Haish~~~ Jangan la fanatik sangat

>> Wednesday, February 10, 2010

Dapat tau dari blog sorang ni tadi, 10hb smpi 11hb ni Wimax nak buat upgrade. Tadi lampu ijau je, la ni dh jadi oren dah. Mmg mcm celcom broadband dh koneksi dia kalau lampu tu oren. Kalau pink, purple putih silver tu haaa..lain plak kang jadinya. Ngantuk bhek!!! Aku baru usai menhapdet CV aku. Ingat nk try je redah sume yg ada. Kalau rezeki mana la tau kan. Tak cukup gaji skang ni ngan expense yg makin naik, rega barang makin naik. Cukup2 je. Tapi kalau takde saving bahaya..nak save lak, takde lebihan..hmmm~~~

Tgh layan citer pa kat TV3 ni. OneNation Mcee. Aku suke tgok awek ni nari. cantik gak gerakan dia. N makin slim lak..dok nari selalu la ni. Hehehehe...Aku minat menari, tp tak berapa minat lak zapin2 ni..minat yg moden2, yg hindustan moden sll wat tu. Tp nk kena join geng2 yg lepak kat uptown tiap malam kah? Lepak ngan geng suar ketat warna hijau terang terkinja2 kat koridor pasar raya?? Hmm..masalah. Menari tu cam sihat gak, tp sebab kita ni terlalu taksub, dari nari tu jadi geng, dari geng jadi masalah sosial..hmm..payah..sume benda jadi masalah bila org melayu ni buat kan..perasan tak??nape ek??

Shuffle ke, punk ke, gothic..apa2 la. Daripada satu fesyen, musik atau apa saja la. Bila org melayu stat wat..tu diaaaaa...jadi masalah sosial or gejala tak sihat terus. Tak paham aku. Fanatik betol. Bagi aku, lantak la nk wat pe pn, tp jgn la sampai susahkan orang, timbulkan kekecohan dan lupakan adab dan tingkah laku. Haish~~ aku pn tak tau apa yg aku lalutkan ni.Buat teh o la sblum smyg n baring2 tunggu lelap.

16 comments:

dextrike February 11, 2010 at 12:07 AM  

ahahha, cube memahami jgak.. tp btoi laa bro.. dyh x nafikan.. bile org melayu mula ngan punk, shuffle sumer.. jd pelik.. imej pon kena brubah2.. rambut, pakaian.. xleh blah gile.. sakit mata tgkk! sbb nak follow sgt.. aishhh~

HEMY February 11, 2010 at 12:27 AM  

follow tu takpe..masalahnya jadi taksub..then jadi lain terus

magsob February 11, 2010 at 12:37 AM  

pakai dial up lee. balik

Pocket February 11, 2010 at 12:58 AM  

yes memang ko mengarut,
tp aku baca jgak karutan ko..
ternyata memang karut .. hahaha:D

melayu kalau buat apa apa yg kebaratan
sikit, mula la nampak cam menyimpang.
nak wat camner, kita kan ada adat budaya.
tp pocket tak kater pocket akur ngan budaya tu,
bg pocket kita patut buat jer apa yg kita nak buat.. selagi tak menyalahi agama :D

HEMY February 11, 2010 at 1:10 AM  

magsob : hahaha..aku tak penah lalui zaman dial up

pocket : yg buat nampak menyimpang tapi tidak menyimpang..dengn yg menyimpang..kita leh beza..tp sll nya byk yg menyimpang..

Ah Fatt February 11, 2010 at 1:19 AM  

makcik2 wat geng tari poco2
hehe

sharamli February 11, 2010 at 2:22 AM  

tu la masalahnya..kan?
np erk?

ku plk yg tny kn..ha3

zella February 11, 2010 at 8:24 AM  

tum mahathir ade ckp...
org malaysia suka tiru org barat...

yg xok nyer... mcm u ckp la...bila melayu dh buat..mcm2 gejala sosial jadi nya...

Masy February 11, 2010 at 8:39 AM  

jom kita menari. hahahahaha

bdk2 tu sume tgh takde halatuju hidop. tu pasal jd camtu. konon nk set identiti tp last2 ke laottt

Mak Su February 11, 2010 at 9:32 AM  

mintaklah sikit teh o tu, nak cicah biskut cap pong pong :)

~0~ February 11, 2010 at 9:40 AM  

btol tue...taraf hidup mkin tinggi...gaji ciput gak...haihs

syah shah February 11, 2010 at 10:54 AM  

rega barang suma naik, tapi gaji tak naik-naik... haihh...

lenkali set aside untuk simpanan first thing selepas dapat gaji... bukan simpan apa yang tertinggal... ko nihhh...

HEMY February 11, 2010 at 11:12 AM  

ah fatt : tu pn kalu tak dibendung jadi cam geng cheerleader tu..haha

sharamli : aku pn tak tau. fanatik

zella : melayu suka amek yg buruk ke??tak juge

masy : jom baby..kasi slim dan memuahhh

mak su : kena kongsi la teh o maksu

~0~ & syahshah : itu le pasal. tp syahshah..kalau contoh gaji 2K, n expense mmg tau dlm 1.2K. nk simpan dulu ke bila tau balance tu pas2 je??hmmm hmm

syah shah February 11, 2010 at 2:33 PM  

kalau nak menyimpan bai, kena simpan dulu baur buleh belanja... kalu dak kita tak perasan benda yang kita beli/bayar tu is not of needs, tapi lebih kepada wants... Huhu~~

~wAniE~ February 11, 2010 at 2:47 PM  

issshhh msti ko tgok die bergelek kn??
aku tahu la ko..
hahahahaaaa

HEMY February 11, 2010 at 3:00 PM  

syahshah: in a normal way mmg betul. tp kalau mmg tolak expense yg mmg fix mcm installment sume tu..mmg tinggal 800 contoh..kita dh tau belanja makan, minyak sume akan makan 700 gak bulan tu..so 100 tu utk yg unexpected mcm kena blik kmpung, keta rosak..so camne nk simpan??kang kuar balik..ekekeke

wanie : nama pn tgok..tkkan pejam mata wanieeeee

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP