, alhamdulillah..bila smpi je jeti tukar naik bot ke resort kami. Aku book Redang Lagoon Resort. Ni owner melayu. Aku cadangkan utk sapa2 yg melayu leh la ke sini..mana la tau Allah bagi bala kat yang ronggeng mabuk kaw2 dia kasi can skit kat resort ni sebab dia tak sediakn sume tu.

Smpi kat Redang mmg MasyaAllah~~~ cantik sngat. Langit masa tu biru habesss...air jernih weh...syiling jatuh leh carik punyeeee..Memang menarik banget. Berbaloi. Bilik takde TV. Ada satu tempat khas tayang world cup je. Air cond mantap, mknn sedap juge..leh telan, barang2 kecik apa sume beli kat darat la weh..besa la.rega melambung.

Kamera baru ni plak amek gambar malam2 low light memang superb...alhamdulillah..pikir byar bulan2 belakang kalu. Hahahaha!! Hari Pertama lebih pada relax. Lepas smpi amek gambar2 sekitar resort2 yang ada kat situ..then balik tido lepaskan penat.

Agen lambat bagi life jaket n snorkeling set. Nak sewa 20 hengget lagi satu set. Dok call apa sume kata nak mai tak mai2..aku nk test sebab wife aku ni takut skit..Jadi lepas penat dengar mailbox n series of messaging, aku sewa gak satu set sebab nak belajar dulu. 3 sesi tu mmg last sesi je harap pergi..takpela. Yang penting bila pergi Cembam ready n tak takut. So belajar la dengan set sewa tu..Alhamdulillah ok.

K..tu je nk citer utk malam ni. Lenkali la aku share lagi..ahahha..macam ada masa nak online. Tapi bak lawak Din Beramboi..nak pergi bercuti jangan pakai agen. Layan la  batch gambar pertama ni yeeee...

Honeymoon - Redang Island

Honeymoon - Redang Island

Honeymoon - Redang Island

Honeymoon - Redang Island

honeymoon-Redang Island

Honeymoon - Redang Island

Honeymoon - Redang Island

Honeymoon - Redang Island

Honeymoon - Redang Island

Honeymoon - Redang Island

Comments

kenwooi said…
i miss redang =)
TOLANIC said…
WOw biru sungguh air nya!
v!vi@n said…
oh, i love redang..i love the beach!!!
cik panadol said…
ade plan nk holiday ke redang....tgh survey2 hotel/chalet yg ok2 skit....
HEMY said…
kenwooi, anyone would

tolanic..kalau langit biru mmg biru air dia

penyu, gi la...kata orang ganu..mwahahaha

vivian =]

cik panadol..try la redang lagoon tu..345 peak season..kalau tak murah lagi..
Hapiz Rahman said…
cantik.. teringin nk pegi tapi nk g sipadan dulu.. :)
Ann said…
cantiknyer pntai...
*~ aRaBeLLa ~* said…
pas sorang2 lak member aku gi redang...
Erina Asmawani said…
Subhanallah..menakjubkan! pemandangan cantik gila..kagum aku. pic2 ko snap pon cun..ley bikin poskad..berbaloi2 byr bulan2 kan ;)
Farah Y said…
Cantiknya!! Balik Tganu kang wajib singgah Redang!
zella y said…
syoknyer!!

cantik giler gambor2 tu....
Masy said…
rasanya ni resort yg sama aku stay masa ke redang dulu hohohohoho best! bilik dua tingkat kan?

waaaaaaa sonok giler. aku masih teringat2 ni ngehehehhhehe
HEMY said…
Masy, aku nye yg depan 2 tingkat tu...cm chalet..

pergi Farah..pas ni ada limit number of tourist plak cam sipadan

thanks erina

nak gi ngan aku bella??jom..mwahahaha
Mak Su said…
fuyoooo cantiknya......redang :)

lepas tu kompem mahal ker? maksu ni sedih ler, penah pegi pd jer.... huhuhuhu (and tioman)
~mrs azmi~ said…
uwaaaaa!! jeles2!!
Ku Tak Sempurna said…
ko dah berjaya membuatkan aku NAK pergi REDANG


.
.

klu bole sekarang gak!! hikksss



dlm gambar ngan kat luar mmg sama lawa ke??

jeleeeeeessss
tOm said…
best tu bro... teringin nk p sana...
wHoSeNa said…
one of my tpt idaman!!!
klu bro lebih duit..pegi sabah...mmg cantik..subhanallah..;))
x rugi..betul..sokong sgt..xperlu agen...
HEMY said…
mak su, pakej 3 hari 2 malam sorang dlm 400 sume cmpur jajan...huhu

tom, gi la..kumpul duit..hehehe

whosena, sabah kalu kena kumpul duit lagi la

kts : sama lawa..gambar tu tak tipu
ad3ck said…
ku pi snorkeling kat Pangkor hari tuh, ramai yang cakap Redang lagi best though :)
syah shah said…
aku jeles aku jeles aku jeles aku jelesssssssssssssssss
Anonymous said…
salam nol..aku dh penah gi redang..lama dah..mmg bestt sgt2..aku stay kt 'Visana chalet' simple jer..tpi mkn ala kampung(eh mmg kg) sedapp gilerr!...bile ko wat review nih aku teringin nk gi balik...mmg skang nih dh nk naik harga dah kn...
-kurzz-
Redang, my honeymoon dest as well. next, mind to try Sipadan Island??
Kniedaz said…
Gambar cantik siut...superb!
TOLANIC said…
Sekali pandang macam syurga dunia!