Kompang dipaluu~~~~

>> Monday, February 1, 2010

once upon a time
 

Mak dan abah satu waktu dulu..berkompang di rumah client..

Kepala hutak rasa lega dan rasa best mahu buat my leisure activity sket instead of just 98% towards my client's album design. Ekekke..tak habis lg sbnrya..ada satu lagi..tp takde la rushing sgt yg last ni. Mlm tadi smbil layan raja lawak, smbil surf dan smbil ilangkan penat aku amek gambar ni yg aku scan balik kampung ari tu.

This is the start of our family's living curve. Masa ni aku around 16-17 year-old. Kami ada geng kompang di kampung. Ada pompuan gak kumpulan kompang ni. Bertahun gak aktiviti kumpulan ni. Dr aku form 2 mcm tu jugak la. Aku yg mula nye hanya dengar je..pastu slow2 dok tepi mak amek kompang yg lebih..aku pukul2 ikut gaya yg aku rasa senang n boleh ikut.

Lama2 aku pn cm minat gak. Sll gak mak bawak gi latihan tiap minggu. Cumanya aku malas nk nyanyi..segan beb..ekekeke. Aku ingat lagi hari pertama aku betul2 follow kumpulan ni kat satu kenduri ni. Kira first performance aku la kan. Kalau korg tgok iklan Wimax potong tu, kan ada sorg budak last tu terpukul lmbat..haa..aku buat cmtu la masa first assignment aku..ahahahaha!!! Mmg penat sbnrya dok berarak n menyanyi ni.

Tp kumpulan ni dh dibubarkan. Byk gak masalah dia. And for my own family, something bad sparked from this very thing as well. It was so serious and we had such a hellish moment at that time. Don't wanna talk about it as it's too personal. But at the end, we managed to overcome the situation by playing our role as the children carefully but sometimes it needed us to cross the line.

Apapun, it's still something memorable that I've done in my past life. ketepak tepak ketepak gembung gembung gembung kepak!!!

16 comments:

Jard The Great February 1, 2010 at 1:11 PM  

mesti suara ko tak sedap kan? kan? ehehehe

Faarihin February 1, 2010 at 1:17 PM  

apa2 pun tetap pengalaman yang tak boleh dilupakan.. (^__^)

CAHAYA February 1, 2010 at 1:42 PM  

dalam gambar tu sape? classic betul la gambar tu.

Ainul Hayat February 1, 2010 at 2:15 PM  

Bro.. berkompang pun ade problem juge ke..

joegrimjow February 1, 2010 at 5:23 PM  

baru nak tempah untuk kawenku nanti
tubuh balik r


cppc
jom join contest best
;-)
link contest

green February 1, 2010 at 5:35 PM  

sedap laa saura ko..betul
ahaha..:P

~wAniE~ February 1, 2010 at 7:15 PM  

nnti kawen ko suh mak ko men kompang..msti gempak..n ko nynyi..lg gempak..x pnh d wat org pgntin nynyi tuk mjlis kawen die..hahhaha

Ah Fatt February 1, 2010 at 8:15 PM  

mcm berat jer benda yg jadi tu

dextrike February 2, 2010 at 12:13 AM  

Xsangka bro ada bakat men kompang!
Hebat2

HEMY February 2, 2010 at 12:46 AM  

jard : time tu rasa tak klas la nyanyi lagu kompang

farihin : yep..mmg pn

cahaya : mak n abah

ainul hayat : adaaaa

joe : contest ko pakai vote..tak sukeee..ekekeke

green : mmg betul

wanie : hehehe..buleh gak tu

ah fatt : haah...beratttt

Pocket February 2, 2010 at 3:57 AM  

poootoooong!!
potong potong potong..
gitu lah yer,

once pocket gi knduri yg pengantin nyer bersanding di tingkat pat rumah flat,
team kompang ni ikut naik tangga...
memang gamat suasana...
ngan suara diorang lg,
ngan kompang nyer lg,
ko pun dulu gitu jgak la gamak nyer yer :D

heheheh,
kompang.. harapnya tak kan mati ditelan
arus teknologi:D

Mak Su February 2, 2010 at 9:23 AM  

kat kawasan maksu marhaban aje ler.... tapi maksu rasa klu dorang shortenkan skit elok gaks kot, sbb maksu selalu rasa lapar banget nak nunggu dorang abis marhaban.

oops! tak baik sungguh aku ni... huhuhu, tu pasal ler sora tak sedap.

syah shah February 2, 2010 at 9:29 AM  

Aku suka men kompang... dedulu time sekolah aku join men kompang untuk kumpulan nasyid sekolah...

living curve? err... apekah? or was it living curse?

Masy February 2, 2010 at 10:36 AM  

tak retilah main kompang. klu kompangkan org mungkin bole la kot hiihihihi

HEMY February 2, 2010 at 10:40 AM  

pocket : haah..camtu le aku dulu..nyanyi kuat2..ekekeke...tp sll mak aku plg kuat nyanyi

mak su : sll marhaban buat pagi2 smbil tggu jemputan..so, pnjg pn takpe kot

syahshah : living curve tu means lencongan hidup..salah ke ah??eehehehe

masy : drpd kompang kan org baik main tabla perut sendiri..ekekeke

tunbegia February 2, 2010 at 11:26 AM  

gambar ibu bapa yg sporting,

salamm,

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP