Aku seekor burung~~~ feat. Thanks for the juice extractor

>> Thursday, April 22, 2010

I managed to stay awake after this morning's subuh prayer. Yeahh!!!~~~ A very nice morning I spent with a lot of things. First, I washed my laundry. Then while waiting for it, I went out and washed my car!! It was raining last night so I thought that saves me the effort nak siram-siram my car. So why not I start washing it? Once finished, I even washed my bike Wardina!! Drained my laundry and spun them.

After that, I prepared my carrot juice using the juice extractor my friend, Nora gave me. Thank you so much. I love it!! It's the only thing I could think of when my colleague asked me what I want for my wedding gift. Yeaa~~ A nice carrot juice in the morning which hopefully would prevent my eyes becoming worse.

I can do a lot of things if I stay awake every morning before going to the office. But the temptation to sleep back is so highhh~~~~ I couldn't resist it every morning. It's farting hard!!

Did you guys read my pink announcement up there? Please feel free to give me any object so I could creatively act as one and share it with you. It would be written in malay and english as I like. Hehehe.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Saya Seekor Burung

Saya seekor burung. Burung yg ada sayap terbang-terbang tu tau. Bukan yg dalam seluar laki korang atau boipren korang. Tensen tau jadi burung orang dok guna nama kami utk bendalah tu. Mana celahnya burung cuba bagitau skit kat kitorang. Kalau gajah tu ye le. What the fart la korang manusia ni.

Macam korang tau, aku la antara spesis makhluk tuhan yang boleh terbang. Tp dulu la beb. Skang banyak lagi yang terbang, flying kick pun terbang. Air Asia, firefly, UFO, layang-layang, maca-macam lagi. Amboi aii~~ sume nak terbang ye. Skang suku kaum kami cukup anti ngan Toke Air Asia tu. Taknak kitorang sebut nama dia, kang kena tembak plak ngan senapang peluru tabur. "Sekarang semua orang boleh terbang". Kitorang bengkek tau moto tu. Kalau lu orang manusia naik kereta pn jem, eksiden sana sini..lu bayangkan lu orang semua terbang. Haa..bayangkan.

Gila!!! Berlanggar kepala masing-masing terbang cam lahabau dah berguguran sorang-sorang jatuh ke bumi. Eh, orang doa sembahyang mintak turun hujan la bukan mayat korang. Korang berjalan, berlari, merempit dan memandu je la kat bumi. Tak payah kasi semak ruang udara ni. 

Lepas tu aku selalu dengar manusia ni mengeluh "kalau la aku boleh jadi kau burung..terbang bebas di udara tanpa perlu fikirkan apa-apa". Selalu betul aku dengar time aku tenggek kat taman awam tu. Nak berak pun tak senang tau dengar keluhan korang. Amboi aii!! Suka halkum korang je kata kitorang tak pikir apa-apa. Wehh!!! Kitorang pun fikirkan harga barang naik tau. Keselamatan ketika terbang lagi. Bukan semua burung ada perlindungan insurans. Kadang nasib tak baik incit Helang, woo (tgok kiri kanan depan bawah takut ada helang), dia tangkap kami makan. Korang manusia ada kena takut kena makan helang ke?? Dem, syukur sikit boleh tak??

Pagi-pagi lagi kitorang kena bangun untuk cari cacing-cacing yg lupa diri. Takdenya tido balik tau. Dapat stay up satu pagi buat jus carrot pun nak kecoh. What the fart lu.Kami terbang ramai-ramai. Kalau pagi tu ada yang terbang tak ikut formasi tu mmg tau la samada malam tadi tengok bola atau bersenggama. Caihh..apa?? Ingat burung tak make out?? cisss..kitorang cuma takde makeover je tau. Sbb kami burung apa ke nerakanya nak mekap-mekap makeover ni. Tak kuasa gak~~~ (kitorang tak panggil nyah dunia burung..kitorang guna gak untuk gagak. Gagak tu itam je lebih..pondan tau).

Kadang ada yg kena tegur "amboi murai, tu apa lovepeck tu??tercabut2 bulu kau gak~~". Haa..lovepeck. Come on..kitorang mana boleh bite dowh~~. Kitorang peck manje-manje la..kalau ghairah tercabut la skit bulu halus pasangan kami. Ekekeeke..malu plak citer perihal dalam sarang bawah pelepah ni.

Ada gak burung yg standard sikit dapat keje obersea anta surat. Balik lepas 2-3 hari, kadang berminggu. Claim banyak woo~~ Mmg hepi gak burung betina yg suami dia dapat keje obersea tu. Mana taknya, dapat duit claim terus renovate sarang. Pasang pintu masuk 2-3 bijik. Tu belum buat buaian dalam sangkar lagi..anak diorang bilik sorang satu tu. Pergh..kalau aku dapat keje obersea la kan..Memang best la beb.

Bila dh petang sikit tu memang dah masa untuk balik la kan. Kami balik la konvoi ramai-ramai ke sarang. Ada yang bawak balik makanan untuk anak-anak kat umah. Ada yang tak bawak apa-apa langsung. Bukan senang nak cari rezeki skang. Sume hutan korang tebang, cacing, ulat, lalat sume tu nak duduk mana? Sume dah jadi parcel, presint dah. Kena terbang lagi jauh kami nak cari makanan. 

Ok la, tu je la aku leh citer pasal aku. Nak nyanyi sikit la sebelum mengundur diri..tapi lagu yg ada pun lagu burung tiung. Gua bukan tiung beb. Wa spesis merpati. Lagu awie tu tak berapa nak ingat la. Haa..sebelum blah, korang suka bagi makan burung merpati kan?? Sebenarnya maruah kami tercalar tau makan benda-benda korang lempar-lempar camtu je atas jalan. Takleh ke letak elok dalam dulang. Tapi disebabkan kami dari kecik diajar adab untuk kerumun makanan tu beramai-ramai, kami buat gak le. 

Tapi lenkali kalu, aku nak try la berak kat atas kepala korang. Baru padan dengan pinggang korang.


Anda suke entri ini. Sudi-sudi la cadangkan tajuk lain kat formspring aku tu ye..kat CBOX pun buleh, kotak kumen pun buleh. Tapi kalau selerak sangat, aku tak ingat jangan marah plak

8 comments:

PnConfused April 22, 2010 at 2:04 PM  

lovepack tuh sgt xleh blah laaa weii.. :P

dextrike April 22, 2010 at 2:13 PM  

ahahhaha, ntah.. buat air carrot pg2 pon da kecoh.. hahaha.. kutuk dirik sndrik.. haduhyaii.. :)) byk btoi idea die ni merapu, p isi borang jd dj g...

LORD ZARA 札拉 April 22, 2010 at 2:14 PM  

Nak jadi burung apakah?

hahaha~

aku dengan laju tekan link kau kat Twitter (burung biru)

wakakaka~

~0~ April 22, 2010 at 3:07 PM  

aku suke burung helang...

HEMY April 22, 2010 at 3:40 PM  

aku 6th...haa...tu byk lovepeck kat leher nampak..haaa..

dextrike, jadi DJ..kih kih...

zara : burung biru tu kaya tu..ada syarikat sendiri..sarang dia leh bagi kat kawan2 cmtu je

~0~ : helang kau suke ye..aku minat

Kapten April 23, 2010 at 12:09 AM  

what the fart punya story
ko buat cerita LAPTOP plak

HEMY April 23, 2010 at 12:39 AM  

akan dipertimbangkan..

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP