My Big Day - ver. 1.0

Hahahaha...~~~ Aku malas la nak taip panjang2 kronologi start dari amek cuti hari tu...so, aku try le pendek dan bergaya agar anda semua, rakan taulan berasa girang bersama yeee...

Nah..amek..gambar pertama eksklusif dan dibawakan oleh "Malam Jumaat" dan ditaja oleh DUREX.


Aku, isteri dan dot dot dot dot..4 dot sbb ada 4 adik beradik puang berbaju merah. Lepas akad, baru aku toleh tengok Cembam, aku nmpk muka dia iras someone, selebriti..tp aku tak dapat nk teka. Lamaaaaa baru aku dpat nmpk iras sape..Catriona Ross..korang tak rasa gitu?? Hehehehe

Ehehehehe...ye..saya berjaya dinikahkan oleh tok Imam yg aku sudah lupe nama beliau, utk menikahi kekasih hati gue semenjak 4 tahun nan lalu...Cembam, a.k.a Najwa Yahaya pada jam 11.30 pagi selepas 2 kali cubaan lafaz..DEM!!

"Abang, aku ada bukti secara video ko kena buat 2 kali", adik aku tersengih2. Itu benda pertama dia ckap kat aku pas aku setel nikah..ahahaha..

Ini ayat tok imam merangkap kadi sempoi pagi itu sebelum nk menikahkan aku;


"Kita nikah ganu, buat cara ganu la ye. Sedara saya nikah kat Selangor kena ikut Selangor..dia tknak ganu punya style..Jadi, saya bukan la nak balas dendam ye (smbil senyum sinis). Jadi lafaz akad dia -Aku terima akan nikahnya dengan mas kahwin yg tersebut-. takyah sebut nama, tok imam sebut sudah"

Masa tu mmg siyes aku tak nebes lgsg..dr seminggu sebelum nikah dok tanya hati.."tak nebes lagi?", 3 hari sebelum, sejam sebelum..smpi saat akhir..upanya mmg aku takde rasa gemuruh. Tp bila tetiba akad tu lain dr yg selama ni aku tahu...gabra skit. Ringkas sbnrya drpd yg biasa, tp nk ingatkan time tu gak kan..Agak gementerrrr juge.

Aku lak pndai2 nk kasi imam dengar jelas. Aku tak tarik nafas, tp aku berhenti sekejap lepas 'nikahnya', bertujuan nk kasi dia betul2 jelas dengar. Sekali Imam itu kata bukan senapas daa..tu yg ulang lagi sekali..tp takpe la..ahahaha. Yg pnting mmg cool abis masa tu..nyiahahaha!!!!

Dh 12:41 ni, wife aku (waaaahhhhhhhhhhhhhhh~~~ sudah buleh guna ganti nama wifeeeeee) tengah tidur tu kat bilik..haa..ingat aku gelojoh sangat ke? no hal punya...kami slow2. Kami berdua mmg pemalu..siyes bebbbbb..take it slow..tak rugi pun.ahahaaha...

Aku tgh tggu program photo recovery utk cuba menyelamatkan hidup kami. Gambar kat memori kad 8GB tetiba takleh dibaca dan didetect lepas aku try transfer guna card reader. Utk org kat luar tu, nk selamat..gambar trasfer guna kamera je. sakit hati beb. Aku dh sedih mengenangkan apa yg terjadi le kat gambar. Balik makan tadi terus google utk dptkan program yg patut. lepas aku try test guna lab rat memori kad pertama, success...so tengah tggu la ni hasil nye. Kalau tak berjaya, gambar majlis sanding..satu pun takde..lesappp!!! tidak!!!! doa kan ek gambar2 tu dpt diselamatkan

P/S : gambar aku gigi cam lahanat la..takleh nk wat pe..korang terima je la ye.

Comments

sharamli said…
c0mel2...gigi cam lahanat p0n still c0mel..

tahniah..d0akan kebahagiaan kamo0 berdua..
:)
n@m@n said…
selamat pengantin baru!!
Farah Yusri said…
Alhamdulillah.
Huwaaaah!! Sweet gila gambar!

Tahniah Anul and WIFE!!
Masy said…
sempat lg nk pikir gigi yg mcm lahanat tu? lupakan sajaaa hahahaha

selamat kemantin baru anul! mulai arinie, aku ceraikan ko (sbg kekasih gelap aku) dgn talak 8. HAHAHAHHHHAHHAHAAAHA

didoakan moga bahagia kekal selamanya. aku akan try dtg kenduri belah ko nanti. tungguuuuuuuuuuuuuuuuu~ :D
HEMY said…
ekekeke...mekasih sharamli..mekasih naman

FarahY : terima kasih utk wish tu farah...

masy, kena cerai dh..mengapa???!!!! kan ada lagi kuota ku..ekekekeke

mekasih utk cuba datang..i'll waiittttt~~~~
~wAniE~ said…
wahhh abis la dh kawen dh..kwn2 ak dh rmy kawen t'msk ko..ak pn nk..tp ak tahu p'jlanan ak msih jauh..hahahah..(ayat x blh nk bla..)
zella y said…
selamat pengantin baru...!!
cembam lawa!

semoga gambar2 tu selmat...xsabar nk tgk....hehhehe

eh...sejak bila ko ni pemalu?? hehehhe
anwar said…
selamat pengantin baru kawan..semoga berbahgia dan mendapat keredhaanNYA.. amin
p/s: welcome to the club org2 yg dah berkahwin :D
haziq-ekal said…
hahahaha.ekal kepada abang hasnul
~0~ said…
tahniah...

selamat pengantin baru...smoga bahgia ke akhir hayat...

baca entri kau wat aku nebes...
Fyzal said…
tahniah tahniah.. selamat pengantin baru
misz yayah said…
eeee, akhirnyaaa! tahniah tahniah tahniah! cantik kak cenbam! :D
QueenWizza said…
tahniah..dah jadi suami org pun..tp prangai cm budak2 je hahah. gurau jekk..tahniah
Erina Asmawani said…
wahhh..congratz ke 1oo kalinya bro..cembam sgt cantik pada hari itu..hee..eleh..watpe nk kesah ngan gigi..kate da jadik laki org..cembam terima ko seadanya..wiiiwiwi
Kniedaz said…
oh..oh..tahniah to hemy & cembam aka najwa...mmm..adala iras2 sket...
Mak Su said…
tahniah! tahniah..! moga berjaya bab gambar!! tak saba nak tgk!!!
CAHAYA said…
comel!

Setiap manusia dijadikan berpasang-pasangan. Ko dah jumpa pasangan ko. :) Alhamdulillah. Semoga jodoh ko berkekalan.
HEMY said…
mekasih semua utk wishes korang..sangat2 hargai...maaf..tak sempat nk blog hop lagi..mana sempat aku uplod aku uplod...
~mrs azmi~ said…
tahniah! sudah mula tanggungjawab baru!
syah shah said…
tahniah encik...

dibahu encik kini sudah tergalas satu lagi tanggungjawab baru...
the first few years kena extra kuat mental, fizikal dan emosi untuk menghadapi segala macam badai... semoga encik dan isteri encik kekal bahagia dunia dan akhirat... Amin Ya Rabbal 'Alamin...

fuuhh... balik dari Kelantan ni jadi skema plak aku... hahahahah :P :P
Intan Saleh said…
This comment has been removed by the author.
Intan Saleh said…
edited kerana bahasa melampau.. kwang3..

insert *toot* here

takziah kerana ko kena lafaz akad 2x walaupun satu nafas ataupun toma'ninah tidak termasuk syarat sah akad.

insert *toot* again here

insya Allah jumpa esok.. hehe!
Luffy said…
hahaha
jeles aku ko dah ada wife
Mr PenyuBiru said…
Tahniah weh! semoga kekal bahagia dunia akhirat. Ingat yer malam pertama jgn gelojoh sgt,tgk muka ko cam takleh caya jer.hihihi..

p/s : seb baik ko sedar diri bab gigi ko tu.hihi..
green said…
sekali baca, ak tau ko excited terlebih..
kan?? kan??
kan???//

haha..tahniah ae, dah bergelar suami..waaahaaha..
tok imam tak tanye pulak rukun iman, islam, syarat sah nikah tu semua?..
hehe, lau tak, sure ko lagiiii nerveous..
lalala~~