serapan negatif al-kafirun

>> Wednesday, December 16, 2009



Dh lepas waktu keja dh..tp cm leh layan tenis jap lg. So, stay dulu..lgpn sejuk weh nk balik skang..aku baru nk kebah dr demam. Taip entri la kasi entri poyo jiwang turun bawah skit..ahahaha!! Time nk smyg tadi aku teringat plot citer supernatural yg aku tgok mggu lepas. So, nk ulas skit la pasal citer2 cmni.


Time aku tgok ari tu episod angel ni nk cari balik 'cahaya' dia utk jadi angel balik. La tu dia jadi manusia. So antara dakyah jahanam org kafir dlm tu bila mamat tu tnya ngape nk jd manusia apart of kejahatan, masalah manusia ni. Angel tu ckp sebab nk rasa perasaan syag, benci n yg best sekali seks. Dem!!


Then angel tu ckap boring jadi malaikat yg kena obey pada tuhan sejak dijadikan, kena patuh, kalau tak, kena bunuh. Then dia siap ckap yg dlm byk2 malaikat 4 je malaikat yg pernah nampak tuhan n dia bukan slah satu dr malaikat tu...Demmm!!! Macam sial.


Byk lagi n aku rasa korg sendiri leh perasan..antara kisah atau tak je. Bahaya filem2 n citer2 camni. Pada ibu bapa yg masih ada control pada anak dia..pastikan la larang je diorg dr tgok citer camni. Bukan stkat larang tgok citer2 yg berunsur lucah..yg ni jauh lg bahaya.


Kan kita tahu islam ni sangat kuat suatu masa dahulu n org kafir dh sepakat utk jatuhkan islam dengan cara menghancurkan akidah kita dulu. Once akidah dh hancur..senang je nk cantas. Terbukti dh..korang tak nampak lagi? tgok je la budaya yg diorg serapkn skang ni..fuuhhhh..takleh terkata apa dh.


Aku sendiri pn bila tgok citer2 american pie, citer2 pasal kolej..rasa nk make out je ngan sapa2..no string attached..sex bebas..citer tu wat aku rasa nk buat je..buat aku rasa bestttt je jadi cm diorg. Tp alhamdulillah..kesedaran tu masih tinggi..yg tak sedar?? pergh..mmg mudah. Skang tgok..cheerleading plak. Pasni ada la kes2 geng cheerleader yg poyo gila setiap sekolah..diterapkn plak dlm drama cikgu rubina..huh..masalah masalah

kita sendiri yg tentukan hidup kita..tp kalau tekanan terlalu besar dr org kita sendiri..susah juga.

16 comments:

zaza December 16, 2009 at 6:58 PM  

dh bnyk dh actually cerita2 yg berunsur nk selewengkan agama kita...cuma antara sedar dgn tidak aje...

walaupun cerita tu xde unsur2 seks, xde unsur2 keganasan tp unsur2 yg nk seleweng agama islam juga sbenarnya memang bahaya..

tmbh2 utk budak2 yg masih lg underage...

ieQa sWetLuv December 16, 2009 at 7:01 PM  

sangat setuju cite tu merepek gile.. ika n family gelakkan je apesal la mengong ayat dia hahaha..

btw..suke cite antu la.. muahaha

LORD ZARA 札拉 December 16, 2009 at 7:43 PM  

serious la citer2 camni wat rosak kepala otak je~

tapi kalau kita yang tengok ni, masih tau la apa yg baik buruknya~

bebudak tengok, aigooo~~
pening nak mengawal~

diaien December 16, 2009 at 8:10 PM  

tv sekarang... macam2. nak bagi anak tengok pun takut

moment December 16, 2009 at 8:41 PM  

aku tgk, sekadar tgk je.. huhu

tp ni antara crite yg aku tgk la..

*bykkan minum air beb!~

sharamli December 16, 2009 at 9:16 PM  

naseb baek sedar lgik kn..igtkan nak buah dah..hu3...

alhamdulillah..

HEMY December 17, 2009 at 1:26 AM  

zaza : sbb tu mmg kena berhati2 ngan sume citer yg sronot di mata tp bahaya di hati

Ieqa : mengong memang mengong..tp kalau org mengong yg tgok mengong ikut skali

Zara : kan kan??

Wafa ? owkh...kau tidak marah lagi pada aku manje..sudi mengomen lagi..huhu..terharuuu

sharamli : hehehe..alhamdulillah masa berpegang pada agama

Fatt Chin Choy December 17, 2009 at 1:43 AM  

aku anggap sebagai hiburan semata2
tak nak percaya semua karut diorang tu
tp kanak2 lain lah kan
memang kena control

Masy December 17, 2009 at 2:07 AM  

ko tgk estro eh. aku tgk tv3 so blom smpi tang ko cite ni huhu

HEMY December 17, 2009 at 3:27 AM  

FCC : utk mereka yg tau beza baik dan buruk ok la...yg tak amalkan islam ...or sng citer tak smyg lgsg..lg la jadi modal nk sasarkan akidah

masy : haah..astro.tp kadang2 je..kalau lepak ruang tamu tu bedal je apa yg ada

syah shah December 17, 2009 at 10:04 AM  

aku suka tengok cerita ni... tapi untuk mempercayai tu memang tak adalah... Tapi kalau ada bebudak tengok, memang kena pantau laa...

Hang TuARC December 17, 2009 at 12:27 PM  

ni cte faveret gua tp 1 haramjadah pon aku xcaye dlm cte tu
juz 4 fun la

Mak Su December 17, 2009 at 1:52 PM  

mksu skrg dh tak tgk superman ker, smallville ker, matrix ker hapa ker... dan sekarang supernatural plaks... mengong tol. apa ker hei entah, nak buat wayang ker nak mendakyahkan orang? menciks

HEMY December 17, 2009 at 7:43 PM  

syahshah n hang tuARC : kalau tak percaya takpe beb..teruskan menonton...eheehehe

mak su : super2 sume tak tgok ke maksu??wonderpet je??

CAHAYA December 17, 2009 at 9:04 PM  

lagi kelakar bila orang memuja muji tak tentu hala. movie2 macam ni sekadar hiiburan. kalau memuja membuta tuli, boleh terpesong tu.

Dak Wan December 19, 2009 at 7:50 AM  

Cek artikel nie bro.. lagi sengal http://sue-sygckit.blogspot.com/2009/11/sex-conspiracy-theory.html

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP