My Big Day - ver. 2.0

>> Tuesday, March 23, 2010

Ahh~~~~ Lega banget. Sumenye dah selesai..aku dah bergelar suami dengan satu tanggungjawab besar di atas bahu aku ni. Masih lagi cuba menyesuaikan diri dengan status baru ku ini. Ekekeke. Tp yg nyatanya aku cuba utk set kan minda aku utk yang indah2 je dlm rumahtangga aku di masa akan datang. Apa yg kita sll bygkan akan trigger sub-conscious mind kita sebenarnya. Kalau awal kawin dh set kat benak kepala yg nnt lama2 pudar dh sayang, malas layan...mmg la akan jadi camtu.

Ok la, aku nk smbung citer Majlis Perkahwinan aku. Petang Jumaat aku bertolak dr Sabak Bernam utk ke umah adik aku di S.Alam. Plan dia nk bertolak dr S.Alam sbb takut jem. Cuti sekolah baru stat kan. Jadi, malam tu smpai n lepak2 terus tertido.

Esoknye pagi2 dlm kul 8.30 cmtu kami tolak dr S.Alam. Aku meseg Aman fotografer merangkap kawan aku..ekekeke. tp takde blsan. Hmm..dia kata ada event kat skolah, kena jadi guru baca doa. Aku dh tak sedap hati. Mana tak, bawak famili2 ni.kena tunggu plak kang..nk ke Kuala Terengganu ni, bukan nk ke Sepang. Aku bawak diorg jln lalu Guthrie nk ke Damansara Damai. Mmg jln jauh le..kuar hway Rawang. Ni sume utk lengahkan masa skit. Siap msuk salah konar bagai.

Bila smpi depan umah Aman dia masih tak kuar dr skola. Aku dh nk fedup dh ni. Dlm kepala aku tgh pk fotografer lain atau mintak dia gi je ngn keta sendiri. So, aku slow talk ngan famili, kami pn tggu la kat depan umah tu dlm setengah jam. Dia smpi je terus pikap barang2 dia n kami bertolak. Pakcik sorang tu dh kuar dr Lanchang. Hmm..aku mintak dia tggu kami. Sian dia tggu lama.

Pendekkan citer, smpi je kat Homestay di tempat wife aku tu. Sume rehat dn baring2. Aku kuar utk cari kopok lekor dan air smbil tnggu nasi dan lauk dari umah wife. Sbnrya tggu kejap je. N byk tu lauk. Tp dah makcik pakcik kata lapa. Aku suh tggu kang, kecoh plak. Aku kuar gak la beli something.

Pagi tu pn masih lagi aku tak rasa nk bernikah..tak nebes. Layan TV je. Dlm kul 10 baru aku siap2. Haaa..Meh tgok aku siap2;


Haaa kau...siap bersilat dulu. Pengantin lain takde moment ni tau....sangat eksklusif. Dibawakan oleh mak ku yg comel dan lucu..ekekekeke. Settle je pakai baju..tggu signal message dari Cembam, kami pn bergerak ke umah beliau.

Ni pose last sblum kuar umah..bersama duit mas kawin berupa seplo ekor burung dalam sangkar..ekekeke..wa punye idea tu. Tp reben itam..malas beli warna matching..ahahahaha.

Smpi kat umah Cembam, sudah menunggu daaa tok Imam and rupanya Cembam dh pun sign borang2 yg patut. Patut la lepas akad Cembam tak sign pape..upanya sementara menunggu kami sume tu settle dah...huhuhu. So, aku pn dh citer pasal akad kan. And lagi satu, kat ganu saksi borang tu upanya kena ada gak. Kira time nikah 2 saksi sign borang tu patut ada. Kat tmpat aku saksi 2 org yg kuarga pompuan punye je perlu ada. Saksi borang tak perlu. Mujur ada 2 org pakcik ikut..kalau tak mmg abah sorang je laki.

Kih kih..ni rasanya time dia kata aku lafaz tak senafas..hmmm..takde dlam rukun pun senafas sume ni..tp kita layan je la. Adik aku tgh amek video kat kamera digital dia..gelak suke le beliau aku wat 2 kali...laki dia sekali..tp wat cam aku gak. Hehehehe.

Ayah mertua ku

Ayah aku

Mak dan ciuman blessing beliau..terharu aku masa ni.
Ibu mertua ku

Majlis akad nikah umah Cembam sangat sempoi. Kami blur gak nk buat apa akad n salam-salam tu sebab pakcik dia dh ajak makan. Ait?? takde sarung cincin, batal air smbhyg or sujud syukur sume tu ke? So last2 kami buat sendiri je..amek port n start sarung cincin.

solemnization 2

Sambung version lain pasni. Hmm..aku ada blog yg berkisar pada hidup aku dan Cembam n most probably blog tu akan jadi lebih aktif pas kami kawin ni. Aku nk tnya..korang fedap tak rasa2 aku dok letak gambar kawin, citer kawin utk leibh kurang 2 minggu ni??kalau fedup entri tu aku letak blog tu..apa kata korang?? share kat komen ek..kang korang muak lak tgok gambar akuuuu je.

18 comments:

Aini March 23, 2010 at 8:48 AM  

sempoi je mjlis. tak de muke takut langsung nikah..hehe. Tahniah =)

Mak Su March 23, 2010 at 8:49 AM  

tak dak fedap, seronok nak tgk, esp sebab maksu tak kesampaian ke sabak bernam, huhuhu,sedihnyer

HEMY March 23, 2010 at 9:03 AM  

aini : haah..sempoi je..

mak su : ok le cmtu..tggu gambar lain ek

zella y March 23, 2010 at 9:47 AM  

wah...muka xnerves langsung!!
cantik....


tahniah!!!

~0~ March 23, 2010 at 10:26 AM  

tahniah bro.....


mmg rilek je kau ye...hahhaha

Kniedaz March 23, 2010 at 10:31 AM  

ala..buh jela kat sini..seronok baca n3 kawen ni..org len jemu tu diorg punya pasallah janji akak tak jemu..nanti jgn lupa bg link utk blog hemy & cembam tu ek..

syah shah March 23, 2010 at 10:39 AM  

apsal lak ko nak pedulik orang pedap... blog enko punye hape... hohohohohoh :D :D


Aritu aku pi kenuri kat Kelantan & Terengganu pun tengok sempoi gila.. Tak macam kenuri kita kat sini... Memang ikut sunnah sungguh... Heheheheh :D :D

Letak je sini... aku malas nak pegi banyak-banyak blog ni... penat... Hohohohohoh :D :D

baincardin March 23, 2010 at 11:24 AM  

tahniah! tahniah!!!~ ^_^

k.e.r.i. March 23, 2010 at 12:40 PM  

tahun ni boleh datang beraya rumah aku weh.
deme jadi orang tranung doh lening.
hahahaha

HEMY March 23, 2010 at 3:21 PM  

alhamdulillah mmg tak nebes langsung.

so aku tulis sini n letak sini je gambar ek...

mekasih bain

keri, kalau ada rejeki..aku ke sana le..huhu

joegrimjow March 23, 2010 at 4:51 PM  

letak2
sampailah rasa buhsan
baru ku gtau
skrg ni
letak je banyak2
hehehehehe

Farah Yusri March 23, 2010 at 5:17 PM  

Tak fedup! Suka, suka! Hehe.

Anul muka cool je masa akad. Tahniah again you two! Alhamdulillah.

HEMY March 23, 2010 at 8:45 PM  

Joe : Ok...aku letak je

Farah : ye ah??ekekeke..mekasih..

zonaku March 23, 2010 at 9:44 PM  

hehhehee.....
letak jer... kalau ada y x mo bc, soh jer diorg jgn bc.....

er.... mak ko mmg sempoi...... siap lyn silat lg...

misz yayah March 24, 2010 at 9:36 AM  

TAK FEDUP LANGSUNG!! NAK LAGIIIIII~!!!

HEMY March 24, 2010 at 10:14 AM  

zonaku :tu le..moment tu mmg takkan ada utk org lain pny kan

misz yayah : baikk..sat lagi up

Anonymous,  March 24, 2010 at 10:52 AM  

Selamat Pengantin baru Anul...moga Berbahgia Selalu Hendaknya...maaf aku xkesampaian ker Majlis ko..Harap dimaafkan anul :(...neway cantik baju korg dua..puteh berseri2 jer..hehe
aku cm notice sket..muka cembam bila makeup..cm iras2 pelakon 'Catriona Ross ler....:)
-Kurzz-

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP