I'm proud of my mom!!! Mak ku dasakkk!!! Memuahhh

>> Wednesday, December 2, 2009

My mom calling

Tunang adik aku si Fikri mmg sll dtg ke umah. Yelah, dia sll anta adik aku balik kampung. Kat umah pn dia byk tolong mak..time kenduri pn dia byk tolong. Harapnya dia mmg macam tu smpi bila2. mekasih byk ye fik tolong mak n family kitorg masa kenduri.

Hmm..mggu lepas balik dr ganu, gi kedah lak umah si Fikri ni. Fik mmg hepi la sbb sll dia yg dtg umah. ni first time kami sekeluarga ke sana. Sbnrya asal plan cuma nurul nk kena ke sana sebab nk fitting baju pengantin. Tp mak terhajat nk berjumpa mak Fikri..bincang properly pasal tarikh kenduri kawin kami skali. Maka kami pn ke sana la sabtu pagi dr umah nenek.

Gambar spnjg ke sana mmg ada punya lah..tp tak transfer pn lagi..sibuk ngan album kawan aku ni. Hehehe..so..aku nk citer benda lain. Citer yg buat aku bangga kat mak aku. Rasa nk beli baju tulis 'Mak mmg power siotttt'. ekekeke.

alkisahnya, kami kat umah Fikri mlam sabtu tu. Then pas dijamu mkan malam..stat la sembang pasal kenduri utk belah Fik n belah kami. Citer pasal hantaran lah, duit hantaran la, apa sume. Aku pn turut campur tgn sbg wakil laki la konon. Habis tu aku pn lepak duduk jauh skit..mak terus ngan citer pasal kenduri akak ari tu. Tk nak benti plak. Then dh mula bg isyarat ckap jawa suh mak benti. Tp sebelum tu, tgh asik2 mak dok citer pasal kenduri akak..mak cakap cmni kat mak fikri ;

"tu la kak..mmg penat juga lah..sy estimate 2 hari je"

Aku dengar je ayat mak..terus pndg kakak smbil sengih gelak...Perghhh..mak speaking dowh..bukan vocab besa org kampung yg benti darjah 3 ok..Estimate..haaa..mak korang tau ke sebut estimate tak sekolah darjah 4..haaaa..tau ke..?? Mak kita tau..haaa. Mak kita powerrrrr!!!!Ahahaha..spnjg pjlnn mmg kitorg bahan kan mak la. Mak sengih2 je.

Wah wah! semenjak bermenantukan org putih ni..speaking makin dasat..berbaloi2 - Ni meseg cembam bila aku bgtu pasal ni kat dia..hahahaa!!! Mak mmg powerrrrr!!!!! Mak hebat...Mak mmg memuaaahhhh!!!!

10 comments:

Masy December 2, 2009 at 7:53 AM  

menantu org putih? akak ko kawen org putih ke? lupe laa plk ehehehe

mak aku pon gitu laaa kekadang. tetibe je guna pkataan omputih. aku paling xleh blah bila mak aku sebut 'lady's finger'. kerek tuu tak sebut bendi. hahahhahaha

~0~ December 2, 2009 at 8:23 AM  

hehehehe...

power btol..

syah shah December 2, 2009 at 9:08 AM  

mak aku... err... mak aku lagi terel dari aku laa... huhu~~

M.N Hisham December 2, 2009 at 9:26 AM  

mak aku pn leh speaking omputih tapi pelat jawe mesti ade skali.. ehhehe

LORD ZARA 札拉 December 2, 2009 at 9:30 AM  

mak~

err..silap~

makcik~

hehehe~

HEMY December 2, 2009 at 10:36 AM  

ekeke..leh kawan la mak kita masy

Ekeke..sama la ngan mak aku ni hisham...

ait..nk kawin ke??ahaha

LotsOfLove-Pearls December 2, 2009 at 11:00 AM  

Hemy,
Hahaha..
Hebat Mak you..
terkeluar perkataan estimate dia..
Bravo..
Bravo..

niesz December 2, 2009 at 11:41 AM  

hahahaha..klakar nyer..sape la yg ajar ni kan..but bagus jgk kan..maju ape..
ye la..
sape la nk ajar kan if bkn ank2..

HEMY December 2, 2009 at 11:59 AM  

LOL : ekekeke

Niesz : kitorg tak ajar pn..ehehehe

Fatt Chin Choy December 2, 2009 at 12:50 PM  

itu baru satu
nanti banyak lagi yg muncul tu
wakaak

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP