Nape tak angkat??dia tknak kawin ngan aku keeeee????

Tengah layan Heroes Season 4. Baru saje usai smyg isyak. Tgh meniarap dan sambung menonton, tiba2 mak datang dengan teh O atas piring beserta 4 ketul bahulu...kekeke. Mekasih mak. Harapnya nnt dah kawin wife aku pn leh bagi layanan mesra dan penuh kasih camni kat aku...heeee =]

Aku baru dapat tepon bimbit berbaju kurung itam bunga2 kecil oren ku itu malam semalam. Ekekeke..Bila aku tgok nombor takde pa dah. Aku terus copy contacts dari memori kad aku. Alhamdulillah mmg ada simpan dalam tu. tapi tak sume la..ada la missing skit. Nombor Jard, Arabella, 2-3 colleague aku ilang. Huhu..Kira nombor2 baru la takde. Maybe yg aku simpan tu masa aku copy dulu. Pas dpt balik nombor2 tu dalam henpon ku, aku copy plak ke dalam simkad. Heee...Meseg aku nombor korang ek..

Aku tengok ada la 13 missed call dari Cembam dan yg lain2. So, aku pn call la Cembam pastu;

"Heloooo~~~~"
"Elooo"
"Kekekekeke...ini bukan Hasnul. Sy jumpa tepon ni kat tepi jalan"
"eleh..ngada2..mcm tak kenal suara. Apsal takleh call..2 hari try. tak tau jadi apa"
"Aku sengaja tutup. Aku takleh terima apa yg jadi skang. Aku perlu masa utk fikirkan betul2 keputusan aku ni. Betul ke aku nk kawin ngan ko. Aku tak rasa aku ready. Aku freak out...."
----Cembam senyap je di hujung talian-----
"Wahahahahahahahahaha!!! Haaaa..cuak~~ cuak~~~"
"eeiii..jahat ar...ngada ar kooo!!!. Apsal takleh tepon??"
"henpon aku rosak...risau ke??"
"mesti la"
"eleh...13 je missed call..takde la sayang sangat pn kat aku..ahaahahahaha"
"dahh...call tak dapat"
"tak tnya ke adik2 aku ke..mak aku ke..tu la nombor family aku tknak simpan..haaa..aku ada nombor adik2 ko"
"alaaaa...mana tau"
"ko ada ke pikir apa2 bila ko takleh call aku?"
"ada gak...aku terpk gak...tak jadi kawin ke ni...aku nk bagi kad kat kawan pun was was...kad dah bagi, kalau kenduri tak jadi susah la"
"ahahahaha..ada pk camtu ah???ahahahahaa"
"ye ahhhhh"

Ekekeke...camtu la skit perbualan aku right after aku call dia bila dapat henpon kesayangan ku itu. Ekekeke. ..Alee..bergurau skit..bak kata Sepah..hahaha. So skang aku dh leh dihubungi la ye. Aku dh kat kampung juge. Baru smpi petang tadi. Sempat bagi kad n lawat kawan aku kat Sekinchan yg baru je dapat cahaya mata beliau yg pertama. 

Abah ckp dh 4 hari Sabak tak ujan..tp aku ada sini ptg tadi ujan dh. Aku mmg pembawa rahmat betul le..ekekeke. Ari tu time ujan semedang siap banjir ganu..aku ke sana terang je..Ekekekeke. 

Comments

sharamli said…
perbualan tu telah diubahsuai ke?
Jard The Great said…
hahahah.. pandai ar sharamli
Masy said…
ko tak baik wooo gurau2 tak jadi ni.. dah la skrg ni byk berita kes kawen tak jadik. klu aku jadi cembam time tu mau luruh dah airmata pesonaku ini. ahahaahahahahahahhaa sialan lorh!
joegrimjow said…
haah
cam diubah
hehehehehehehehehe
*~ aRaBeLLa ~* said…
setuju dgn kak masy..kalo aku kompom da letak terussss...huhuhu
Mak Su said…
itulah kome, baikilah henpon secepat mungkin, agar yang tersayang tak was-was, huhuhu
zella y said…
mmg xcalling2 stiap hr erk??

bagus la cembam ni....
syah shah said…
memang membahya owh kalau tak simpan nombor family pasangan...
Kniedaz said…
eleh, takkan ngan cembam dia panggil ko aku jek..mesti bunga2 sket..keh keh..
HEMY said…
sharamli n jard : tang mananye yg korang tak caya smpi kata diubahsuai tu??ekekekekek

Masy : sbb tu aku tak sakat lebih2..dia senyap terus counter..ekekekeke

joe : ubah tang mananya joe??ekekeke

arabella : fuh..letak terus ah??mmg demmm..tu kesalahan drama wanita tau..suka tak dengar abis..tk tgok abis..ekekeke

mak su : dah b aiki dahhhhh

zella : haah..mmg tak call hari2 atau minggu2...dia mmg bagus..hehehe

syahshah : tuh le..pasni tau le dia nk simpan

kniedaz : ehehhe..depan mak ayah dia pn kitorg kau aku...siap kena sound ngan makcik sy..huhuhu
QueenWizza said…
da x lama nk kawen bole lak hp rosak2..mesti la neves c gadis hehe..
Farah Yusri said…
Eii, kalau aku tak dapat nak call mso for 2 days saat2 nak dekat kahwin haritu, mau bengkak mata menangis!
HEMY said…
wizza : hehehehe...tau dh..saje tknak bagitu dia..tgok respon

FarahY ; ehehehehhe...cembam tak bengkak pn mata..menembam pipi je..ahahahaha
zonaku said…
ehhehehheee.....
seb bek dia x p kansel kenduri sesiap... n buat repot kat balai, kalau aku harus dah aku update list lawyer......


.
~mrs azmi~ said…
huhu klu aku jadi cembam
klu aku dah g buat repot polis sebab kene tipu!
zaman skang dah jadi macam2.
anwar said…
salam tuan.. no aku kau ada tak? ke dah hilang.. dah hilang aku msg lagi semula :)
green said…
ak nak baca poerbualan yg unedited version..
ahhh...tipuuu je ni..
mesti bersyg2 kan...
muahaha