Lompat?? Sengalll

>> Thursday, November 5, 2009

Melompat Riang

My team had a farewell lunch for 2 of my colleagues at Manhattan Fish Market Alamanda. The project team has been "rolling out" one by one since last month leaving the support team behind. It seems at the end of this month, I'm gonna be left alone with my team leader to enjoy the days in Shell Cyberjaya while the rest have already going back to the HQ in Gardens attached to the next projects.

I'm gonna wait till next year, after the appraisal, bonus and increment thingy. If I don't really satisfy of what I would get, I think it's time to voice out. Either looking for another offer, another company or request to be assigned to another project. I've been in this project for my whole SAP career. One project, One whole career, 1Health and the only one left!!! Huhu!! It would be nice if I'm a shell employee settling down doing this support project forever. But my company is Human Resource module driven and being in this project, I'm not really exposed to HR processes. Hmmm~~~

Is it time to jump???Well, not the way my nieces and nephews did up there for sure =].

----------------------------------------------------------------------------------

Balik main, terus singgah Petronas dekat ngan umah aku. Bermulanya kisah sengal ubi kacak malam ini. Aku park moto di salah satu pam yg kosong. Buka tank n belek2 minyak. Mcm mlas nk isi dulu, sbb minyak esso yg aku isi minggu lepas tak habis lagi. tp alang2..gi je la..nk pecahkan duit skali.

Aku berjln kacak seperti biasa ke arah kaunter smbil mengeluarkn sekeping not duit. Ada 201 hengget dlm wallet aku. 4 keping not 50 dan sekeping not singgit. Aku kuarkn not 50 dan beri pada awek yg jaga kaunter melalui ruang yg disediakn.

"15 ek, pam yg moto tu"

"berapa???" besa la..kan ke ada cermin tu..tak berapa nk dengar sangat apa yg customer ckp.

"15!"

"singgit?" smbil menunjuk tanda satu dengan jari awek tadi. Aku tak berapa dengar..so aku ingat dia ckp pam 1.

"ye kot..15 ek" awek tadi masih lagi wat muka blur. Dia tekan mesin kaunter, ting!! terpapar kat skrin mesin tu sehengget. Aku pn kompius.

"lima belas!"

Awek tadi tunjuk duit yg aku bagi..aku bagi singgit je daaaa...ahahaha!!! gampengs. Tunjuk la awal2 masa aku stat mintak 15 tadi. Tp aku terus cool je..gelak dan amek balik duit singgit tu.

"Patutla blur je tadi" aku berkata pada awek tadi smbil kuarkn not 50 yg sebenar. AKu berlalu dr situ menuju ke moto utk isi minyak.

Sengal

P/S :: YEAHHH!!! DPAT TIKET FREE TGOK 2012 HARI RABU MLM MGGU DEPAN!!!! YG AK PAHAM MAIL DIA, UTK 2 ORG..AMEK TIKET 8.30-9.30 HARI TAYANGAN. SAPA LG YG DAPAT PI BGTU AKU..


17 comments:

HEMY November 5, 2009 at 11:28 PM  

Joe : org skang panggil pam..aku polo je

dextrike : nk ikut??meh meh

imHepPie November 6, 2009 at 2:53 AM  

da bape lama x korek tlinga neh

syah shah November 6, 2009 at 9:34 AM  

memang sengal awek jaga kaunter tu tak sound awal-awal... kikikikikik :P :P

HEMY November 6, 2009 at 10:40 AM  

Imheppie : tu mslah cermin tu..bukan telinga..huhu

syahshah : ekekke...awek tu blur2 je muka

Mak Su November 6, 2009 at 12:11 PM  

hehehe, memang confusing

sharamli November 6, 2009 at 12:42 PM  

macam hantu p0n ad gaya dak p0mpuan baju hitam ni

arianna adrizal November 6, 2009 at 1:15 PM  

xpe nul. dua2 situasi tu aku penah lalui.. aku fhm.

k.e.r.i. November 6, 2009 at 4:38 PM  

mana ko dapat tiket wayang free tu?
2012 plak tu.
bes gilos.

moment November 6, 2009 at 10:20 PM  

aku mo!!
aku mo ikut tgk!!~

ku tak sempurna November 7, 2009 at 12:47 AM  

ahahahaha...

singgit ngan 50 hengget nak serupa dah..

.
.
.


ahahahaha..

nape aku rasa lawak sgt ni :D

HEMY November 7, 2009 at 11:46 PM  

Mak su : kan kan??

sharamli : kiki..haah..cm video klip no string attached

anne : ekekkee...ko ngaku sengal ke ni???

Keri : msuk contest nuffnang

Moment : takde sapa ajak ko ke moment??aku dh oper kat kawan opis

KTS : ekekeke...

Masy : dh oper kat kawan opis

green November 8, 2009 at 2:40 AM  

die layankn je tu..

jap2..
sape yg senagl ni..
heheh

Erina Asmawani November 9, 2009 at 12:47 PM  

wahahaha..kompiden je ko ingat bagi rm5o eh, kalo aku jadik budak tu aku pon blur..haha

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP