Kawan2 aku sume bestttt~~~~

Huh~~~~ Dapat gak berblogging. Byk tiket dari user hari ni. Dh la setiap satu tiket tu amek masa gak nak settlekan. Naik senak anak mata aku. Sebaik la kalih pandangan dari skrin laptop yg makin hari makin merabunkan aku dengan berjlan ke pantri utk mengambil secawan kopi.

Ni ingat tadi nk meniarap atas toto dlm bilik smbil beratas-talian..tp supernatural cam best lak tv3 ni. So aku lepak dulu la kat sofa sambil menaip samibl menonton supernatural nih. Baru lepas main tenis tadi.Mlm semlam pukul 1 pagi baru smpi umah. Kawan aku ajak gi lepak2 smbil ajak kawan2 yg lain. Tmpt jumpa, Pak Li kopitiam Seksyen 8 Shah Alam. Tmpt blogger gathering pertama aku. 

Ada la 4 org kawan yg datang. Yg sorang siap bawak wife n anak dia si Fahim, godson ku itu. Uhhh..mesra banget fahim ngan aku. Siap gelak mengekek aku agah dia..Si Fahim ni suka melompat2..pastu kalu biar lepas, abes sume yg ada depan mata dia sapu. Tp bila lama2 besa la budak tu ngantuk dh haaa...meragam la skit. So tu maknanya kena la balik. 

Tinggal la lagi 4 orang. Kami bertiga kawan sekolah rendah lagi. Yg lagi sorang kawan sekolah menengah. Mcam2 hal time sekolah, citer zaman dulu, perit jerih, tp yg pastinya sume benda yg memorable la kami singkap balik malam tu. Sgt besh...Yg pasti sekolah agama harian yg stat pukul 2 ptg-6 ptg tu mmg best. Tak sume negeri ada sekolah Fardhu Ain ni kan..skang ni kalau tanya kawan aku, ada yg kata tak sekolahkan anak diorg sekolah fardhu ain petang tu. Katanya sian kat anak, penat..abis sekolah rendah, sekolah fardhu ain lagi. Hmm..concern terlebih. Padahal sekolah fardhu ain ni la kami belajar asas2 agama. Belajar amek smyg, belajar khat, fiqah, tauhid, baca qur'an dan hafalkan surah2 lazim. Kalau tak anta anak2, rasanya ada ke inisiatif sendiri nk suh anak2 buat sume tu? kalau ada pn, mesti diorg tak la sesemangat time kami dulu.

Time sekolah rendah, sume orang rapat...tp bila masuk sekolah menengah, masing2 dh mula renggang. Ye lah, sekolah menengah smpi 10 kelas. Masa tu dh jadi ada yg kelas pndai, kelas tak berapa pandai. Benda ni wat renggang setiakawan yg 6 tahun kami bina masa skolah rendah. Ni dh abis belajar, jumpa balik..gap dan boundary tu dh ilang. Kami dh boleh berkawan tanpa sempadan atau jurang semula.

Ahhhh~~~ Aku bertuah kerana dikelilingi kawan2 yg best!! Ye..kamu!! kamu!! dan kamu!! luv u all~~~

Comments

KaorU IchibaNa said…
bgus lar ada kwan yg kekal sampai hari ni =)
Jard The Great said…
waaa... first time ku rasa entri tak bergmbr.. ehehe
sharamli said…
same la...kawan2 sk0lah rendah dulu sem0 tepisah time sk0lah men..
naseb baek skg jumpa balik..
baincardin said…
pasni ni buat reunion utk rapatkan balik hubungan ngan kawan² :)
Kniedaz said…
Dah lama tak jumpa kengkawan lama..selalu "berjumpa" di FB je..nasib bek ada FB..huhu
Masy said…
sibbaik ade pic aku dlm ramai2 tu hahahahahaha
Mr PenyuBiru said…
jap.aku tgh fikir aku bertuah ke ade kawan cam ko.hik3..
moment said…
sib baik ade gamba aku..
gamba yg kat header blog plak tu..

hemy! bile nk tuka weh?? ishk!~
zella said…
kwn2 blog masuk x dlm kwn2 yg best??
Mak Su said…
kwn2 maksu semua mcm maksu, konsep shy shy cat, habis sekolah, habis dah kawan... ada tak ada pun, kawan2 lelaki plaks yg masih keep in touch :(
HEMY said…
kaoru : kalau namanya kawan..patut kekal..kecuali meninggal

jard : hahaha..byk kali la takde gambar

green : ingat masa lampau..gosip tu lagha je

sharamli : tu la..sonok kan jumpa balik

baincardin : mmg ada buat pn

dextrike : pn kawan

kniedaz : jadi la keep in touch virtually

masy : musti la ada baby~~~

penyu : deng..raya cina balik dak mung??

moment: haah..tak tukar2 gambar manje kat header

zella : mesti la kira kawan gak

mak su : shy shy cat ah..ekekeke
syah shah said…
kompom muka aku tadak lam gambo tu pasal so far aku tak penah jumpa sama ko lagik... heheheheh :D :D

betul, sekolah agama tu sangat penting sebab mengajar asas agama... alasan sian anak penat ape suma tu adalah tak berasas sungguh... kan ke lebey kesian sebab anak-anak tak ada asas agama? Huhu~~ Padanlaaa bebeudak sekarang makin rosak akhlaq depa...
~0~ said…
bekawan biar berjuta...hehehhehe
anwar said…
i love you too..