baring2 atas katil bakal ipar, kekenyangan sambil menghitung hari lalu terlelap

>> Monday, February 15, 2010

Jumaat lepas, aku dh mintak permission awal-awal dari bos aku utk kerja half-day dengan tekaan yg org ramai akan berpusu-pusu menuju ka arah pantai timur utk cuti raya cina ni. Gi settle keje, balik smyg jumaat kat surau area umah aku yg mengadakan smbhyg jumaat pertama kali kat situ. Habis je smyg terus siap2 and bertolak. Dlam pukul 3 petang cmtu aku gunakn MEX, lalu depan istana negara dan terus ke jalan duta. Not bad..smooth juge la. Masuk Duke, terus tembus entrance nk msuk highway LPT.

Sakit ati skit sebab time2 camni diorg nye touch n go sistem nk topup leh failed. What the hell betol. Last2 baru terpk nk topup guna maybank atm machine je..huhu..

Browse and Choose

Time belek2 pelamin pilihan. Si Ekal main kamera aku..dpt plak satu shot ni yg kira ok. edit skit cun le kan..hehe=]

Ekal's jump

Ni haaa...si Ekal. Satu2nya adik laki kuarga tunang aku. Alhamdulillah..kamceng gak ngan aku..hehe

Aku lepak umah tunang aku utk 3 malam la kiranya. Aku ke ganu nk gi kenduri member baik opis aku si Ayman tu yg kebetulan tarikh kenduri belah laki jatuh pada tarikh yg sama ngan tarikh kenduri belah aku  jugak. So, kalau nk datang mmg belah pompuan je la.

Sabtu aku ke butik utk setelkan pakej2 sume tu dengan Cembam. Kalu dh mmg aku ikut..kompem2 setel terus. Terus byar 30% installment. takdenya dah nk ke butik lain ke apa. Lagipun baju kat situ cantik2. Tinggal pilih pelamin. Aku sempat beli frame gambar yg kayu dia kualiti baik kat sini. Rega dia jauh murah dr yg dapat kat KL. Aku sembat la smpi lima bingkai. Huhu...

Ingatkan leh tengok ayah Cembam ke laut utk pasang pukat. Tp bila pukat sume dh ready atas smpan..ombak kuat plak. Terus terbantut. Pagi tadi pn ombak kuat. Takdela rezeki nk dpt pengalaman tgok ikang segar dari laut. Hehehe. 

Apa pun, dh makin ok n tak kekok ngan family cembam. Maybe juga lagi sebulan je nk jadi ahli kuarga yg sebenar kan...ekeke..malu plak tulis line ni. Yep. Lagi sebulan aku datang sini balik. But that time, it would be totally different. We gonna be family for good. =]. Thanks for all your prayers so far. Appreciate it.

10 comments:

Ah Fatt February 15, 2010 at 5:26 AM  

banyak lg chance nak tgk
pas kawen ko leh singgah selalu

CAHAYA February 15, 2010 at 5:52 AM  

bagus. tak lama lagi nak official. Alhamdulillah. Suka aku dgr.

Pocket February 15, 2010 at 8:12 AM  

rapat rapat jgak,
tp jangan sampai preparation kenduri rumah dia nanti ko pun duk rajin jgak gi dirikan khemah,

abih la ko nyer ...
-grand appearance
-Hero First Shot
(Yg slalunyer jeri brakhaimer buat slow motion tu)
-Rahsia ensem ker tak menantu baru
...ko..

heheheh

zella February 15, 2010 at 1:37 PM  

wah...lg sebulan nk kawen...
msti byk benda nk prepare kn...

~wAniE~ February 15, 2010 at 8:15 PM  

hehhehehh...
ska ak bc n3 ko nie..
x sbr nk g kenduri ko..
hehe

bEEdLE d' bARd February 15, 2010 at 9:14 PM  

wah2...lagi sebulan je..hati berdeabr x? hehe

HEMY February 15, 2010 at 10:22 PM  

Ah fatt : Heee..betul gak. Ko nk datang tak kenduri aku?kalau nk aku jemput..hehehe

cahaya : nk mai tak kenduri aku..aku jemput ni..heee

pocket: mmg tkkan jadi la..yg tu mungkin jadi kat wife aku la.kiki

zella : entah la..tak rasa pn bebanan preparation..biasa2 je..tak mcm prepare pn ada kdang

wanie : dtang tau kenduri aku..bawak la BF ko

bard : berdebar juge...excited pn ada

anwar,  February 15, 2010 at 11:45 PM  

welcome to the club bujang tak senang.. (club org2 yg dah berkahwin)

LORD ZARA 札拉 February 16, 2010 at 9:54 AM  

hahaha~

tajuk sumpah tak bleh blah~

hahaha~

sila jemput aku kalau ko kawin, kalau tak aku flag blog ko..(tetiba ugut..apa kes?..hahaha)

HEMY February 16, 2010 at 8:46 PM  

anwar : ekekek...tu si ayman tu dh dulu dari aku sebulan..ehehe

zara ; aku mesti jemput punya..kat blog ni kompem aku undang sume yg aku kenal..heee~~~

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP