Majlis buke pose blogger - Nyonya Kitchen

>> Sunday, September 6, 2009

Smpi mlm tadi kat kampung ingat nk terus apdet..well, text update mmg dh tulis la..tp gambar2 tu mslah skit..flickr hegeh2 plak nk aplod gambar2 aku...tp ok lagi banding celcom broadband la. Jadi seperti yg rata2 tahu, mlm tadi kitorg berbuka beramai2 kat S.Alam. Tempat, Dapur Nyonya yg dipilih Masy Montok a.k.a Gadis Hensem.

Buleh dikatakan sangat smooth pjlnn kali ni..takde yg call tnya jalan, sms sesat jalan ke apa..just update dh smpi mana je. Masjid s.alam tu punya la besar, s.board pn besar..kalau sesat gak, mungkin kena amek balik matapelajaran pendidikan seni darjah 5.

Oleh krn tk sume smpi serentak kat tempat pertemuan - masjid s.alam, so kitorg decide terus je jumpa kat plaza masalam pas smyg maghrib tu. Ada event besar kat masjid tu..aku dpt la bubur lambuk ngan teh ais wat buke alas perut sblum ke tempat berbuka.

Smpi2 je kat entrance nasi kandar pelita mmg dh spot la sapa lagi..si montok kite..ekekek..nmpk anne, tp aku tak perasan plak rmbut dia pnjg cmtu masa jumpa kat kajang...aku smtra tggu yg len aku lepak kat satu kedai gambar..skali kenal plak staf situ.maybe pasni aku byk ke situ utk hantar printing gambar2 aku. Aku tak tau plak aku ditugaskan utk membawa budak2 lain ke dapur nyonya tu.

Then zonaku call..ada jard, kueh, john, Shahrul dan Joe. Kueh nye perkataan pertama "Alahmdulillah"..bila tgook aku pakai kupiah..ahaha.. aku saja rasa nak pakai..kalau aku tak pakai mungkin aku akan lebih loya buruk plak malam itu..ahaha. Ada dua meja malm tu..meja aku ada Masy, Anne, aku, Joe, John, Shahrul, Kueh Bakar, n jiran masy..huhu. Lauk mmg byk beb lagi2 nk banding lauk 3 ringgit hari2 aku makan utk buka sorg2.



Meja sebelah..spnjg diorg makan aku dok la usha2 diorg kot nk sembang2 ke kan..tp ended up asik bertentang mata ngan Jard je...Ko jgn rasa aneh Jard ye..ahahaha



Ni Meja aku...ada dua dewi yg menhiburkan kami..hehehe...

Meja kedua ada ZOnaku, aima, Moment, Jard dan 4 org gadis yg tak sompat pn nk tau nama..meja lain2..objektif lak mmg mknn je..huhu. Aku dpt la kenal2 ngan joe..aku dh dpt agak how Joe is..mmg malu2 je..Tggu Masy montok jemput baru amek lauk...aceeee...Gelak2..kutuk2..n sempat didatangi dua org adik mintak sumbangan smbil jual kismis dgn muka sedey kata maka sakit paru2 berair. Sian gak sbnrya tgok mata yg berkaca2..tp aku mmg takde duit kecik masa tu..Abg kat blkg dh la tak bagi or beli, soal siasat segala..Dia senang je idup ni..tknak bagi..kata takde..tkyah nk perlekeh..kena kat diri sendiri baru tau.



Ini lah dalang sebenar budak2 jual kismis tu..budak tu siap kena wat mata berkaca2..nangis mintak simpati..diorg kira duit hasil keringat..mwehehehehehe

So, amek gambar kat luar..aku gi la tandas..skali balik sume dh takde...dem..ahahaha..yg plg tak best jeruk salak aku tak dapat..merajuk la cmni...huuu..seb baik zonaku anta sms suh aku bawak keta elok2..sebbaik aku dpt rsa sayang dia..hehehe. Moment pn bg sms tp aku dpt dlm kul 2 g..tk tau la mmg 2 pg dia anta or sbb line tmpt aku lmbt dapat meseg tu.



Yeahh..itu cake aku yg punyeee!! Hiyaahh!!!



Kueh yg memotong nama beliau..oh...sila lihat begitu hebat kasih sayang momet..uhhh...



Puas aku pk nk letak apa kapsyen kat gambar ni..smpi rasa nk wat contest..tp takde adiah lak nk bagi. Inilah montok tika mencurahkan kasihnya memotong hiris demi hiris kek utk kami

Apa pun mmg best juga la..hepi besday la ye kueh bakar..hebat la moment leh bake cake besday utk kueh..jeles I. Aku dapat rasa kasih sayang wafa dlm setiap gigitan aku makan kek coklat tu..hmm..sedap2..nk mintak tapau segan..sbb tu kek kueh yg punyaa..hehehe. Ok lah..korg dh layan citer n gambar yg tak seberapa tu..apa2 hal kita jumpa lagi.



Antara yang hadir memeriahkan majlis kali ini. AKu letak spek kat muka korg kira OK la kan..??aku tgok blog aima tak kaver pn muke kome.



Aku pn tak pasti awat aku tk pndg kamera aku...dem!!!

Oh..last but not least..ini ada iklan skit ;




Hahaha..aku tgok iklan dia..aku dh pk benda ni..yeahhh..sila2..mcm2 bakar ada sini

34 comments:

Erina Asmawani September 6, 2009 at 3:33 PM  

best dapat jumpa korang semua ;)
best2! mintak izin copy gambar last tu eh..smart bangat!

Erina Asmawani September 6, 2009 at 3:34 PM  

gambar last pulok..gambar 2nd last yg reramai tu..ngehihiihi

CAHAYA September 6, 2009 at 4:11 PM  

Mahal tak makan kat situ? Jeles seh tgk korang berjumpa2an.

HEMY September 6, 2009 at 4:12 PM  

Erina : no problem...hehehehe..best juge jumpa korang sume

Cahaya ; awat tak join..hehehe..34 hengget..byk sgt lauk..huhu

momentinlife September 6, 2009 at 4:57 PM  

weeee~ aku kt cc nih!~
xsabar pny psl.. huhu

keh balik lanchang kang aku komen lg.. =)

sharamli September 6, 2009 at 5:16 PM  

aku rs j0hn tu mmg pesen xm0 tgk camera k0t..ha3

HEMY September 6, 2009 at 6:27 PM  

Moment : wahhh...sanggup tu..baloi tak gi cc tgok entri aku?ahahahaha

Sharamli : gaya cool...

Mr PenyuBiru September 6, 2009 at 9:29 PM  

pandai plak ko buat n3 lawak ek.hehe.. aku nampak korang hepi aku pun tumpang hepi.hehe..

HEMY September 6, 2009 at 10:47 PM  

awat ko tak mai..baru la nk jupe anak2 mung..

aim-a September 7, 2009 at 12:26 AM  

hahahhahhaa..entry ko lawak beb!!! aku bukan tak mo kaber..tp diorg kan dah kaber sendiri....:D

tak byk pun borak ngan ko..tu laa.meja lain lain..lenkali kne buat meja yg buleh muat 15 org sekaligus..br puas kenal kenal..kehkehkhe :P

papephal pun..mlm tu beh laaa...:P

gambo third last tu da mcm group koir plak :P

HEMY September 7, 2009 at 12:48 AM  

Ekeke..tu la..tp kalau meja besar pn still ada gap gak nk berckp yg ujung ngan ujung..hehehe

korg mmg geng koir kampung subang..ahahaha

Monkey D Luffy September 7, 2009 at 2:05 AM  

best ler plak

harap2 dapat jumpa ko suatu hr nanti

Jard The Great September 7, 2009 at 8:07 AM  

ahahaa.. aku rasa ku asyik bertentang mata dgn ko, kueh, joe, john dan shahrul ja spnjg gathering tu.. so mmg tak rase aneh pon..

aku tau.. korang jeles sbb tak duduk satu meja dgn kitorang kan? kan?

ZARA 札拉 September 7, 2009 at 9:26 AM  

Pergh!!

sangat best tu wei!!

Shahrul (Nama Sebenar) September 7, 2009 at 11:54 AM  

hemy:

pes of ol.
mintak izin kopi pics ya.
tak sempat aku nak borak dengan ko bro.
a ah. aku pun tak teringat ko g toilet.
sian ditinggalkan.

pic 2nd last tu kita dok pandang apa ek? lupa lak aku.

p/s: nak tak kalau akhir tahun nanti. kita buat ppbd di Lanchang? aku tolong handle. :p

Mak Su September 7, 2009 at 12:34 PM  

wah...seronotnyer uols bergumbira di sinun :)

syah shah September 7, 2009 at 1:50 PM  

amboi syioknyaa gather-gather... har har har har... takpaa... aku tak jeless... aku tak jelesss... hik hik hik hik :P :P

HEMY September 7, 2009 at 5:02 PM  

Luffy : tu la..bila lg kapten..kita leh sembang pasa one piece

Jard : ahahaa...tak jeles pn..kitorg rasa bersalah je kot ko nk sembg ngn kitorg takdapat

Zara : join la lain kali

Shahrul : kita tgok mamat yg tolong amek gambar tu tgh amek guna hset sapa ntah

tu la korg tinggal aku..huuu

Mak Su : jom la join mak su

Syah shah : ehehehe...tak jeles takpe..ekekeke

umiyan September 7, 2009 at 5:50 PM  

aku tak heran ngan gather2 tuuu.. tp heran banget kat kek tu... shoooodapppp!!! nak sket

John Iverson September 7, 2009 at 6:07 PM  

Yo cik sharamli... masing2 ada style masing2 ambik gamba wakaka... apapun Gathering ni mmg best giler... makan sedap... huhu... biasa la klu barang mahal kan... haha....
by the way, gamba last skali market bro... sy tergelak je tgk wakaka

HEMY September 7, 2009 at 6:48 PM  

Umiyan : tu sume kasih sayang moment

John : ekekkee...drpd 10, aku bg 7 je taste dia..tp ok la..hehhehe

momentinlife September 7, 2009 at 6:55 PM  

wah! hebat betul ko promote aku selaku gadiz yg sgt penuh ngan kasih sayang kononnye.. huhu

aku suka la, tag entry ko.. 'moments' gitu.. =)

momentinlife September 7, 2009 at 6:56 PM  

eh! sib baik la takde yg komen 'tak ajak'.. klu ade.. aku sekeh jugak la.. haha

HEMY September 7, 2009 at 7:08 PM  

Moment : ekekeke...promote free tau..ehehehe...

Tu la...aku tgok 3-5 blog gak yg bgtu pasal ni..kta tk ajak..kita pijak perut dia

imHepPie September 8, 2009 at 12:40 AM  

huiii...alim la plak hik3...

besh2..seb bek aku tgk gamb kek tuh tyme mlm..kalo tgk siang mmg kompom la aku bukak posa trus haha

HEMY September 8, 2009 at 1:02 AM  

haha..alim jadahnya..comey skit je..ehehhee

Masy September 8, 2009 at 8:01 AM  

x leh tahan gambau last. hahahaahahahahhah!!!

nanti aku kopipes gambau ko bole laaa eh nunul? hehehhehe

kurzz,  September 8, 2009 at 8:28 AM  

ermm....*sob..sob..sob..Sorry kenkawan semua..sorry nul yeh..:'(

HEMY September 8, 2009 at 1:16 PM  

Shahrul: haah pakcik yg saja tggikan volume kasi kita dgar dia berlawak n bersembang...ahaha

Masy : ekeke...copy la montok weh..pa saja utk mu

Kurzz : alee..nk wat camne..ada hal..lenklali ada lagi

Shahrul (Nama Sebenar) September 8, 2009 at 5:42 PM  

hemy:
tau takpe.
kalau ensem takpe la gak.
hahaha.
nunul?
erks.
apakah tu?

zonaku September 8, 2009 at 7:19 PM  

hehehheee..nnt aku pun amik pic dr sini.. aku dah kaver camtu kira dah ok la...

lenkali la yer jeruk tu.. aku x tau ko ke toilet. mmg ada niat nk kasik ko, tp dah rezeki kueh... kasik chance la kat bday boy!

HEMY September 9, 2009 at 11:16 AM  

Shahrul : nunul nama manja I...baby montok je yg paggl i camtu..ahahaha

Zonaku : tuleee..takpela..takde rezeki..saiz besar amek kat flickr ek gambar ni

DaliaLiyana September 9, 2009 at 8:25 PM  

baru sempat nak meraound...best dpt cari link uols..mintak jard buat link, tak buat2 makcik tu..mencikk! hehehhe...

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP