kena tinggal mak ayah, nangis smpi maghrib dan dipujuk beli ais kacang

>> Thursday, February 18, 2010

Baru lepas makan tghri mcm besa. Time ni urat saraf ketiduran akan mula terjentik dan menegang yg akan menghasilkan posyen ngantuk mahasleepy gayanye. Maka utk mengelak dr menguap dan mengular di dlm surau, aku mengambil lgkh prokonstruktif dengan menulis entri baru utk blog gue.

Sebelum itu, terima kasih ditujukn pada kawan yg baru memfollow blog comel aku ini. Mekasih byk n sila la amek award yg cute sexy tu dan buatlah semahunya ye. Xie xie!!

Owkh, aku terkenang zaman kecik dulu-dulu masa rambut sikat belah tepi, minyak rambut warna hijau yg mana botolnya ada gambar pompuan india pakai sari..itam berkilat aku tempek..aku sisir ke belakang...pastu tolak balik ngan tangan ke depan menghasilkan remos berbentuk ombak yg tampak kacak bangettt. Ye, zaman-zaman tu la.

Aku sll gak ditinggalkn di umah atok dan nenek masa kecik dulu. Mula2 aku dan akak aku, pastu adik pompuan aku besar skit..dia pn kena tinggal. Kadang sbb mak ke umah sedara, kadang sbb mak ke hospital kat teluk intan nu. Kami naik moto secara berempat dr sabak bernam smpi le ke kota setia perak nuu..

Bila mak ayah ilang je dr pndgn mata kat jalan besar tu dengan moto AAW2102  yg telah dijual dengan rega RM600 ketika itu, hati aku terus pilu2an gitu. Aku pergi kat tingkap yg ada batang2 mcm gerigi..lunjur kaki keluar dan mula menangis..huwaaa..huwaaaaa....bunyi dia. Nanti makcik and pakcik akan cuba memujuk aku..

"jgn la nangis..jom acik bawak gi beli jajan..beli ais kacang jom"

Aku pn senyap kejap..sekali kepala tersangkut daaa...kat palang ke apa ek nk panggil yg kat jendela memanjang tu...dh menangis lagi kepala tersangkut....

Lepas beli ais kacang...pakcik n makcik hiburkan aku..main dam haji ke..dam ular ke. Mak ckap aku kecik2 dh kelentong atuk ngan nenek aku nk menang main dam ular..wahahaahaha!!! 

kesimpulannya...pujuk la aku sll tau....~~~~

13 comments:

Mimpi February 18, 2010 at 6:27 PM  

Gua kecik2 dah biasa kena tinggal...last2 skarang gua prefer duk melepak sorang2 dari bersosial.

LORD ZARA 札拉 February 18, 2010 at 6:37 PM  

nak aku pujuk?

cembam marah tak?

kikikiki~

zella February 18, 2010 at 8:25 PM  

skrng ni xnk wat remos lg??
hehehe

dh tua,xyah pujuk2 hehehhe

moment February 18, 2010 at 10:10 PM  

xmola pujuk.. kang kepala tersangkut! kikiki

Ah Fatt February 18, 2010 at 10:36 PM  

kepala ko besar tu sangkut
haha

CAHAYA February 19, 2010 at 7:47 AM  

haha. kena rasuah baru diam. tak ikhlas!

~0~ February 19, 2010 at 9:08 AM  

xlama lg ade istri yg slaly pujuk mu...hehehhe

Mak Su February 19, 2010 at 10:26 AM  

huhhuuhu, payoh menjaga hemy ni masa kecik... wakakaka (serik tak?)

anwar,  February 19, 2010 at 11:12 AM  

minyak rambut botol hijau.. bau keling kuat..
hahahaha.. aku pernah pakai gak tu.. rambut jadi halus.. tapi bau tak tahan bangat..

syah shah February 19, 2010 at 11:24 AM  

minyak rambut tu aku penah beli, dengan niat nak kasi lebat rambut... tapi sebab baunya tak buleh tahan, aku pakai sekali jaa... hohohohoh :P :P

pujuk ko? ada upah tak lepas pujuk?? Hahahahahah :P :P :P

k.e.r.i. February 19, 2010 at 2:56 PM  

olololo, manjanya lelaki suka kena pujuk.
muahahaha

Kniedaz February 19, 2010 at 4:48 PM  

dulu kecik2 ble la pujuk selalu..skang ni, pujuk diri sendiri je la..

papabear February 19, 2010 at 10:12 PM  

tsk tsk tsk...kesiannyer....

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP