Kurang Rm4 sehari

>> Wednesday, September 2, 2009

Pukul 12.40 pg. Aku habiskan waktu malam lepas terawih aku dengan menyusun gambar utk dimuatkan dlm album..album sapa??nnt la aku bgtu dlm entri lain bila dh siap. Bila takde kat kampung..buka aku sgt simple. Sehari puasa, aku guna duit kurang dr 4 ringgit. Hari ni aku singgah gerai yg biasa aku singgah. Aku amek ayam masak merah dan hulurkan Rm2.50. ye..tu je la duit aku kuar ari ni. Mmg save ramadhan ni..tp kalau ari besa aku pose gak..tak larat la nk bersukan balik tu.

Bila buka, makan2 tadi..tgok2 nasi abeh sepinggan, ayam ada separuh lagi dr seketul tadi..ahahha!! bukan niat nk bajet tak hengat camni tau..aku dh besa dari kecik tak mewah bila bab lauk. So dr kecik aku makan, aku akan msukkan nasi smpi ilang rasa lauk aku...then kunyah n habiskn. Jadi mmg lauk skit je..nasi byk. Dh terbiasa.

So skang aku ada baki separuh ketul ayam n separuh pinggan nasi..perfect. Untk sahur..takpun pas entri ni aku nk gi makan. Wat air kopi..cun dh tu...hehehehe.

Sekian hapdet pendek daku..Kalu letak gambar aku ni..leh msuk contest lagi ni..ahahaha

13 comments:

Zaidon September 3, 2009 at 1:55 AM  

Salam Bro.. sorry lama tak singgah, same la ngan teman, nasi mesti banyak baru best.. Teman gelak gile baca entry yng kome buat keje ngan sependa basah, ngape tak masuk dlm surau... sangkut kat air-cond.. hahaha

momentinlife September 3, 2009 at 3:42 AM  

aku ttdo smlm.. muehehe

owh, sgt berbeza ngan aku... aku xsuka sgt mkn nasik.. so terbiasa lauk byk, nasik sikit.. so thats why aku kagum!~~ huhu

kurzz,  September 3, 2009 at 8:38 AM  

aku time berbuka mmg terlebih spend gak la..dlm RM6 cmtu..tpi biase sahur aku jrg mkn..minum air jer dgn roti yg mmg stok kt umah...erm..
biasenya ramai yg xsedar(mebi buat2 xsedar)bulan puase la lgi banyak diorg berbelanja tuk mkn dri hri biase kn..kn..

ZARA 札拉 September 3, 2009 at 8:48 AM  

aku dah boikot nasi semula~

hahaha~

~wAniE~ September 3, 2009 at 8:56 AM  

patut la bdn ko slim je..tu rupe nyer petua ko..mmng jimat..so sape2 nk slim mcm c hemy nie, sila2 tiru mcm die..haha

~0~ September 3, 2009 at 10:01 AM  

dop bujang memang best..mencabar..

syah shah September 3, 2009 at 11:11 AM  

aku lebih kurang cam ko... walaupun bukan lah orang susah masa kecik-kecik, tapi parents aku yang merasa hardship masa kecik-kecik... jadi jimat cermat tu diorang terap kat anak-anak...

tu pasal kalau aku tengok orang makan tak abis, lepas tu buang, aku rasa sangat murka... hohohohoh :P :P

HEMY September 3, 2009 at 12:39 PM  

Zaidon : aku malas nk bertukar ngan kain sume tu..suar pn basah...hehe

Moment : ptut senyap terus..alaa..kebetulan lauk tu ada lebey

Kurzz : haah..ptutnya jimat tapi belasah plak time kat param tu..tak hengat..

Zara : sian nasi tu kena boikot

Wanie : haah..pahala byk plak tu sbb betul2 jimat di bulan ramadhan

~O~ : best ke mencabar??mana satu??ekekeke

syahshah : sama la..tp kadang kalau mmg tak larat betul nk habiskan ..or sangat tak sedap...nk buat camne

Masy September 3, 2009 at 1:00 PM  

aku x kisah. tp nasik kurang lg bagos utk si montok mcm aku neh. bole kuros. hehe

sharamli September 3, 2009 at 1:09 PM  

susun gamba utk album sp?
nak tw skg...skg..skg...

hua3

CAHAYA September 3, 2009 at 1:37 PM  

aku makan kat umah. best. jimat. ;)

syah shah September 3, 2009 at 2:10 PM  

tak larat sapa suh amek banyak... hahahahah :P :P

kalau tak sedap tu lain cerita laa... Huhu~~ :P :P

HEMY September 3, 2009 at 4:37 PM  

Masy : ko perlu lebihkan apa lak masy??ekekeke

Sharamli : utk sayaaaaa

Cahaya : hee...kalau masak sendiri jimat la kot..tp kadang tak jugak

syahShah: betul betul

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP