Kompang dipaluu~~~~

once upon a time
 

Mak dan abah satu waktu dulu..berkompang di rumah client..

Kepala hutak rasa lega dan rasa best mahu buat my leisure activity sket instead of just 98% towards my client's album design. Ekekke..tak habis lg sbnrya..ada satu lagi..tp takde la rushing sgt yg last ni. Mlm tadi smbil layan raja lawak, smbil surf dan smbil ilangkan penat aku amek gambar ni yg aku scan balik kampung ari tu.

This is the start of our family's living curve. Masa ni aku around 16-17 year-old. Kami ada geng kompang di kampung. Ada pompuan gak kumpulan kompang ni. Bertahun gak aktiviti kumpulan ni. Dr aku form 2 mcm tu jugak la. Aku yg mula nye hanya dengar je..pastu slow2 dok tepi mak amek kompang yg lebih..aku pukul2 ikut gaya yg aku rasa senang n boleh ikut.

Lama2 aku pn cm minat gak. Sll gak mak bawak gi latihan tiap minggu. Cumanya aku malas nk nyanyi..segan beb..ekekeke. Aku ingat lagi hari pertama aku betul2 follow kumpulan ni kat satu kenduri ni. Kira first performance aku la kan. Kalau korg tgok iklan Wimax potong tu, kan ada sorg budak last tu terpukul lmbat..haa..aku buat cmtu la masa first assignment aku..ahahahaha!!! Mmg penat sbnrya dok berarak n menyanyi ni.

Tp kumpulan ni dh dibubarkan. Byk gak masalah dia. And for my own family, something bad sparked from this very thing as well. It was so serious and we had such a hellish moment at that time. Don't wanna talk about it as it's too personal. But at the end, we managed to overcome the situation by playing our role as the children carefully but sometimes it needed us to cross the line.

Apapun, it's still something memorable that I've done in my past life. ketepak tepak ketepak gembung gembung gembung kepak!!!

Comments

Jard The Great said…
mesti suara ko tak sedap kan? kan? ehehehe
Faarihin said…
apa2 pun tetap pengalaman yang tak boleh dilupakan.. (^__^)
CAHAYA said…
dalam gambar tu sape? classic betul la gambar tu.
Ainul Hayat said…
Bro.. berkompang pun ade problem juge ke..
joegrimjow said…
baru nak tempah untuk kawenku nanti
tubuh balik r


cppc
jom join contest best
;-)
link contest
green said…
sedap laa saura ko..betul
ahaha..:P
~wAniE~ said…
nnti kawen ko suh mak ko men kompang..msti gempak..n ko nynyi..lg gempak..x pnh d wat org pgntin nynyi tuk mjlis kawen die..hahhaha
Ah Fatt said…
mcm berat jer benda yg jadi tu
dextrike said…
Xsangka bro ada bakat men kompang!
Hebat2
HEMY said…
jard : time tu rasa tak klas la nyanyi lagu kompang

farihin : yep..mmg pn

cahaya : mak n abah

ainul hayat : adaaaa

joe : contest ko pakai vote..tak sukeee..ekekeke

green : mmg betul

wanie : hehehe..buleh gak tu

ah fatt : haah...beratttt
Pocket said…
poootoooong!!
potong potong potong..
gitu lah yer,

once pocket gi knduri yg pengantin nyer bersanding di tingkat pat rumah flat,
team kompang ni ikut naik tangga...
memang gamat suasana...
ngan suara diorang lg,
ngan kompang nyer lg,
ko pun dulu gitu jgak la gamak nyer yer :D

heheheh,
kompang.. harapnya tak kan mati ditelan
arus teknologi:D
Mak Su said…
kat kawasan maksu marhaban aje ler.... tapi maksu rasa klu dorang shortenkan skit elok gaks kot, sbb maksu selalu rasa lapar banget nak nunggu dorang abis marhaban.

oops! tak baik sungguh aku ni... huhuhu, tu pasal ler sora tak sedap.
syah shah said…
Aku suka men kompang... dedulu time sekolah aku join men kompang untuk kumpulan nasyid sekolah...

living curve? err... apekah? or was it living curse?
Masy said…
tak retilah main kompang. klu kompangkan org mungkin bole la kot hiihihihi
HEMY said…
pocket : haah..camtu le aku dulu..nyanyi kuat2..ekekeke...tp sll mak aku plg kuat nyanyi

mak su : sll marhaban buat pagi2 smbil tggu jemputan..so, pnjg pn takpe kot

syahshah : living curve tu means lencongan hidup..salah ke ah??eehehehe

masy : drpd kompang kan org baik main tabla perut sendiri..ekekeke
tunbegia said…
gambar ibu bapa yg sporting,

salamm,