Mak ku yg cute..selamat hari ibu~~~~

>> Sunday, May 9, 2010

"Abang...esok Hari Ibu, wish la kat mak". Meseg yang aku dapat sebentar tadi dari adik bongsu aku yg satu2nya masih tinggal bersama kedua ibu-bapa aku. Sebenarnya aku bajet Hari Ibu dah lepas. Aku pn tak tau tarikh sebenar Hari Ibu ni bila. Blog-blog, iklan dh kuar lama dah pasal Hari Ibu. Tapi memang aku nak buat entri Hari Ibu dan ingin kudedikasikan kepada ibu ku yang tersayang, Masnah Soher.

Aku meseg mak aku sejurus selepas itu;

Akum mak. Selamat Hari Ibu...Mekasih besarkan kami selama ni. Sabar dengan perangai abah demi kitorang. Love you.

Then mak balas meseg aku;

Love you too. Mekasih. InsyaAllah..selagi mak boleh sabar. Jaga diri.

Hee..op course, meseg kami dalam bentuk short form.Mak memang dah besa dah dengan short form. Meseg dia pn skang bukan main lagi. Sama par dah dengan kami.

Aku masih ingat lagi betapa aku terasa begitu aku perlukan mak masa aku baru sudah berkhatan. Umur ku 11 tahun kala itu kalau tak silap. Malam selepas aku berkhatan dan menangis pada paginya, aku tidur dengan mak. Rasa seronok sangat bila dapat tidur dengan mak.

Mak kasi lapik sabut kelapa yg melengkung ke atas seraya menjauhkan sebarang contact antara gajah comel ku dengan kain yg aku sarungi. Bila nak air, aku bangunkan mak dan mak akan pergi ambilkan di dapur. Tapi sekali tu je la aku mintak. Lepas mak tidur balik, aku lihat mak yang membelakangi aku. Melihat mak dr belakang ketika tidur begitu menyayukan hati aku. (sapa tgok citer mygal korea tu pn dia ckap benda sama ngan aku..tak sangka plak).

Kasih ibu..Baru berapa bulan masa ni umur aku

Masa tu aku menangis sendirian dan berdoa pada Allah agar mak ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman dan aku sanggup menggantikan tempatnya di neraka andai itu yg tersurat untuk ibu. Langsung terlintas di kepala aku sambil air mata mengalir perlahan malam itu betapa mak sangat garang orangnya. Aku dan adik pernah kena hempas dengan cermin almari yg adik laki kami langgar dengan beskal mainan roda tiganya. Baki cermin tadi PRANGGGGGG!!! kat blkg kami berderai..

 

Heee. Sayang mak kami kadangkala disalurkan dengan cara yg nyata berbeza dengan mak2 korang. Tp apa pun, mak kami gak paling best. Utk membalas dendam kelainan cara mak aku memberi kasih sayang. Aku aplod gak video yg menyalurkan rasa sayang aku kat mak dengan cara yg lain..ekekekeke

I love you Mom...and Selamat Hari Ibu pada sume ibu2 ye.

15 comments:

Jard The Great May 9, 2010 at 12:58 AM  

nak sms mak aku jugak ar.. tadi bersembang dlm fon.. tak terucap plak.. hoho

zonaku May 9, 2010 at 2:04 AM  

apa pun y mak kita buat, kasih sayang dia x penah kurang




errr.... penah kene cubit sampai berdarah?

Frodo Baggins May 9, 2010 at 2:57 AM  

besar camne pun silap kita
diorg x pnh buang kita


uwaaaaaa
selamat hari ibu


>>_______<<

baincardin May 9, 2010 at 3:22 AM  

Syukur alhamdulillah....akhirnya aku menjadi ayah.^_^

tunbegia May 9, 2010 at 7:13 AM  

baru gaduh dgn mak haku semalam,

salamm,

wHoSeNa May 9, 2010 at 8:28 AM  

selamat hr ibu jugak!!

HEMY May 9, 2010 at 10:37 AM  

kadang meseg senang nk berjiwang ngan mak

zonaku : itu dh besa...kena tampar dan libas lagi bestt

Frodo : betul tu..syag mak lebih skit dr kekasih yeee

baincardin : tahniah bain

kapten : ko kan hati keras..tp sbnrya ko ucap byk kali dalm igau

tunbegia : been there..done that

whosena : =]

miss hav0c May 9, 2010 at 11:05 AM  

camat ari ibu tuk ibu awak ye..huhuhuhu sy rindu ibu sy!

HEMY May 9, 2010 at 1:25 PM  

miss havoc : mekasih.kem salam kat mak mu yeee

meo188 : huhu..mekasih on behalf of my mom

Rui May 9, 2010 at 2:05 PM  

ha ha, ku hampir2 terlupa..
semalam ingat dah.. mai harini tak ingat.. seb baik baca entry bro.. :D

Farah Yusri May 10, 2010 at 4:58 AM  

Haah, antara entri mother's day yang paling sweet aku baca kali ni. Sungguhpun ada kisah pasal kau bersunat. Hekhek.

HEMY May 10, 2010 at 10:14 AM  

Rui : hehehe..sempat tak wish kat mak ko

FarahY : ye ah??mekasihhh

dextrike May 10, 2010 at 8:02 PM  

bende yg xdpt ganti dpt dunia ni, adalah IBU.. :)

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP