Weekend bergejubus...semua mata memandang fikirkan aku budak kampung lain

Ujan kat luar...aku masih lepak2 kat umah. Plan asal mahu balik pagi esok saje. Tp tadi adik aku yg kehilangan beg dompet kat Puduraya telepon bertanya kot aku mai s.alam esok. Mmg aku mai. Tp mlm esok. Adik aku mintak bawakkan baju2 n uniform dia utk amek gambar pasport dan mengadapa pegawai pemerintah beliau utk buat balik IC askar dia yg ilang tu. Hmmm...

Makanya aku bertolak balik la sat lagi...pas isyak ke..lalu hway paya jaras tu terus tembus s.alam..hmmm..OK la juge. Aku baca entri adik Jard tadi pasal true meaning of love yg dianjurkan oleh En Joe. Mcm mau tulis juga la. tp lebih kurang je genre ngan entri adik jard tu..tp takpe la ek..dh itu makna love bagi aku kan..aku nk pongeh camne plak kan...

Tadi aku sempat gi kenduri umah kawan. Ingatkan kenduri kawin kawan aku..rupanya adik dia..Heee..Aku selaku org kmpung datang la utk gejubus/rewang. Hee..Aku dh plan balik esok pagi..so boleh la aku nk gejubus kan. Sll aku balik petang pas zuhur sabtu tu..penat le kan..lagipun sll balik kmpung ada hal sendiri. Kali ni takde hal, aku gi je la kan tolong mana yg patut.

Berat beb hati gue mau pergi..bukan apa..pergi pn orang ngata..tak pegi lagi le. Ye la..aku dok bandar..ujung minggu kadang2 balik nak rehat n spend masa ngan famili..tp time tu ada kenduri plak..nk wat camne. Aku ada hal aku...kalau yg mmg leh pi aku pi la...kadang tu plak..mmg leh pi, tp bila aku datang kenduri tu nk join gejubus, aku dh macam org kampung lain yg bertandang. Macam sume mata bujang2 kampung tu pada aku..atau sekadar perasaan aku. Ni aku mai sbb nk dekat2 kenduri mesti ada yg kata "tu datang sebab nk kenduri dia la tu". Hmm...susah gak dilema hati aku kan??

Diorg lupa masa aku mmg dok sini..aku jugak la yg meriah kan suaru..gejubus mmg muka aku. Main badminton malam, memancing..sebab aku mmg dok situ n tu je benda aku ada nk buat...skang ni aku dok bandar susah la sikit..tapi aku ngaku gak kadang mmg rasa berat nk ke kenduri kampung tu..ye lah..aku ingat kan nk rehat balik kampung...hmmm..takpe la..

tp apa pun..aku try la jadi lebih mesra kampung lepas ni..walau apa pun yg bermain dlm benak hati diorg..aja aja fighting!!!!

Comments

hahaha~
itulah semangat beb!
muahaha~
green said…
semanagt la weyh, mana tau, t bila da bersara, bleh jadi calon ketua kampung...heheh
sharamli said…
susah kan kal0 camni..
ku p0n jarang p kenduri 0rg..minggu depan da nak kawen..aish..risau t0l...hik3
HEMY said…
zara: bhasyaaaaa~~~~

green : ekekkee..tu la...nk aktif balik la bila balik kampung...hidup bermasyarakat

sharamli : cam perli aku je..dem
~wAniE~ said…
kalo ade knduri kat area umh aku..aku jrng tlg rewang..segan kot sbb dh jd ank dara kn..tp mak abah selalu bising.."isshh asal x g kenduri umh si polan tu"..nk thu jwpn nyer..sbb bile aku g aku x tahu nk join yg mane 1..huhu..alasan kn?
moment said…
aku sgt tak suka gi kenduri kt kg..
kenduri kwn2 je aku suka gi..huhu
CAHAYA said…
pancing undi ni. jgn lepas kenduri ko, ko x datang rewang dah.
~0~ said…
mulut orang xleh nak tutup bro
zella said…
segan la nak gi rewang sbb slalu xkenal org2 kat kmpg heheh
HEMY said…
wanie : ishy..jgn cmtu wanie..meh berazam bersama2 aku utk bermasyarakat...ekekeke

moment : hehehe..jgn..jangan tak sukeeee

cahaya : lebih kurang la ni..aku tau mesti ada yg ckap camni

~0~: tp mn yg betul kena dengar

zella : tak kenal sbb tak rewang la tu
Masy said…
gejubus. semacam je perkataan ni hehehe
syah shah said…
besalaa tu... datang salah, tak datang pun salah... memang bikin hati panas jaa... Takpala bai, rewang saja, buat kerja sendiri, apa dipeduli cakap orang... lama-lama diorang penat, senyap laa... :D :D
umi ameer said…
gejubus je.. yg penting niat tu, kan..
pada aku... lantaklah org nak pikir cemanapun.. yg penting kita sendiri tau diri.. heheh..
lagipun, mmg sussah nak please semua orang laa..
Kniedaz said…
biasa la tu..memang adatnya macam tu..kdg2 bukan kita sombong atau tak mau campur ngan diorang..kita balik sekali sekala nak duduk beramah mesra melepas rindu kat family...payah kalau nak puaskan ati suma orang..huhu
joegrimjow said…
bau wakil rakyat ni
;)

paling slekeh pon ketua kampung la klu bersemangat camni

nada bergurau tunjuk support
Farah Yusri said…
Ohh Encik!

Aku happy sangat kau dah nak naik pelamin! Tapi belum ada kat Msia waktu tu Minta maaf sangat-sangat tak dapat nak datang.

Bakal pengantin kena cool. Jangan stress-stress ya. Selamat berbahagia, fymso doa-doakan!
HEMY said…
masy : abeh ko nak guna perkataan gerobok???gebudus??ahahahaha

syahshah : tu lah..kita wat je la and cuba utk bermasyarakat semule..kita take responsibility instead of blaming others

umiameer : betul tu..sy cuba je la

kniedaz :betul..takpela..sy amek tgjwab tu

joe : ekekeke...sy berjanji akan turun padang selaluuuuuu

farahY : owkh..takpe la ..ur wish is enough for me..say hi to your hubby