Dok bersebelahan atas bas hingga ke jinjang pelamin~~

Baru pertama kali aku guna Park N Ride yg disediakan oleh Putrajaya Sentral management. Pusing2 sebelum masuk ke bahagian basement. Ada banyak gak kereta yg parking situ. Aku tanya pak guard situ mana dia Park N Ride yg free tu, sebab aku ada nampak signboard "sila bayar di Autopay".

"sini la.."
"Mana tempat yg selalu banyak keta ek?"
"sini je bang. Kalau memang balik kampung 2-3 hari, senang kami nampak", sambil tunjuk bahagian parking yang betul-betul belakang meja beliau.
"Oh..Ok..mekasih"

Aku amek beg 2 buah aku tu and perasan jajan kenduri aku hari tu ada sebundle lagi dalam bonet. Aku bawak kuar and terus bagi pada pak guard tadi.

"Ni bang, saya baru je kenduri kawin hari tu"
"Oh, mekasih ye"

Aku tengok pak guard tu terus bahagi-bahagikan jajan tadi dan vroom ntah pergi mana untuk diagihkan pada rakan2 lain. Kira OK gak suapan aku utk beliau jaga kereta aku kan..ekekekeke. Sambil tunggu bas, aku mesej-mesej Cembam.

"seat double la..harap2nya dok tepi awek cun ar"
"hmph..tak tido la awek tu kalau dok tepi ko. Aku kalau dok tepi laki pn susah nk tido"
"tapi awek kalau dok tepi aku tido lena tau"
"ye la tu"
"dulu aku dok tepi awek dalam bas..haa..awek tu terus ajak aku kawin tau"
"haaa..??bas gi mana? abis tu?"
"aku terima je la..dah dia merengek2 mintak aku kawin ngan dia"
"abeh aku bini nombor bape?"
"ekekeke..tak sedar2 lagi ke awek tu ko"
"ahaha..aku tau dah ko perli aku..tp aku wat2 tak tau"
"eleh..ye ke sedar tu"

Ekekeke...Aku pn lupa dah pernah cerita ke kat sini atau kat blog kami lagi satu tu. Tp saat pertama pertemuan aku and wife aku Najwa Yahaya a.k.a Cembam adalah masa kami duduk bersebelahan dalam bas ke KL dari Kem Bentong. Hehehehe~~~

Kadang masih tak caya aku dah kawin..

side by side 

Oh..dah jumpa entri aku citer camne aku leh kenal can bercinta lantas berkahwin ngan Cembam..Baca la sini ek..kalau rasa nk tau.

Comments

papabear said…
satu cerita yg sangat indah... er.. romantis...err... ok lah tu... nanti boleh citer kat anak2 :)
Cik Norfa said…
sweet giler...neway...selamat pengantin baru...tak terlewat lagi kan?
hehehe...

kalo dh jdh...

dlm bas pon leh bertemu
bEEdLE d' bARd said…
erk...korang mmg membahasakan diri ko aku ek? hehe
HEMY said…
papabear : tuh le...papabear pn ada citer papa sendiri kan

cik nofra : thanks

GKSB : tuh le...tapi jodoh itu juga usaha. kalau aku tak appeoach dia lgsung tak dapat tau

bard : dari dulu lagi aku kau..tgh cuba pggilan manja..tp sume org ingat aku censor letak aku kau bila publish entri
Jard The Great said…
hang tak citer pon!!! oits.. citer la kisah pertemuan korang.. nk gak tahu.. huk huk
Erina Asmawani said…
ahaks..camtu rupenye berputiknye cinta korg..dari bas turun ke hati..sweet..heeheh..kekadang jodoh kita dgn org yg kta x penah sangka kan..ko mmg ganasla ko aku je ngan cembam..da kawen tukarla..hee
HEMY said…
aku dh edit post ni..ada letak link ke entri kisah cinta ku..ekekekeke

erina : tgh pelan2 guna nama manje..tapi sllnya mmg aku kau je. bukan ganas..tp dia jadi sempoi dan mcam kawan
"Zeeva Avee" said…
Nak tgk picture wedding yg lain2..ada x? hehe~
zonaku said…
kalau dah jodoh kannnn????

er.. org kata panggilan tu apa tah... but cam kena la tukar.... tp ada jerr kawan aku dah dekat puluhan tahun kawen still ko aku sampai sekarang... ms mula dengar aku tekujat gak la.. skrg dah biasa dah dgr diorg camtu
Anonymous said…
mcm tu rupanya
pasni aku nak naik bas selalu ler
moment said…
xigt dah bila paling last aku naik bas.. dh terlalu lama..huhu
Farah Yusri said…
Hehe, sweet je cerita bertemu jodoh dia :)
Masy said…
skrg ni susah la nk cari jodoh guna bas. ntah bile aku nk naik bas tah hehehhehehehe
dextrike said…
oitt, da kawan aku ko lg? aishhh, tuka2..
~0~ said…
kenangan yg membahgiakan...fuhhh
syah shah said…
ooo... camtu rupanya berkenal-kenalan...

hmmm... dulu aku fikir cinta internet... rupanya bukan... heheheheh :P :P :P
green said…
believe it.

*smbil wat gaya dean cain dlm ripleys believe it or not*
~wAniE~ said…
dok sebelah2 pn leh kawen kn??hhhaaa
zella y said…
fuh..kenangan terindah tu...

aku harap2 la aku jmp pakwe2 yg boleh wat suami time aku naik bus hahahha
HEMY said…
zeeva, try tgok older posts..ada situ. kalau klik kat gambar tu pn leh..tgok dr flickr

Zonaku , tu yg tgh blaja pggilan manja pelan2 ni

kapten dll, haaa..ada guna naik bas ye..rajin2 la naik bas

FarahY , every love stories has it's own sweetness kan