lepas satu, satu barang ilang. Jumpa satu, ilang yg lain. D.E.M

Aku baru sampai umah parents aku tengah malam yang dah tak berapa tengah dah. Dalam pukul 1.10 pagi aku sampai. Sempat layan tenis dulu kat MMU. Kul 10.20 tolak dari MMU lalu MEX memang pantas. Tapi singgah KL Sentral dulu amek kamera aku dari member. Kul 11.30 dari KL. Kira nye sejam setengah la aku besit dari KL sampai Sabak. Hahahaha~~~ Malam takde speedtrap.

Ni baru je abeh lap-lap keta. Pagi tadi bawak kuar PC lama aku dari bilik adik aku ke ruang tamu. Try boleh masuk tenet tak. Sekali boleh. Happy adik aku. Dia kat umah akak aku dah ke Ausie nak pakai laptop sapa. Nak potong streamyx tu sian plak kat adik aku. So takpela. So far pelajaran dia tak terganggu walaupun berfacebook bagai.

Tadi kat dapur mak tanya aku jumpa ke kunci moto yang aku ilang ari tu;

"Jumpa dah mak, dalam beg laptop. Terselit bawah extension yang ada dalam tu"
"Hmm..kan dah suruh carik betul-betul"
"Haah..tapi baru jumpa kunci ilang IPOD shuffle plak (tp sebut kat mak aku "yg wat dengar lagu")"
"Haaa!!! tu laa..mak mintak taknak bagi..ilang kat mana lagi plak?"
"Entah. Bawak gi ganu nek bas tak tau dah mana..takde jumpa pun"
"Ko ni..beli la beg yg ko boleh masuk sume benda penting dalam tu"
"nanti ilang beg  tu pulak...tak ke haru mak..hehehe"

Aku rasa dalam hati mak aku cakap, "lahanat la kau..sume ilang..potong kote baru tau". Ahahahaha.Tapi lepas aku jumpa satu doa penguat ingatan masa form5 dulu..ok skit dah. Banyak ok sebenarnya. Dulu tinggal walet dalam meja sekolah la..lagi teruk.

Haih..minggu ni takde bini di sisi..rindu plok. Harapnya sempat la siap keta wife aku sblum cuti weekend depan. Kalau tak dia plak susah nak ke bus stand tu. Hmmm~~~

Comments

syah shah said…
ko tau apsal daya ingatan sangat teruk?? pasal banyak sangat jamu mata dengan benda-benda lagha'...

pasni tengok cembam punya je... orang lain punya toksah kisah walau seksi camana pun diorang pakai...
HEMY said…
hehehehe...aku tak nak terima nasihat ko.tak relevan..ahahahahaha
zonaku said…
uikssss.. terkejut aku tgk komen si syah................





er..... ker mak ko kata dlm hati.... 'esk2 lupa sapa bini dia... kepala atas bawah seb bek lekat, kalau x, mengagau nak carik time p jumpa bini'

wakakakkakakakakakaaaa
Mr PenyuBiru said…
aku syak ko banyak layan cerita² dewasa ni.haha..
~wAniE~ said…
jgn ko lupe yg ko dh berbini udah la erkkkk
HEMY said…
zonaku, dem..lagi kejam komen kau..takkanla aku tak prepare awal demi misi indah tu..ekekeke

penyu, tak banyak mana pun..ahahahaha

wanie, kalau aku lupa aku tackle ko la..
aku kalau student aku lupa, aku mesti tanya, awak makan apa semalam?

makan apa?

er, kalau lupa bini, siap~

ko imagine ayat mak ko tu lagi tak bleh blah~
haipp!
HEMY said…
kih..kih..mungkin aku kurang makan kasih sayang..ahahaha
syah shah said…
tak relevan? Owh sukak lu la bai... aku nesihat je... mueheheheheh :D :D