No such religion..trust me

>> Tuesday, October 27, 2009


Tknak letak besar2 wajah tak berapa kacak tp buleh tahan juge lah ini...ekekeke..Apa yg anda buleh perhatikan di sini?? Haaa..nmpk tak yg shining2 kat dada aku tu??yeahhh..itu salah satu hadiah contest jard hari tu. butang baju mlyu mutiara. terserlah ketampanan gue sih..ekekke. Aku pkai time nk gi amek gambar kawan aku..amcam?? best tak tgok? mekasih jard ye...ekeke

Ada conversation yg berlaku masa aku lepak2 minum ngan colleague chinese aku..kalau buleh mu org baca je la ek smpi habis..syok ni..cewah..pasal benda besa je..tp syok syok..sila baca..ahahaha;

Amoi : owkh..u dh tunang ke?

Aku : dh..raya cina lagi. Alaaa...sbnrya ikut keadaan skang tkyah tunang..sbb tunang tu fasa nk kenal2..yg skang kapel dh hangout kuar jln2 dating..tak kena dh sgt tujuan tunang tu..tp girls nk gak sbb nk cincin..ahahaha

Amoi : mau tanya sket la..ini personal pnya..I'm just curious.

Aku : Nope..I've never make out with my fiance or my girfriend. (tanpa menunggu soalan. Aku kan phsycic kadang2..ekeke)

Amoi : (senyum2). ye ke?? Mlyu tak buleh ke?

Aku : in our religion..mmg tak boleh. (perbualan pasal ni stat bila tnya psl dia cukur kening..aku ckp kami tkleh laki pmpuan islam..kecuali kalau isteri tu..suami dia yg nak dia cukur. ni yg aku tau..kalau slah bgtu or nk tmbh)

Amoi : ye ke? sudah tunang tak boleh?

Aku : tak boleh...selagi tak kawin. you all buleh ke?

Amoi : cina buleh..india pn saya rasa buleh sblum kahwin.

Aku : ye ke..mana ada agama yg kasi..sume prohibit la. Kristian, hindu..sblum kawin. Buddha pn sama

Amoi : eh..takde..buleh

Aku : sure ke..ke u tak tau pn ni...or just how org skang want to believe. No way ada agama yg kasi la..It's all on us..kita nk percaya buleh..jadi buleh la

Amoi : tp ada jugak kan some malay dh buat

Aku : ramai sangat...up to individu..not all muslims are really muslims. Not all budhhist a real buddhist. Tp mmg i leh kompem takde agama yg bg, kecuali baru pny agama wat sendiri. Buddhist pn based on my teaching is actually Buddha tu our prophet. Dia smpikan his teaching about god. Tp ended up bila dia mati..pengikut dia pergi sembah dia plak.

Amoi : ooo..ye ke.

Aku : logically kita leh pk. Kalau mmg boleh sex before marriage..watpe kawin..honestly it's one of the most desiring thing for human. Nk kawin sakit kepala je..headache..kalau buleh..tkyah kawin la..ahaha.. But it's nice though kalau mmg boleh.aahahha

Ada lagi la citer2 skit pasal sex n agama ngan amoi ni...hehe..interesting. kadang2 citer pasal ni mmg best..time mkan kan sbnrya ptut citer pasal agama...diam je..itu yahudi..bising nk mampus time makan..aku tak ingat la plak ikut apa...tp islam ptutnya citer pasal agama..Skit2 cmni ok apa



20 comments:

Jard The Great October 28, 2009 at 12:30 AM  

ahaha.. bangga kejap nmpk butang tu.. ;p

joegrimjow October 28, 2009 at 12:32 AM  

macam christian!!!

tu pasal kena berbual jugak skit2

joegrimjow October 28, 2009 at 12:32 AM  

jard
butang tu sampai sesudah ku berada disni
oooh

moment October 28, 2009 at 5:11 AM  

silap kt situ la kengkdng..
xtau beza antara 'kepercayaan, adat & kebiasaan' dengan hukum agama..

bagus2... point yg bagus!~

Masy October 28, 2009 at 8:08 AM  

pembetulan pasal cukur kening tu (izinkan sy Yang Arif)

hukum cukur kening tetap haram no matter what. kene ingat, memang perintah suami wajib ditunaikan KECUALI perintahnya melanggar hukum agama. sama gak mcm bertudung, solat, kaler rambot dll. hal2 agama xleh kompromi walaupun yg suruh tu suami dan ibu bapa kita sendiri.

klu tak, takkanlah isteri dibenarkan minta cerai klu suaminya suruh dia buat sesuatu yg bertentangan dgn hukum Islam. kan?

sekian, terima kasih :) hehehe

Mak Su October 28, 2009 at 9:31 AM  

wakakaka, kelakaoler hemy ni..amvoi.. best kalu boleh ek.. sudah potong? kasi potong lahhhh! (bubuh w1max, wakakaka)

hishh, kalu boleh err, malam ni ngan engko, malam esok ngan sapa ntah, malam lusa ngan sapa ntah, malam bila ntah ngan sapa ntah... hancurler kita, kita jadi kuda, nafsu tunggang kita...

eh! termelalut, hihihi

HEMY October 28, 2009 at 10:06 AM  

jARD : ekekeke..mmg best butang tu

Joe : yeaa..christian..betul2..haha..smpi dh kt UK tak dapat2 lagi ah

Moment : hmm.tu lah pasal...mana bleh aku bgtu aku bgtu la..lebih2 kang salah

masy : aku ada dengar satu hujah kat tv n byk kali gak pasal cabut bulu kening / cukur utk nampak cantik pada suami dibolehkan...

msih lagi isu kot..

Mak Su : haah...tkyah kawin la cmtu..lagi bebas..ekekeke

Mrs Shaka October 28, 2009 at 10:11 AM  

amoi tu misti curious gilak nak tau kan

CAHAYA October 28, 2009 at 11:15 AM  

it's different for something we wanna believe and what we should believe.

mai_za October 28, 2009 at 1:46 PM  

isu ckur blu kening smpi skg x hhislg... seeloknye jgn ler kte ubah ape y allah dh anugerahkn tok kite...

lyana kamarul bahrin October 28, 2009 at 2:28 PM  

owh..kalo aku pun stuju ngan masy.. biasela aku mane tau perkembangan semasa (i.e hujah pasal cukur kening) sbb aku ni pemalas nk baca paper mahupun tgk berita kat tv. hehe.

imHepPie October 28, 2009 at 2:58 PM  

huii dasat la ko..mana tau tebukak lak pintu ati dia nk msuk islam kan..besar pahala ko..amin

ku tak sempurna October 28, 2009 at 4:09 PM  

tu la pasalnya kat ngr barat, institusi perkahwinan dah tak dipercayai... sbb dah takde mende...
apa tujuan dorang nak kawin??
sblm kawin pun boleh je ada anak...

haaaaaaaihhh..

k.e.r.i. October 28, 2009 at 5:11 PM  

benda jahat mana ada agama kasi bro kan.

syah shah,  October 28, 2009 at 8:35 PM  

isu bulu-bulu nih... setau aku yang boleh cukur tu kalau bulu roma kat kaki tu lebat sangat cam bulu kaki orang jantan, maka dibenarkan untuk dicukur... provided dengan izin suami... kalu suami tak suruh, tak boleh cukur...

cabut/cukur kening cuma dibenarkan kalau bulu kening tu panjang sangat, lebat sangat sampai mengganggu mata... Sebab nak nampak cantik? kalau orang paai purdah pun, mata masih nampak pada orang luar, tak payahlaa...

bersyukur dengan apa yang ada...

syah shah,  October 28, 2009 at 9:23 PM  

betul tu, tak ada agama yang membenarkan seks di luar ikatan perkahwinan...

Sebab seks itu sepatutnya menjadi salah satu daripada nikmat sebuah perkahwinan..

HEMY October 28, 2009 at 11:32 PM  

Mrs. Shaka :haha..tp tak sempat tnya dapat jawapan

Cahaya :yup..totally different

Mai_za : betul..syukur je la apa yg ada

Lyana : hehehe..kena cek balik pasal isu ni..tadi smbg ngn kawan pn..diorg kata penah dengar

Imheppie : watpe dia msuk islam..tak best..tu la kot yg dia pk

KTS : mmg dh takde mende beb

KERI : betul tu..agama apa yg bagi

SyahShah : nk memelihara keturunan...supaya tknmpak kita ni cm binatang..hmmm hmmm

Erina Asmawani October 29, 2009 at 12:03 AM  

wuishh..amoi tu baru bukak bunga2 soklan, ko dah tau pe dia nak tanye eh..betul2 psycic ni ;p

Aku sokong point ko bro, mmg semua agama tak benarkan sex before kawin. Mmg takde..tu la kan, kena rajin2 borak ngan non muslim pasal religion supaya kita tau pandangan dorang camne.

HEMY October 29, 2009 at 11:42 AM  

Erina : betul2..tp kena hati2 bila bab agama..takleh nmpk bodoh n takleh nk main sembat je cakap

YobSumO October 29, 2009 at 2:44 PM  

kalau dia tanya pasal poligami dah sedia nak jawab?

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP