Ko salam sapa tu saitannn???

>> Monday, December 14, 2009

Bangun pagi2 penuh sengal. 2 mlm lepas sedang aku kusyuk mengompose gambar dengan kaki berjegang, ari teh O tepi kaki..tetiba aku bersin. Ait?? takde angin takde apa..tau2 skang suda demam daa..huhu..tp masih lite2 cmtu. Dh kutelan pil2 yg sptutnya.

Smlm lak balik smpi umah dlm kul 9. Pg smpi petang amek gambar wedding kawan aku utk belah laki dia. Then jmp adik kat ABC fradoo citer psl persiapan..malangnya adik aku tak dpt rasa abc fradoo tu sebb smpi kunyahan nasi terakhir takde yg hantar..suda malas mau menunggu.

Sepnjg jln nk balik Cembam bgtu kereta diorg tersadai kat hentian. Air lupa cek..sudah berasap itu enjin, mati. Peronda highway dh tarik smpi ke hentian tol hospital sg buloh. Then tgh aku berehat baru smpi umah, cembam kata mintk tolong amek. Hmm?? Diorg sekuarga..jadi pakcik diorg yg odw ngn lori pikap tu tak dpt nak kaut semua pelarian2 ni. Aku pn kuar balik. Penat belum abih..tp pas mandi segar skit la. Memecut laju bagai ferrari cilok sana sini kat LDP tu utk ke tol hospital sungai buloh..Fuhh..setengah jam je ke sana.

Bukan pasal family bakal mertua ye..kalau korg2 yg tersranded pn insyaAllah aku tolong pikap. Tp baby..kalu ko yg tersranded..aku pikap naik moto je ye..ahahaha!! Smpi2..tgh duduk berbaris pelarian2 berbaju kurung..ahahaha!! Aku terus ngabare (bhs jawa yg bermksud bertanya kabar) pd mak cembam. Then salam ayah cembam n laki tepi dia yg kusangka pakcik beliau. Sekali bukan daaa..dh dalam keta odw anta ke Bangi baru cembam tnya. Dem!! Beliau hanya lah drebar lori yg kebetulan berehat sama..ahahaha!! Mana aku tau..aku ingat pakcik beliau sudah smpi..sebaik wa tak cium tangan pemandu lori tu tawwwww

Smpi je Bangi angktkan barang aku blah terus balik umah..telan pil n tido. Cembam sempat bg meseg perli. "tutttttttttt.....(kena censored yg ni, segan). Tambah markah la ko. Siap salam ntah sapa2 plak tadi". Dem!! Pndai plak cembam kenakan aku. TP memang dh gelak kaw2 dlm keta ngan mak cembam kat blkg masa citer tu.

"Fuuuhh...baik betul bakal menantu aku ni. Org kebanyakan pn disalamnya..bagus budak ni". Mungkin ini la yg bermain di benak fikiran ayah cembam..ahahahaha

14 comments:

bEEdLE d' bARd December 14, 2009 at 1:10 PM  

haha, naseb beik x laga2 pipi yer.

Masy December 14, 2009 at 1:37 PM  

ade hati nk angkut aku naek moto haha

tp mesti pakcik drebar tu pon kaget, ntah2 bdk senget ni nk try ilmu santet ke ape ke hahahahahahaha bengong. takpe laaa berbaik2 dgn masyarakat hehe

Erina Asmawani December 14, 2009 at 1:55 PM  

hahaha..ko nebes ke ape smpai slm semua org?? contoh mennatu mithali ni ;p

bro, bagi pihak fradoo abc, aku mintak maaf bebanyak atas kesulitan yg berlaku, weekend mmg kkdg sgt2 ramai customers sampai termiss order..huhu..trilllion sorry k..

say sorry to ur adik too k..

p/s: tuk jaminan abcnya sampai lepas ni, ko kol aku b4 nak dtg..order kat aku dulu ;)

HEMY December 14, 2009 at 2:06 PM  

Bard : Hahaha..kalau laga pipi lg sebak

Masy : ahahaha..ko tknak rasa deruan angin di pipi ke??akahahaha

Erina : eh..err.aku bukan komplen tau dlm entri ni..takde niat apa pn tulis. mungkin yg amek order ingt kitorg kansel sbb sblm dia blah adik aku mintak air kosong juge.

air kosong dpt, abc je tk dpat..so maybe dia ingat kitorg tukar order kot. No worries

Mr PenyuBiru December 14, 2009 at 2:12 PM  

muahaha... aku tak dpt bayangkan camne ko bleh salam ngan pakcik drebar lori mana ntah. kunun² sopan & menghormati bakal famili mertua la tu. seb baik ko tak salam ngan peronda plus.hik3...

HEMY December 14, 2009 at 3:05 PM  

aku orang jawa mmg salam org2 tua bila jumpa.hehehehe

sharamli December 14, 2009 at 3:31 PM  

tunjuk baek la sgt....kan da malu

kurzz,  December 14, 2009 at 4:18 PM  

waaaaah sampai gitu sekali ko nyer sopan santun kn nul..hehehe baguih2 cmnih lah bakal menantu..*sok2 lepas kwen kene kekalkn gak okehh ;)..tpi aku tau ko mmg sopan pn...
*xpe klo ko gi ambik baby dgn moto skalipun..nak xnak dier kene naik gak kn..dh xde pilihannnn dah..;p

Pocket December 14, 2009 at 9:20 PM  

hahahah!! salam tu cium tangan skali ngan sentuh kaki mintak restu tak?

(Eh silap!! tu agama lain ..heheh)

kalau salam cium tnagan,
memang ko sopan santun la beb:D

heheheh, gelak tak abih lagi:D

CAHAYA December 14, 2009 at 9:45 PM  

comel je ko ni weh. untuk mertua ko.

Jard The Great December 14, 2009 at 9:50 PM  

anak menantu contoh la ko wei! ehehehe..

zonaku December 15, 2009 at 10:11 AM  

aku gelak guling2 blh????

Mak Su December 15, 2009 at 1:35 PM  

hah hah hah! meh, salam salam.

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP