Eira Syazira??

>> Monday, November 16, 2009

Minggu lepas aku dan rakan opis makan tengahari di Alamanda. Boss aku pn ikut skali. Dia nk buat gambar passport. Jadinya smpi je Alamanda terus cari tempat makan. Niat asal nk makan kat piza hut terbatal sebab baru je layan pizza hut 2 hari sebelum tu. Maka, terus la pergi ke RASA, foodcourt dekat area situ.

Sedang carik2 mknan utk dinikmati tghri tu, mata aku terpandang satu awek yg mukanya sangat lah familiar. Sekali belek dh tau dah sapa..mamat yg jln ngn dia pn aku kenal muka..tapi nama aku tak tau. Yeee..tak lain dan tak bukan si Eira Syazira yg berlakon pakai cermin mata tebal tu..apa tajuk drama ek..emm..kau milikku ke apa ntah yg tukar nama Cik Tirana ke Kirana ntah. Haa..yg berlakon dlm sindarela jd akak tiri Sharifah Amani tu..haaa

Dia kebetuln lepak mkn depan meja aku. Mamat yg teman dia tu..errr..yg berlakon citer mami jarum. Yg last2 kawin ngan wahida tu..muka anak mami tu..haaa..dia la. Nama aku tak tau. Then mamat tu abeh makan gi beli air..si Eira ni gi la basuh tangan. Aku kebetuln dh abis makan. So why not..tgok dia sorg je kat sinki tu.

Aku pn gi la sinki basuh tgan nk tegur dia. Saja nk tgok how this bintang2 berkomunikasi..ke hipokrit je dpn kamera ramah gile kann...AKu pn tegur la dia smbil basuh tgn.

"Syazira kan?" smbil pndg beliau. Dia angguk je smbil pandang aku.

"Lama tk nampak lepas drama yg pakai spek tebal tu". Aku tnya tak pandang dia sgt sebab smbil amek sabun. AKu takla batak sangat okeh..ni utk research je ni. Nmpk sgat bukan fan kan..drama pn tak tau apa nama.

"Eh..ada la..tiap petang pukul 6.30 tu" jawab Eira dengan nada mcm 'siut ah..ingat aku tak laku ke?'. Dari nada je..tp tak tau la dia baik hati n rilek je sbnrya jawab.

"ooo..6.30 ptg. Mmg tak tengok la..takde umah lagi masa tu. So skang apa drama terbaru?"

"Cinta Balkis" Eira jawab. Upanyg cinta balkis ni la drama yg beliau maksudkan tu.

"Oooo..Astro?"

"TV3", nadanya agak 'duhhh..agak2 ah'. Macam tu la. skali lagi..nada je. Ekekekeke.

So kesimpulannya.?? Sbnrya, kalau aktress tu mmg ramah. Soalan pertama tadi tu mungkin dia akan jawab macam ni, "ada la..haaa..ni mesti tak tgok TV". Lebih kurg cmni la expectation aku. So, jwpn ni nmpk dia cool, fun n tak melatah sbb org tak tau dia nye perkembgn. Ni pendapat aku je.

Hehehe..apa2 pn ni adalah permulaan utk research 'Mari mengenal aktress/aktor' yg akan aku buat lagi lepas ni. Org tanya cantik ke tak..Hmmm..besa2 je. Cumanya dia aktres. Sekiannn. Aku tak kata dia sombong ke, tak ramah ke apa ek..That's how she is. Tp what I expect is different..Tu je.

19 comments:

Mr PenyuBiru November 16, 2009 at 4:47 PM  

selamber ko ek sembang ngan artis.aku selalu gak teserempak ngan artis tapi tak pernah lagi terserempak ketika basuh tangan ngan sabun.hihi..

HEMY November 16, 2009 at 4:52 PM  

ahaha...terperinci betul cara ko nk tegur artis...memang lah susah..ahaha

Qas Firdaus November 16, 2009 at 5:01 PM  

apesal tak amik gambar dowhhhhh.

LotsOfLove-Pearls November 16, 2009 at 5:06 PM  

kira ok gak dia tue..
menjawab soalan..

kalau tak jawab tue lain jer citernya..

you ni pun ramah gak..
suka bertegur sapa.. :)

niesz November 16, 2009 at 5:08 PM  

huahuahua..mmg x pnh tgk cite tu gaye nyer nih..hihi..but xpatut sungguh la die layan org mcm tu...mnyampah lak bile dgr cite nih..mcm bajet bgus jer..

*~ aRaBeLLa ~* November 16, 2009 at 5:10 PM  

minah ni poyo lah weh..nama pon eira syazira ala2 nak feeling erra fazira lah tue..
tapi part yg aku cukop suke bile ko tak taw citer terbaru dia yg kuar kat tv..ekekekek..

Jard The Great November 16, 2009 at 5:10 PM  

aku gugup kalo jumpa dgn artis dn org berpangkat dato'.. ish..

{lumut} November 16, 2009 at 5:52 PM  

aku setuju..
patutnye jawab lah cam cool2..gurau2 gitu..hehe

imHepPie November 16, 2009 at 9:01 PM  

eh yg lelaki tuh sape lak??bukan fahrin kan haha

green November 17, 2009 at 12:28 AM  

aku jumpe azlee senario masa nak beli cat.Wakaka~

~0~ November 17, 2009 at 8:55 AM  

ko xmintak no phone ke??hahahaha

HEMY November 17, 2009 at 10:32 AM  

Qas: nyampah la nk amek gambar..dia tgh makan..ganggu je..kang org lain pn ikut nk amek gambar..tknak ar kacau diorg. ko ni muncul balik dh berblog semula ke??

LOL : hehe..I just nk tau how artis ni interact with us

Niesz : eh, aku citer ni nmpk cam dia layan aku teruk ke?ok je la dia layan..cuma tak berapa ramah..

Arabella : mak aih..siap ckp poyo..abeh la blog aku ko komen camni..ahaha

Jard : ngn dato' mmg..tp nape ntah..pangkat dia kot

Lumut : tu expectation aku...tp kalu eira mmg jenis cmtu..takleh nk suh ubah kelakar2 kalau mmg dia bukn jenis klakar2

Imheppie : tak ingat la nama dia

Green : ko tegur tak??

~0~ : haha..kalau dia bg pn ntah betul ntah idak no tu

Mak Su November 17, 2009 at 11:05 AM  

ahaks.. membaca ni buatkan maksu takut2 kot tejumpa sesapa fellow bloggers.... hahaha. sebab maksu ni dalam blog kemain lagi, yang benarnya pemalu tak tentu hala

syah shah November 17, 2009 at 11:17 AM  

kekadang jumpa artis, aku tak perasan pun... besenye incik Firdaus yang inform sapa... Har har har har :P :P

Masy November 17, 2009 at 11:38 AM  

aku x ingatlah mana2 artis yg aku jmpe n tegur n ramah.

ooo amyza aznan - peramah giler. lg dia sonok bila dpt tau aku org melaka, n mmber aku sekampung dgn dia. hahahaahhhaha

HEMY November 17, 2009 at 2:27 PM  

mak su : ahaha..mak su tgh perasan artis tu..ekekekeke

ShahShah : hehehe..certain org tk amek peduli pn

Masy : amyza mmg jenis funny..so maybe sbb tu dia mmg ramah

green November 17, 2009 at 3:00 PM  

x. tak tau nak ckp pe..die tua arr

Sizuka November 23, 2009 at 2:26 PM  

salute lahh. selamber je tgur.
hihi.
slaloo gak btembung dgn artis,
kat ampang point tu haa.
tp at the end i msti usha smpai teleng kepala. huakaka.

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP