Dok kampung meniarap sambil menyembang kepala pusing

>> Saturday, January 16, 2010

Sampai rumah dlm pukul 11.30 malam semalam lepas aku agak sebel (melayunya : fedup) tatkala aku dh nk smpai dh ngan umah ada plak roadblock..huu~~~ Panjang je jadi. Dari KL sepanjang2 jln tak jem..smpi kmpung lak jem. Lapar amat terus radak je apa yg ada kat dapur..hehe..Ikan puyu masak lemak tu~~~ . Nyum!Nyum!! Dulu ikan ni la aku skali pancing n mintak mak goreng n wat lauk. Hehehe..Teringat zaman2 tu.

Aku balik nek kereta sbb nk betulkan zip beg tenis yg kawan aku bagi kat aku ari tu. Dh rosak zip dia...beliau terus membeli baru..Masa dia bukak bonet amek beg baru...aku gi la tepi dia;

"wahhh!!! cantiknya beg baruuu!!!" sambil pandang beg lama dan pandang kawan aku
"..........................", kawan aku senym je
"wahhh!!! cantiknya beg baruuuu!!!!", sambil pandang beg lama dan pandang kawan aku lagi
"........................"
"wahhh!!!! cantiknya beg baruuuu!!!!!", sambil pandang beg lama dan pandang lagi kawan aku
"ko nak ke beg lama?", kawan aku offer
"heee..buleh2".

Ternyata taktik aku menjadi..ahahaha!! Aku tanya kat area kedai baiki kasut alamanda ari tu tukar kepala zip, dia kata RM15..Fuhh!! Tu yg aku bawak balik kmpung. Pagi tadi aku gi kedai baiki kasut kawan sekolah aku..kawan gitu2 je..kawan kenal2 nama and muka. Dia betulkan.."2 hengget". Ekekeke..see..mmg cekik darah tol yg kat Alamanda tu..huhu!! Kesimpulannya, aku dah ada beg tenis..yeahhh!!!!

Aku juga dapat book rega borong utk snek2 dan sumi yg bakal diisi dlm bekas plastik cenderahati kenduri kawin aku nnt. Aku bgtu awal2 tau...aku mmg takde duit sgt, share ngan adik pompuan aku lak tu. Jadinya maaf la in advance kalau keciwa plak tgok isi plastik cenderahati tu ek...Tadi mmg operasi tgok rega barang2 yg diperlukan utk kenduri nanti.

Borang nikah pn saksi dh sign..tinggal tggu cembam pos sijil kursus kahwin aku yg cembam pegang. Dia dok pegang tknak kasi aku kawin lain la tu..smpi lupa nk bagi..ahahaha..Kena tggu la dia bagi last benda tu utk dpt cop n then bagi sume tu kat cembam plak.

So far so smooth~~~ Duit pn smooth banget kuar..ahahaha

10 comments:

sharamli January 16, 2010 at 9:36 PM  

pandai b0dek bt0l erk pakcik ni...cis

yoon see January 16, 2010 at 11:36 PM  

Thanks for visiting and your lovely comment.
Wow! You got a cool blog, banyak creative postings juga!
Happy New Year!!!

♥akukahmilikmu®♥ January 16, 2010 at 11:52 PM  

huh..dah nak kawin ek..tahniah2...bartambah lagi masjid...hehe..

bEEdLE d' bARd January 17, 2010 at 12:33 AM  

hahaaha...cembam mmg pandai..ko agak sukar mahu dipercaayai..hehe... ={

Kapten Luffy January 17, 2010 at 2:44 AM  

memang ko bijak mengayat
saiko gak tu

Erina Asmawani January 17, 2010 at 11:52 AM  

hoho..taktik baik..muke murah rezeki kot ko ni ;)eh, nanti weding ko same ngan adik ko eh??

HEMY January 17, 2010 at 12:45 PM  

sharamli : bukan bodek la..saiko

yoon see : thanks for visiting back.

akukahmilikmu : masjid je banyak...tp takde jemaah tak guna juge..huhu

Bard : ekekeke...

luffy : heheh...taktik ayat powerrrr

erina : haah..sekali langsung ngan adik

CAHAYA January 17, 2010 at 4:35 PM  

tiba2 aku teringin sumi. haiyak!!

HEMY January 17, 2010 at 9:19 PM  

beli je byk2 cahaya...ekekeke

anwar,  January 18, 2010 at 11:03 AM  

nk kawin dah kawan aku ni.. tahniah2..

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP