600th Post!! Umah terbukan feat sisipan raya - baju2 raya ku!!!

>> Sunday, October 4, 2009

Baru balik dari umah kawan aku wat makan2 sempena raya. Yep, kat KL mmg smpi sebulan org wat umah terbuka. Mana tak nya sabtu ahad je ada kan..tak sempat weekend yg ni, kn tggu minggu depan dah pastu.

Hari ni kawan takraw aku ajak ke umah. Tp kawan2 len kat gi mlm, jd tghri terpksa la beli nasi..ekekeke. Abeh men takraw aku ke umah kawan, abang Din mandi2..sebb aku dh siap bawak baju sblum ke umah Mi, kawan yg buat makan2 tu.

Kat Umah abang Din, makan mee bandung dia masak. smpi kat Umah Mi, makan mee tomyam n nasi impit. Time nk beransur ada lak kuar ayam masak merah..alamak..nk duduk balik segan sebab dh salam2..ahahaha. then terus ke umah reza, kawan keja CSR dulu. Singgah kejap, mkn ayam masak merah..ekeke..tak terkilan la kiranya..Fuuh..kenyang juge..walaupn makan skit2.

Kuasa melantak aku skang ni cm takde. Dh besa mkn skit time pose...so, nk kena catchup balik. Aku blaja sesuatu mlm ni. 2 umah kawan aku yg aku raya tadi, satunya umah abang Din. Elok kemas, ada sofa, cat cntik..mmg kemas la. Ada HI-Fi sume. Umah tu pn dh renovate skit. Abang Din gaji sibu lebey je cmpur OT, wife dia tak smpi 2K rasanya..ada anak dua..tp alhamdulillah..teratur je umah.

Jadi aku rasa mmg betul kawin ni pintu rezeki terbuka. So far takde lagi la gi umah kawan yg kawin kosong cam bujang. Alhamdulillah cam umah le ghupe sume. Jadi dulu tunang aku ada kata mungkin gaji kami ni kang byar hutang je..takeh nk beli barang2..tp lepas mlm ni..aku yakin. InsyaAllah..ada la rezeki tu datang nnt. Kena yakin.


*******************************************************

Heee..ni entri ke 600. Wah.byk dh mencarut mengarut membebel kat sini. Alhamdulillah terima kasih utk sokongan kawan2 blog sume. Ada yg dh jupe, tak jupe, nak jupe, nak kenal..mcm2. Heee..mmg sronok ada blog. Leh wat kawan. Oh, di kesempatan entri 600 ni nk tempek muka sendiri la. Masih lagi sisipan raya sbb byk gak gambar. Tp mmg letak skit je.

Tp entri ni..meh kita dalami kekacakan HEMY sang pencerita pengutuk blog ni. Ahahahaa. Bukan pa, ari tu raya aku pakai baju2 raya lama...ada 4 pasang tau..haa...hebats. Pakai smpi raya ke4 tu. Raya je ngan famili baju melayu punya. Meh kita cek it out baju raya aku tahun ni;



Ni baju matrikulasi dulu..Mmg sume org dpat yg mana blajar matrik. Kiranya baju ni dh berumur 8 tahun..



Ni rasanya satu2nya baju yg ditempah...tak berapa ingat la plak bila baju ni. Rasanya first year kat UPM. Sbb ada gambar kat UPM ngan baju ni je. Kalau betul..mmg dh berumur dalm 7 tahun baju ni.



Ni rasanya saja nk beli masa tu. Wpun baju ijau atas tu cantik lagi..aku teringin nk beli tahun tu..rasanya final year..haa..dh 4 tahun dh baju ni



Ni plak dh 2 tahun beraya ngan baju ni kalau tak silap. Hehehe..mmg masih cantik lagi la. Yg lain pn cantik lagi. Bak aku kata..aku ni disayangi barang2..Kalau bukan sebab kena makan tikus dn dibuat lap oleh mak aku..baju2 time aku skola menengah banyak lg buleh dipkai. Dan sume nye ada bermacam2 memori dan kenangan.

Aku ada baju raya!!!!!


18 comments:

Jard The Great October 4, 2009 at 11:14 PM  

waaa.. saiz ko tak berubah sejak 8 tahun yg lepas ye.. ehehe

momentinlife October 4, 2009 at 11:17 PM  

awalnye ko stop membesar & meninggi... kikiki

sharamli October 4, 2009 at 11:34 PM  

ayu je p0sing ngn adek k0...

HEMY October 4, 2009 at 11:52 PM  

Moment : ekekeke..awal ke? cm normal je time2 umur tu

Jard : haah...maitainnnn

Sharamli : mekasih kata aku ayuuu

Mr PenyuBiru October 5, 2009 at 12:31 AM  

apsal aku rasa cam gedik je n3 ni.hahaha.... tahun depan kaler pink plak weii..hehe

green October 5, 2009 at 1:33 AM  

bgs nye..
brg syg ko..
ak syg blog..
xtau laa blog syg ake ke tak..

entri di blog ku br je capai yg ke 102..
ko dah 600..

kagum ak..
papehal..tahniah~

joegrimjow October 5, 2009 at 3:31 AM  

nak tambah bley la jumpe
hehe

penat beraya ni

CAHAYA October 5, 2009 at 6:39 AM  

kuasa melantak ko dah berkurang eh? hehe. buruk tol perangai. siap pandang2 jeling2 ayam masak merah waktu nak balik. mesti ayam masak merah rumah kedua x se'gah' yang pertama kan? tu sebab ko makan sikit2.

saiz ko x berubah. lain dgn aku, berubah saiz. membesar la katakan? haha.

momentinlife October 5, 2009 at 7:55 AM  

eh gambo ko yg ke-3..
ko dh edit erk tutup 'lubang angin'?? kikiki

syah shah October 5, 2009 at 9:46 AM  

baju sekolah menengah masih banyak boleh pakai? Err... Lelaki kebiasaannya membesar sampai umur 21-22 tahun tak macam perempuan... Err... Err... Okla, aku tak cakap dah pasl aku pun sama comel cam ko... Hahahahahahah :P :P

Kalau kita mencari rezeki yang halal, walaupun sikit, kalau berkat rezeki tu, insyaAllah pasti ada lebihan rezeki... :D :D

HEMY October 5, 2009 at 11:38 AM  

Re Penyu : ahaha..ko perasan ek kegedikan aku...nyioooo

Green : eleh..tu skit je 600..yg len tu dh beribu2..

Joe : jom lepak lagi..tp kali ni ko malu2 aku spank kau

Cahaya : eekekeke..takpe la membesar..asalkan sihattt

apa citer psal biggest loser asia tu??

Moment : haah..dh edit..ehehehehe

SyahShah : tu la pasal..eleh..ko membesar sbb dh kawin ek..ishy ishy..kena maintain tau utk suami..dh..gi joging..ahahaha

Zara : aku lawa??mekasih zara

~wAniE~ October 5, 2009 at 12:01 PM  

byk baju ko....asal ko x kua kn baju sekolah ko dulu..cnfrm blh pakai wlpn senteng tang lengan..hahhahaha...

mai_za October 5, 2009 at 1:08 PM  

o jarang org y nk pkai bju lama tok beraye..bgus jugk cara ko nie...leh jimat..wlpun baju 2 dh lama, masih elok jer n mst byk tggalkn kengn manis pd ko kn ?...tapkn apesl ketinggian ko x meningkt ek, kurg2 pun klu dh 8 thun blalu mst baju 2 ketat ckit ke, x pun kaki seluar ko mst dh pendk...jelous aku nie, ko pkai jamu ape smpi leh still maintain bdn ngn baju 2 wlpun dh btahun2 ???

Mak Su October 5, 2009 at 2:47 PM  

kaler apa yg belum ada? kunin, ijao pucuk pisang, merah hati, maroon.. black? grey? cekelat... terai ler, sebab hang kulit putih, tak kisah :)

imHepPie October 5, 2009 at 3:47 PM  

huii size menten...baguih2..

apsal gambo yg 2nd tuh cam ada yg x kene je ngan gaya duduk ko..erkk..

syah shah October 5, 2009 at 4:29 PM  

dah banyak kali aku bukak blog ko, asyik lupa nak tanya... rumah TERBUKAN tu ape?? rumah yang bukan-bukan ke?? Hik hik hik hik :P :P

HEMY October 5, 2009 at 5:30 PM  

wanie : dh jadi lap wanie...ahahaha. mmg ada lg satu pasang time form 5..tp tak sempat pakai n amek gambar..suar dia tak jupe

mai_za : bukan pasai pa..time beli kan besar skit..so kalu membesar skit takde la ketat..lgpn aku mmg besar skit je..ehehe

mak su : haah..nk dpt sume kaler tu makan 15 tahun kot..ehehehe

im heppie : aku cover ayu tu sbnrya..yiehhaaa

SyahSHah : Umah terbukan tu mksudnya kita terjah n makan bukan2..terbukan!!

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP