Tips asas badminton untuk menang Piala Uber

Kita kalah dalam Piala Uber yang baru saja lepas. Walaupun bersemangat gegak gempita sorakan penyokong yang membajiri stadium, kita tetap pulang dengan hampa. Persediaan sudah begitu rapi katanya. Namun hasilnya begitu juga.

Jadi terpanggil aku untuk menurunkan ilmu bermain badminton dengan cemerlang dan terbilang. Melalui 6 tips asaa paling kukuh ini, anda pasti bisa menguasai gelanggang dan seterusnya dengan bakat dan kegigihan anda, mampu menewaskan siapa saja musuh.

Semat dalam jiwa dan hafalkan seisi hati 6 asas gerakan badminton ini yaaa;

badminton 1

badminton 2

badminton 3

Yaaa..sekarang anda semua sudah tahu rahsianya kan?? Apa lagi, capai raket anda dan cuba untuk mempraktikkannya. Apa pun keadaan dan bagaimana hebat pun pukulan lawan, 6 asas ni korang ulang je time main, sure lawan mengalah punye. Semoga kita menang piala uber yang akan datang. Hafal2kan dan selamat beramal!!!

Comments

Masy said…
bole laaa model badminton ko ni wakilkan mesia sok memandangkan dia dah hapal skill ni sume hehehhe
HEMY said…
tuh le..tapi model aku cakap dia tk minat untuk menggalas impian rkyat malaysia..ahaha
syah shah said…
kompom berkesan eh strategi nih?? Tak berkesan sok aku bekhenkan enko... Hohohohohoh :P :P :P
Ann said…
pekata ko suh coach ngn pemain2 badminton tu baca blog ko ni? hehe
HEMY said…
ngahahaha..ko nak bekhen aku ye syahshah..

ann..ko bgtu la kat diorang
zella y said…
pasni ko bole jadi jurulatih la ni...bkn juruletih tau hehehhe
Kniedaz said…
ganas tu main badminton bawah pokok kelapa sawit..smash ular ke hapa??
FYMSO said…
Haha betul! Cool gila main badminton kat situ. Lepas ni boleh kasi tips main bola pula memandangkan demam world cup dah sampai. Hehe.
HEMY said…
hahaha...tips men bola?? hnmm (sambil pk nk dajal sapa)..ahahaha
rampingnya pinggang. hahaha.