Rancangan terbantut bila sengal mengulit benak fikiran

Malam tadi mata aku masih terkebil2 menonton ulangan Raja Lawak minggu ketiga. Aku mahu lihat persembahan Alex yg kebetulannya persembhn terakhir utk malam itu. Esok paginya mahu ke FRIM. Teruja sungguh sebab lama semenjak kali terakhir aku berendam dlm air sejuk yg mengalir laju di Ulu Yam berbulan dulu. Jadi mmg aku nk sangat la ke FRIM ni.

Pagi tadi lepas puas bergelut dengan toto aku..aku sedar2 dh 8.30 pagi..aku pun siap2 dengan sesegera mungkin. Capai beg kamera yg dh disumbat dengan external hard disk sbb niat aku lepas ke FRIM nk singgah umah kawan utk menyedut movie2 yg beliau download..huhu

Dlm pjlnn baru teringat nk meseg member ku Adesh takut dia tertunggu2. Aku dh anta satu meseg mengatkn aku lambat dan dlm pjlnn. Aku nk meseg suh gerak je canopy walk tu dulu tanpa aku. Tp baru nk tekan meseg ada call masuk. Aku agkt call dari adik aku;

"Bang, IC suami aku kat ko ek?"
"Eh, haah la...aku ada ingatkan ko ari tu utk amek..ko tak ingat aku pn tak ingat..ahaha", aku mmg lupa langsung pasal IC tu. Sambil kodek2 dompet aku.
"ala bang...dia nk kuar gi sekolah. Shah Alam ke Klang sll ada road block"
"errr..aku odw ke FRIM, area MRR2 ni"
"errr..MRR2 kat mana??Nnt suami aku cuba carik ko kat sana..tapi dia tak berapa familiar MRR2 tu"

Masa tu aku kena pk dengan pantas. S.Alam nk MRR2 jauh juge la. Lagi pulak kalau aku dh msuk FRIM kot dh wat aktiviti nk kuar balik bila dia smpi pn satu hal. Ku ukur2 jarak nk ke FRIM dr Bandar Tasik Selatan tu masih jauh...So, impulsive decision making aku terus decide utk cancel ke FRIM. Aku benti tepi jalan n call Adesh, kawan aku. Terkilan gak plan nk mandi manda..aku dh siap ngan suar tight...hehe

Tp salah aku gak IC tu kat aku masa aku gi fotostet utk lampirkan dlm borang nikah aku sebagai saksi. Jadi aku rasa bertanggung jawab la. So, aku terus U-turn menghala ke S.Alam lalu depan Astro. Tp dr jauh aku nmpk jem plak kat depan nuu..aku decide balik umah n tukar ngan moto. Mmg berbaloi keputusan tu. Tak tau apa sebab jem plak jln nk ke IOI n S.Alam tu.

So dengan moto smooth je la aku ke seksyen 19 tu. Jumpa suami adik aku n minum2 sembang2 ngan dia. So, sabtu aku dok umah je la. Baru layan UP tadi. Ni tgh layan avatar. Huhu. Smbil2 design album kawan. Huhu..multi tasking tol. Plan nk jumpa Godson tertangguh lagi. Plan jumpa kat the Curve. Dr FRIm tak jauh dah. Tp kalau dr umah aku ni..rasa agak malas plak..haii...lain kali ek Rayyannnn~~~

Comments

anwar said…
hahaha.. aku pun tak dapat nk gi, tetiba ada tetamu mai umah.. :D
~wAniE~ said…
ak tggu ko tau
cian ak
haha
tipu belaka...
Hasnor said…
lorrr..dh dkt beb s alam tuh...
tappe la, tader rezeki..
CAHAYA said…
aku pun layan movie 2 hari ni. takde bahan dok kat rumah.
HEMY said…
anwar : aku tau ko mmg tak pi..senyap je

wanie: cih

hasnor:aku kat s.alam pagi...kejap je lak tu...
Masy said…
sek 19 plak tu, umah aku tu. dtg x saon, pegi x raon. hahahaahah takpe2 senin masih adaaaaa
HEMY said…
ada rasa nk saon masy..tapi takut tetiba kan..ko nk bersiap2 plak..hehehe
anwar said…
hahaha.. senyap tanda setuju :P dan siap nkn bwk org umah dan yusuf..

hasnor : bukan kau berada di umah masak ker? utk kita org? :D