Fart you thief for making my life even worse!!

>> Thursday, April 29, 2010

Macam white parrot ni nasihatkan aku. Amboi kau parrot..bukan main nasihat aku siap cak cak bagai..Alalalalala~~~ Mekasih ye.

Gambar yang diambil masa first time kuar outing ngan Cembam ditemani Dieypu D40 aku. Amek gambar partot ni time lentuk ni rasa sangat puas hati. Kira macam capture the moment la masa tu..fuh..aku akan cuba la tak sedey yeee...

Sebab kalau sedey je muka kang macam orang utan ni plak. Biar sedey di dalam, tapi riang di luar la yeeee

Gambar ni masa ke Perlis nu.sampai nak maghrib dah. Tapi kawan Cembam setia gak pakai baju pengantin utk diorang. Gambar ni bermakna sebab masa ni la terasa nak kena beli gak speedlight utk gambar indoor yg lebih WAUUUUU!!!

Hmm..sebenarnya dia jadi rasa sangat sedey bila kita terpikir nak jalan-jalan and honeymoon bulan 6 ni ke Redang insyaAllah. Bila dok angan gi jalan-jalan mesti la berangan amek gambar best-best kan??  Masa tu baru sedar..dah takde kamera..Ya Allah..memang sedey sangat la masa teringat tu.


***********************************

Yesterday, apart of the grieving, life must goes on. And that goes to my Daphne as well. She needs her next scheduled check-up. So, right after I lodged the police report I drove to my sis' house, spent the night there and at 8A.M the next morning I've already at the Toyota service center Seksyen15 S.Alam.

Registered my name and waited for Daphne in the waiting room. Nice facilities are provided to the customers to make sure the waiting is not gonna be sucks as hell. You could ask for nasi lemak and coffee from the counter. A big LCD TV to be watched, Sony Play station, and a desktop for surfing. They also have all kinds of handphone charger in case you need to charge yours. 

The sofas are so soft. They also have a massage chair but that comes with a fee. Need to insert some green notes in order to have a nice massage while waiting. Really nice place to wait. The CSR promised that the car would be ready around 10.30 A.M and it's a fulfilled promise. But they actually promised you the maximum time it could be finished.

Swiped my card for 367 ringgit and I drove towards the office. Initially I thought I could take a day-off for grieving, but decided to still going to the office. There's no difference. Plus, I won't spend a day of my annual leave in a waste.

Daphne is on her check-up.


But the farting thing about the waiting was that I brought my friend's laptop, but forgot to bring the power cable. Fart!!! Later I realized that I should check the cable whether it's being stolen as well. I called  my housemate and confirmed the cable was stolen as expected. Because at that time the one lying on the floor was my friend's power cable. That means, the thief stole my DELL laptop but took the HP power cable. Nice...!!!

Last night when I wanted to use my friend's HP, I couldn't!! Because I don't have the power cable and it doesn't fit with other brand. Fart you thief!!! Fart your face!!!! Ahhh~~~ helpless without any laptop that could be used.
 

Projek Ikan Kap. Day 4 - seekor lagi mati. Tengah kaji samada ikan kap lebih suka duduk ramai2 satu tempat. Yang mati ni yg kat bekas lain kononnya nak kasi byk oksigen. Dari 3, 2 mati dah.

Mekasih pada whoSena kerana sudi follow blog ni

20 comments:

wHoSeNa April 29, 2010 at 2:06 PM  

waaa...siap mention name ak...
segan giler...wakaka..

HEMY April 29, 2010 at 2:21 PM  

hee...token of gratitude for being here...=]

Farah Yusri April 29, 2010 at 2:29 PM  

Eii sedih! Lagi-lagi bila kau kata nak gi honeymoon bulan 6 ni without the camera :( Cheer up eh, Anul. Harap-harap kau cepat heal dari sedih-sedih ni.

HEMY April 29, 2010 at 2:37 PM  

tuh la..bila terpikir "camne nk amek gambar time honeymoon"..argh..depresseddd

tunbegia April 29, 2010 at 2:49 PM  

ikan goldfish haku pun ramai yang mati gak last week,

don fart fart ditempat awamm uools, kehh

dextrike April 29, 2010 at 2:58 PM  

aishhh, pinjam laa camera spe2 dlu broo.. T___T
mmg sedey klo nak g bcuti x de camera..
xpon spend rm1500 ntok LX3..
smart, tayah pakai dslr pon xpe..smentara nak kumpul ntok slr balik.. tp tu laa.. 1k ++ pon byk nak kuoo.. ishh, sedey2.. sabar laa ekk? smoga pencurik bongek tu kena lenyet ngan lori.. budusss!!

Jard The Great April 29, 2010 at 3:02 PM  

ilmu amik gmbr syukur ade lagi..

mu masih punyai mase utk bangun semula. =p

HEMY April 29, 2010 at 3:19 PM  

tunbegia, tgh blaja bela ikan

dayah, 1500 dh kuar nk kumpul lain plak beli dslr..fuh...susahhh

jard, tu la..kalu nak banding ngan musibah kueh bakar..apa la sangat kannn

syah shah April 29, 2010 at 3:36 PM  

for the time being, beli digital camera ajela dulu yang ok skett... dalam RM500 dah boleh dapat dah tu...

nak bela ikan kena ada ilmu laa... ko ada pump oksigen tak?? kalau air tu still aje memang la mati cepat itu ikan... ade tumbuhan dalam air tak??

Kniedaz April 29, 2010 at 3:53 PM  

tau awak masih geram..xpe..luahkan je kat sini kami tolong baca...melampau punya pencurik bodoh! (eh eh...terover plak..)

HEMY April 29, 2010 at 3:54 PM  

syahshah : takde tumbuhan, takde oksigen...mmg diorg kena surbibe sendiri

kniedaz, tu la..korang layan kan je la yeeee

joegrimjow April 29, 2010 at 4:37 PM  

nanti amek gambar isteri
jgnlah tampal kat blog
jadi xekslusif
hehe

syah shah April 29, 2010 at 4:38 PM  

patutla mati... kalu takmo bubuh suma tu, baik jangan bela ikan... menyeksa menatang tu je, buatpe?

HEMY April 29, 2010 at 4:41 PM  

joe, mana yg eksklusif je la tak letak blog..hehehe

syahshah..ikan sungai kena ada gak ah??aku wat penilaian la ni..blaja apa yg perlu, so masa depan aku bela dengan lebih baik

~mrs azmi~ April 29, 2010 at 7:21 PM  

kesiannye.... mesti dah terasa down giler bila hilang barang yang kita susah payah nak dapat.

Hemy,  April 29, 2010 at 7:38 PM  

mrs azmi : mmg la sangat down bila teringat..melangu memandang kosong

syah shah April 30, 2010 at 9:44 AM  

Tak kira ikan jenis ape pun... jentik-jentik je yang buleh hidup dalam air bertakung camtu... fishes breath oxygen using their gills... lenkali, sila taruh pump oksigen.

arianna adrizal April 30, 2010 at 4:59 PM  

oo sori aku xsempat nk dptkn no tmpt servis ni. rs bersalah pulak. huhu.

adeshi April 30, 2010 at 9:41 PM  

tukaq canon la weh..meh aku nak jual kamera aku...650 saje..tapi no lens....

zahidah dihaz May 6, 2010 at 2:01 PM  

daddy ada bela ikan keli =P

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP