Bionik mmg lucu!!!

>> Tuesday, November 17, 2009

Huhu..aku tau korg mesti kata aku tak tengok la..tak kuasa nk layan la apa sume. Tp aku tgok citer ni mlm tadi dengan housemate2 tercinta beramai2. Hehehe..mmg layan beb drama ni..layan kutuk..ahaha!! Tak paham aku mutu garapan drama melayu ni, terutamanya citer2 aksi.

Jalan citer dh OK, watak dh boleh kata bagus, special effect pn boleh tahan..tp bila start digarap..jalan citer secara detail mcm lahanat. Maaf la kalau aku tau kutuk je ke apa kan..kalau yg minat atau krew dia terbaca blog ni..maaf la ye. Sekurg2ya aku still cuba sokong drama melayu and tonton. Jadi aku bukan sekadar kritik membuta tuli ye.

Bile time part lawan je..ya Allah..amatur sungguh. Thailand pn dh leh wat filem lasak stuntman gile2..pompuan lagi hero yg membelasah. Malaysia bila lagi ni?? Siap leh bersembg2 la.."macam gigitan semut" la. Kalau utk unsur humor aku faham beb..seriyess..tp ni jadi cam harem bukan humor dh.

Siap ada gaya kartun alih suara plak dh. "Terima lah tumbukan magnetik keduaaaaaa!!!!". Aku layan ngan housemate siap ikut beb. Kalau ditujukn kat kanak2 bagus kot. Tp letak channel nickelodeon la..amacam??

Time patut terbang tak terbang. Time tak perlu terbang dia terbang. Terbang tergantung2 tu aku leh terima la kan...kita tak smpi lg kualiti terbang filem luar. Tp biar la kena masa dia. Api bukan main biru lagi..bila kena koyak baju je. Perut aliah lee tu elok puteh je takde kesan..ahahaha..Apakah?? Ni impak kena api weh..bukan kena tumbuk.

Kadang aku tak paham la. Pas shoot babak2 tu..tak buat discussion ke? tgok ramai2 n tgok balik mana yg cela..Mana yg nmpk cam lahanat je kan. Tak paham la aku. Even wat projek final year filem pendek pn ajak kawan2 bilek lain tolong tgok ada tak yg tak masuk akal. Come on Malaysian!!!! Aku dh cukup puas hati tgok watak2 yg ada dlm citer ni...

Time lari laju tak lari laju...Time mak ayah msuk laut tk selamatkan plak. Tp kitorg anggap je la nik takleh berenang kan..macam termintator pny robot. See..kitorg tak kutuk je OK. Siap assume kan lagi. Tp tolong la semenggah skit wat filem aksi. Kalau rasa takleh nk wat scene melutut bahu n menyiku kepala dr atas ala ongbak..buat je la tendangan besa dengan efek yg mantap dr tergantung2 cam baju kat ampaian.

Hmmm..hidup drama n filem malaysia!!! Aku sokong..n aku juga kritik. Adakah malaysia leh wat filem2 merosakkan akhlak je yg bagus?? Mcm anak halal, rempit, haru biru sume tu?? Huhu

P/S : to LOL hope you read this entry. I cant view your blog and I cant tell you that as you dont have any chatbox to let you know. But I can read a bit from the follower section as I follow your blog. But really a bit. Not sure if it's only me or others as well.

17 comments:

green November 17, 2009 at 2:51 PM  

dorang tak cukup budget kot<<==see, aku pun assume sendiri. ;)

jap,'semenggah' tu ape?

Mak Su November 17, 2009 at 3:38 PM  

aiyoyo, tu yang maleh nak tengok tu... oops!

HEMY November 17, 2009 at 3:55 PM  

Green : aksi yg lebih mantap tak memerlukn bajet..semenggah tu mcm bagus, elok, teratur..cmtu la

Mak Su : ekekeke

Jard : ko tgok pa je jard kat umah..TV gomen eh?

~0~ November 17, 2009 at 3:59 PM  

siyes...semalam aku layan cite tue ngan abg aku. dan kami gelak besar. komen ko suma tue btol..

tgk pergerakan robot pun nakal. jalan mesti ke nak kaku. wat biasa-biasa suda la.

tang berenang tu aku rasa dia takut rosak wiring kot. hahahhaha

zonaku November 17, 2009 at 4:54 PM  

salah satu sebab aku kureng suka nk tgk citer melayu.....

esp jenis konon action nie... harap maaf jer laa... x sanggup nk lihat ketidakpandaian dan ketidaktelitian

alangkan citer hulk dl pun aku jumpa part x logik dia, inikan pula citer melayu.. letih kot nk cari y logik nnti

syah shah November 17, 2009 at 5:16 PM  

malam tadi sambil-sambil tengok bones & dollhouse aku tengok jugaklah cite bio-nik nih...

tapi tengok pun lebih kepada nak layan gelak-gelak...

Tak bleh blah betul..

TUMBUKAN MAGNETIK KEDUAAAA!!!!

Dah ala-ala gaban plak... TUMBUKAN PADU MAUUUTTTT!!!!


Gelak guling-guling aku malam tadi sama incik Firdaus...

Mr PenyuBiru November 17, 2009 at 5:45 PM  

citer melayu ni tak payah kritik la,buang karen jer.aku rasa diorang tahu cacat cela seme tu, tapi ape de hal,buat drama buruk camne pun masuk tv jugak.dapat bayaran jugak.mentaliti masih ditakuk lama.cewahh..aku komen cam bagus je.hihi

imHepPie November 17, 2009 at 6:38 PM  

haha seb bek aku x layan pon cita tu

niesz November 17, 2009 at 10:26 PM  

xley bla lgsung cite ni mlm smlm..ade ke patut laki lwn pompuan..ending die sedey lak tu..emm..xpe la..cite ni pon lain dr cite melayu yg lain..ley terima gak la even mcm xlogik jer..huhu..

Fatt Chin Choy November 18, 2009 at 2:18 AM  

yang ptg diorang buat untung
tu je

moment November 18, 2009 at 6:11 AM  

aku xlh tgk cite ni..
eh, bkn cite ni je.. semua cite melayu rsanya.. huhu

ape pny melayu la aku ni.. ishk2!

*tak mo tgk sbb tuk kurangkan kadar mengutuk..huhu

Masy November 18, 2009 at 9:34 AM  

tetibe aku setuju komen penyu hahaha.

betul la tu, penat je kita komen dlm blog - pastu dorg kata ape? blogger suka kutuk2 ckap blkg laa merosakkan industri laa pebende. padahal klu dorg tu best sgt, tuuu.. cite indon yg aku rasa kene rijek kat negara sendiri tu pon patut x payah tayang. gaknye saje kot amek cite indon tahpape tu, pastu soh compare dgn kualiti cite kita yg so-so tu. so nmpk la cite kita ok sket, padahal??? ntah arr

adeh.. panjang plak aku bebel. ntah ade kene mengena ke tak tah. hmmm

HEMY November 18, 2009 at 10:14 AM  

~0~ : haah la...mmg takut wiring shot..ahahaha

zonaku : tak logik tu benda besa..fiksyen..tp buat ntah pape tu yg bengang tu

SyahShah : syok kan layan..mcm layan citer flashman or power rangers

Arabella : ekeke..hero pn kaku

tp byk gak citer indon yg rijek tu..dia wat masih tekun...tak logik tu blkg kira la kan
Penyubiru : hmmm..betul tu

Imheppie : sapa tak layan tkleh kritik..ekeke

Niesz : ahaha..laki lawan pompuan yg ko pertikai..ko ni lagi klakar..ahaha..kata laki n pompuan dh setaraf..lgpn pompuan tu robot...ekekeke

FCC : untung ke??huhu

Moment : jom tgok pisau cukur moment..ahahaha

bEEdLE d' bARd November 18, 2009 at 12:37 PM  

haha..aku suka perkataan 'semanggah tu'...tak ramai org yg guna..


tak semenggah ar ko nie..opsss...hehe.. =P

Sizuka November 23, 2009 at 2:30 PM  

lyn mule2 jer.
pastu bnyak plak scene2 yg meraban ntah hape2.
mls da nk tgk..:D

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP