Nostalgia 28 tahun dahulu

My family 28 years ago

Aku tengok ada 2-3,4 lima belas puluh-puluh geng memuah dan blog-blog yg aku follow skang dah kurang update blog. Ada yang tak update berminggu2. Ada plak si busu yang nak rehat sebab selalu kena tanya bila nak kawin, oii..bila nak kawin? oi..bila nak kawin? oii..oiii..Jadi sorang lagi sudah rehat juga.

Aku pun lately cam busy skit mungkin, then cam kurang gambar..maklum la..takde kamera sudah. Jadi kurang nak citer apa. Sebaik la ada idea monolog aku tu. Leh la wat update entri. Tapi sabar la ye rakan2 sume. Jumaat ni insyaAllah berkat doa-doa korang, aku bakal dapat bini baru.huhuhuhu!!! Lepas bincang2 ngan wife ku, dia pun setuju. Alhamdulillah...

Ok, berbalk pada gambar di atas. Ni gambar famili aku. Aku takde lagi masa ni. Abah aku tu yang pakai baju cam sweater warna oren tu. Ada ghupe aku le time bapak aku muda2. Tapi aku lebih cerah dan comel kot...ahahahaha!! Tangga depan umah diorang duduk ni, tinggal tangga je skang. 

Atok tiri aku claimed as harta dia, gi bukak umah bahagian anjung dan tinggalkan separuh utk kami duduk selama belasan tahun. Tangga merah ni takleh nak dicabut kot. Tinggal je la. Wat tempat jemur kasut pas kapur. Kat sini gak ada lembaga putih suka duduk masa kami dok umah lama tu. Hehehe. 

Nenek aku pun masih umph lagi yg tengah2 pakai anak tudung/serkup tu. Fuh..memang memori daun pisang lah...Oh, tulis entri ni wat idea melimpah ruah. Esok aku share pengalaman waktu kecil aku. Pengalaman makan koko yang putih gebu, himpun kelapa yang abah kait, wat atap nipah, amek upah cungkil kelapa salai, sisik kelapa dan macam2 lagi. Share untuk korang generasi yg mungkin tak penah rasa sume tu.

Comments

Ann said…
bakal dpt bini kedua...?
jgn jd mcm bung mukhtar sudah..tak psl2 kene pjara sebulan...

ak suka tgk gmbr2 lama, mcm2 kenangan tsimpan wpun hnya dlm sekeping gmbr...
taro said…
nul..cool gila bapak ko time ni..haha..satu geng ngan pkcik aku omar manan tu..sonok gila bapak ko kalo dpt jumpa pkcik aku.. ;p
pergh!!

klasik woo~~
PnConfused said…
tepi rumah nenek aku de kebun koko...



heaven dowhh...


org lain mkn cekelat jer...



kite mkn mak cekelat... :)
yoro okino said…
terasa plak..
bukn xnak update..
aku dah kering citer nak share..huhuh
zella y said…
td time aku tgk gmbr tu...aku br nak ty, yg pkai sweater tu bapak ko ke?? sbb muka same mcm ko tp ko dh tulis...

muka ko mcm bapak ko la....
kira muka ko sekarang versi bapak ko di alaf baru la ye?

sejibik kowt...
Erina Asmawani said…
haahla..muka ko sebijik ayah ko mase uda..hehe..memori daun pisang sungguh kan gambar2 lama cenggini..

P/s: Aku ngaku termasuk dlm geng memuah yg jarang update. Busyyyyy..huhu
syah shah said…
aku pun jarang apdet ke? hahahah :P :P

muka ko ngan bapak ko memang sangat serupa... heheheheh :D :D

mende-mende ko buat tu, aku cuma penah makan koko je... cungkil isi kelapa ke, apa ke, memang takdelaa... Hohohohohoh :D :D
~wAniE~ said…
nenek hot ko..mmng hot..hehe
HEMY said…
Ann, hehehe..takpe..diorang boleh duduk sebumbung dengan aman..hehe

taro, aku lupe dh pakcik ko yg mana..tp aku ingat la dia ada geng ngan pakcik ko

zara, hehe..mmg classic

Pn confused, eh..skang ada lagi ke?? dem..nak gi kampung ko leh??

yoro okino, nak aku bagi idea ke??

zella, hahaha...same kan..

GKSB : sebijik..op course..sperma dia kan

Erina, tp skang gambar baru pn leh wat gaya lama

Cik selamah kundang =]

syahshah : makan koko adlh sgt best..ahahaha

wanie, ko hot tak??
Tak dinafikan nenek ko memang hot. Teringat zaman aku kecil-kecil dulu membesar kat kampung. G mancing kt anak sungai, panjat pokok rambutan, dll. Nostalgic seh!

Pada pandangan aku, bapak ko lg kacak dr ko. Dia maintain awet muda sampai skrg. Ko? Tak tentu lagi. Hahaha.

Bini kedua ni Canon ke Nikon? Model mana?
wHoSeNa said…
t'igt ak kat kg...tp kg ak dh tade..nenek dh tade..pkck yg jg umah kg tu pun tade...last umah tuh roboh...

uwaaa...igt tgga nih..igt tgga umah nenek ak...:((