Busy nyeee feat sisipan raya

>> Friday, October 2, 2009

Td baru je lepas tgok gondorowo...tak berapa kemas la jalan citer dia..huhu..Malam ni ok skeet la koneksi botben. Mcm dh tekad nk amek streamyx je ni. Amek atas nama pagoh. tp kena pk nk beli wireless modem la plak. Hmm..tgok la camne.

Lama tak menaip dengan senang ati. tgh berduyun keje kat opis tu. satu2 datang. siap satu, dua mai.ahahaha..kena plak bos bercuti..benda2 yg selama ni bukn mslh aku skang dtg atas meja aku. Sume confirmation tetiba aku nk kena bagi. Gayat la nk wat decision yg higher level plak. Kang jadi pape aku lak kene.

Problem sistem lak mmg takleh solve. Adeii..mmg betul2 bekerja la aku selama minggu ni. Hari ni je wpun msih byk tp sbb keje cuti seminggu tu dh catchup..ok la sket..fuhh..sabtu ada dua umah kawn ajak umah mkan2..alhamdulillah..leh save. bulan ni bakal sengkek lagi..servis keta, moto and insuran keta..fuhhh!!!

############################################

Pas sambut bday abah, kami gi men bungapi..tp sepupu2 takdek ramai lak malm tu..last2 terpk nak wat light trail..aku ngan adik2 la layan bakar bungapi tu smpi abeh. Tp takde yg jadi sgt pn..aahahhaa



Raya kedua kami pergi umah adik2 beradik nenek kat sungai tiang perak. Pergi ngan family aku, family pakcik aku..4 keta sbb family aku kena ada 2 keta. Kalau dulu mmg rasa nk cepat balik je. Skang dh besar..kena lak takde nk baraan dh..aku polo je. Dr satu umah ke satu umah..syiok juge la cm rapatkan silaturrahim gitu kan. Tp sblum tu layan sedara belah abah bertandang umah. wife dia bersalin sama wad ngan mak masa lahirkan adik bongsu aku dulu. Tp mak kuar dulu dr hospital sbb adik kencing dulu dr anak dia..mana taknya..mak aku bg minum teh..ahahaha





Balik dlm kul 6 petang..eh, kul 7 juge la smpi. Tp sempat lagi tu amek gambar family kat luar sbb yg kat dlm cam tak berapa nk jadi. Odw balik lepas pada jambatan sabak-perak tu, ya allah mmg jem. tp sbb aku org situ..tau la mana celah nk masuk jln kmpung. Cam besa..sisipan je gambar2 kat sini. Gambar len kat blog efendism. Cm besa..




14 comments:

sharamli October 2, 2009 at 1:32 AM  

gamba last tu xleh bla...

imHepPie October 2, 2009 at 1:41 AM  

gondorowo tuh cam gondola eh??lalala~

apsal mulut terjuih..bru pas kene sengat lebah ke..

Sharif John October 2, 2009 at 5:01 AM  

GAmba family yang cantik.. pinjam kamera... hehehe

Masy October 2, 2009 at 8:00 AM  

jom piknik! *takde kene mengena*

gambau bunga api tu tak jadi ke? aku tgk ok je..

momentinlife October 2, 2009 at 8:56 AM  

Hemy,
tak perlu beli wireless modem beb..
amik stremyx combo..(aku amik yg RM60/mth)

masuk line tepon gi rumah = Rm75(deposit) + RM50 (contractor)= RM125
Activation fee (AF)= RM75
Installation fee (IF)= RM88

Ko akn dpt Wireless router.. free je... "AF" tu, bole waive klu ade promotion.. "IF" tu plak bole waive klu ko amik 'streamyx in a box'...

*ini yg aku buat msa masuk streamyx bln 9 tu ari..=)

~wAniE~ October 2, 2009 at 11:12 AM  

patot la x jenguk aku yg kesepian nie..hahhahaha..(ayat x leh bla..)

mlm td mak aku wat mkn2..aku igt nk ajk ko dtg tp kedit aku da abis...kalo x leh ko dtg abis kn nasi impit n rendang kt umh aku nie..huhu

bEEdLE d' bARd October 2, 2009 at 3:40 PM  

ko biar btol mak ko bg bagi adik ko teh? aku x caya r

green October 2, 2009 at 5:23 PM  

bnyk ke bunga api?
thn ni pecah rekod..
tak main lgsg mercun ngn bunga api..

anwar October 2, 2009 at 9:40 PM  

bro.. gempak la gambar bunga api tu, kau wat shutter speed dia slow ek.. kongsi tips skit..

mai_za October 3, 2009 at 12:11 PM  

streamyx pun aku tgk lembap jgk.. myb sume internet kt dunia nie mgalami gngguan sistem kot... mane xnye.. ujian allah byk sgt skg, tsunami kt as, gmpa bumi kt indon, h1n1 kt msia, pas2 ape lg ek?? myb time nie allah nk uji kite tok lebihkn amalan n kurgkn mgejar duniawi..huhu...same2lh kite btaubat

Jard The Great October 4, 2009 at 2:44 PM  

dah nk kuar umah neh.. nnt ku bc dan komen lagi.. ku nmpk gmbr ja neh.. ehehe

HEMY October 4, 2009 at 3:18 PM  

mana pegi la blsan komen aku taip..cesss

miezrina October 6, 2009 at 12:14 PM  

gmbr bunga api tu best lahhh cantiknya.... ajar skit cara2nya.... ishhhh lawa

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP